SKIN CARE

Ρετινόλη: Μπορείς να την χρησιμοποιείς το καλοκαίρι;

Η απορία που μπορεί να έχεις θα σου λυθεί
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Ρετινόλη: Μπορείς να την χρησιμοποιείς το καλοκαίρι;
Fleur Kaan

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τελικά είναι η ρετινόλη κατάλληλη για χρήση τους καλοκαιρινούς μήνες;

Η ρετινόλη, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ενεργά συστατικά των τελευταίων ετών.Προέρχεται από την Βιταμίνη Α και είναι η πιο διαδεδομένη μορφή της στην βιομηχανία της ομορφιάς.

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στα οφέλη της (δες εδώ). Βοηθά στην αντιγήρανση, καθώς διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, αλλά και στην κυτταρική αναγένηση. Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή στην χρήση της, καθώς μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς.

Μπορείς να χρησιμοποιείς ρετινόλη το καλοκαίρι;

Μια απορία που πλανάται συνεχώς στον αέρα, είναι αν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη ρετινόλη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Επειδή μπορεί να προκαλέσει κοκκινίλες και ξεφλούδισμα, είναι καλό να χρησιμοποιείται σωστά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Volition Beauty (@volitionbeauty)

Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν απαγορεύεται η χρήση της το καλοκαίρι. Βεβαίως, υπάρχουν κάποια βήματα που πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθήσεις. Αρχικά, θα πρέπει να την εφαρμόζεις μόνο το βράδυ. Το επόμενο πρωί, πρέπει να καθαρίσεις το πρόσωπό σου και να βάλεις αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.

Τις ημέρες που πρόκειται να εκτεθείς στον ήλιο όλη μέρα, ή να πας στην παραλία, καλό είναι να αποφεύγεις γενικά τη χρήση της. Η συγκέντρωση της ρετινόλης, καλό είναι να είναι μικρότερη σε σχέση με αυτήν που χρησιμοποιείς τον χειμώνα. Αυτό, εξαρτάται, βεβαίως και από άλλους παράγοντες. Γενικότερα, η ένταξή της στην θερινή ρουτίνα εξαρτάται άμεσα από την καθημερινότητά σου. Αν, για παράδειγμα, δουλεύεις σε εξωτερικό χώρο και σε βλέπει ο ήλιος, καλό είναι να μην την χρησιμοποιείς. 

Επιπλέον, καλό είναι να αποφεύγεις να την παίρνεις σε ταξίδια και διακοπές, καθώς μπορεί να αλλοιωθεί το περιεχόμενο του μπουκαλιού. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb