LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Διακοπές χωρίς πολύ κόσμο: 10 νησιά στο Αιγαίο ειδικά για σένα

Νησιά που αν κλείσεις τώρα τις διακοπές σου, θα βρεις ένα από τα περιζήτητα δωμάτια και θα περάσεις υπέροχες και ήρεμες διακοπές!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 11/5/2022 | 14:32

Διακοπές χωρίς πολύ κόσμο: 10 νησιά στο Αιγαίο ειδικά για σένα
@@p.a.n.a.y.i.o.t.i.s / instagram

Ζούμε στη χώρα με τις δεκάδες επιλογές για διακοπές και υπέροχα φυσικά τοπία! Τον χειμώνα έχουμε τα ξεχωριστά βουνά μας και τα γραφικά χωριά με τους φιλόξενους ανθρώπους τους και το καλοκαίρι έχουμε τα πολλά νησιά μας (και όχι μόνο). Νησιά για να παρτάρεις, μεγάλα νησιά με πολύ κόσμο και μόνιμους κατοίκους, μικρά νησιά με απόλυτη ηρεμία, νησιά για όλα τα γούστα και τις διαθέσεις.

Και επειδή μάλλον η εποχή που έχεις αρχίσει να ψάχνεις που θα πας διακοπές είναι τώρα, φτιάξαμε την παρακάτω λίστα. Έχει νησιά που δε βουλιάζουν από τον κόσμο, έχουν πολλές ομορφιές και είναι ιδανικά για σένα που θες ήρεμες διακοπές! Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι στα περισσότερα από αυτά, τα καταλύματα γεμίζουν γρήγορα και γιαυτό θα πρέπει να κλείσεις όσο πιο νωρίς μπορείς!

Σχοινούσα

Ένα από διαμαντάκια των Μικρών Κυκλάδων είναι αυτό εδώ το υπέροχο νησί. Καλό ψάρι, κρυστάλλινα νερά, παραλίες ελάχιστα πειραγμένες ή και καθόλου και άνθρωποι που έχουν να μοιραστούν μοναδικές ιστορίες. 

Η Σχοινούσα έχει να σου προσφέρει εμπειρίες που θα σου μείνουν αξέχαστες. Είναι το μέρος που μπορείς να πας σχεδόν παντού με τα πόδια. Έχει την ντόπια φάβα που θα σου κλέψει την καρδιά και έχει πάνω από δέκα παραλίες για να έχεις επιλογές. Ναι, η πρόσβαση δεν είναι εύκολη σε όλες, όμως τι σόι ταξίδι θα είναι αυτό χωρίς να έχει και λίγη περιπέτεια! 


Σίκινος

Γειτονεύει με τη Φολέγανδρο και την Ιο και είναι πολύ κοντά στη Σαντορίνη. Αυτοί μάλλον είναι και οι λόγοι που η Σίκινος δεν είναι τόσο δημοφιλής. Εννοείται, δεν της λείπει τίποτα. Έχει μια πανέμορφη χώρα με ένα από τα μαγικά ηλιοβασιλέματα στις Κυκλάδες, έχει υπέροχη γαστρονομία και ωραία μέρη για φαγητό, καφέ και γλυκό και το κυριότερο έχει υπέροχες παραλίες! Με πιο γνωστή την παραλία της Αλοπρονοιάς και με κρυφά διαμάντια το Διαλισκάρι, τον Άγ. Παντελεήμονα, ον Άγ. Γεώργιο, τον Μάλτα, τα Σαντοριναιϊκα και τον Άη Γιάννη.

Στη Σίκινο θα χρειαστείς ελάχιστα πράγματα να έχεις μαζί σου. Λίγα ρούχα, το αντηλιακό σου, ένα καπέλο και άνετα παπούτσια και το ταξίδι θα είναι ονειρεμένο!


Ψέριμος

Με εύκολη πρόσβαση από την Κάλυμνο αλλά με ελάχιστα καταλύματα να υπάρχουν διαθέσιμα (γιαυτό βιάσου) αυτό εδώ το νησί είναι ένα από αυτά που αξίζει να ανακαλύψεις φέτος! Το νησί της κάπαρης όπως πολλοί το λένε και ένα μέρος που μόνο ξεχωριστές εμπειρίες έχει να σου προσφέρει!

Αυθεντικές ελληνικές γεύσεις, μηδενικές αποστάσεις και ελληνική φιλοξενία στα καλύτερά της. Αν και μικρό νησί η Ψέριμος έχει μπόλικες παραλίες. Ενα μονοάτι που στο σύνολο του είναι καμία ωρίτσα θα σου αποκαλύψει μερικές από τις παραλίες του νησιού. Αυλάκια, Παναγιά Γραφιώτισσα, Τρεβάθια, Βαθύ, Ρούσσα και μερικές ακόμα! Εννοείται ότι στην ψέριμο πας με την ομπρέλα σου και έχοντας παντού νερό και αντηλιακό μαζί σου γιατί το νησί δεν έχει οργανωμένες παραλίες.


Λειψοί

Το νησί της θεάς Καλυψώς και ένα από τα πιο όμορφα νησιά στην Ελλάδα. Ένας παράδεισος που μοιάζει να μας χαρίστηκε από τους θεούς και πρέπει να τον απολαύσουμε έστω και μια φορά στη ζωή μας. Μια χώρα με λευκά σπιτάκια χτισμένα αμφιθεατρικά σε έναν φυσικό όρμο, παραλίες αρκετές με άμμο ή με βότσαλο για να διαλέξεις εσύ τι σου ταιριάζει και αρκετά ακόμα πράγματα να κάνεις αν έχεις όρεξη και χρόνο!

Σε αυτό το μέρος που είναι γεμάτο εκπλήξεις θα έχεις την ευκαιρία να δεις και ένα αρχαιολογικό χώρο, το Κάστρο ή να πας στο Λαογραφικό - Εκκλησιαστικό Μουσείο για να γνωρίσεις καλύτερα την κουλτούρα του!


Κάρπαθος

Τι να πρωτογράψουμε για την Κάρπαθο! Είναι σίγουρο ότι αν πας μια φορά θα θες να πηγαίνεις συνέχεια. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο των Δωδεκανήσων και συνδυάζει βουνό και θάλασσα με τον καλύτερο τρόπο. Δες την ανατολή στα 1200 μέτρα υψόμετρο από τον Όλυμπο!Δοκίμασε την ξεχωριστή τοπική κουζίνα γεμάτη χορταστικές μπουκιές όπως οι μακαρούνες και η Κάρπαθικη σαρδέλα και ανακάλυψε τις πολλές και ξεχωριστές παραλίες του νησιού!

Κάτσε να χαρείς τον παχύ ίσκιο στην Άπελλα, κάνε βουτιές στα καταγάλανα νερά της παραλίας Κυρά Παναγιά, ανακάλυψε την Αχάτα, την Αρκάσα, τον Μακρύ Γυαλό και ένα σωρό ακόμα ξεχωριστές παραλίες.


Καστελόριζο

Είναι το ανατολικότερο νησί της Ελλάδας και είναι ακριβώς απέναντι από τις νότιες ακτές της Τουρκίας. Μπορείς να πας με το πλοίο ή με αεροπλάνο και ίσως να είναι μια από τις πιο ωραίες επιλογές για διακοπές. Το Καστελόριζο είναι ένα νησί με πλούσια ιστορία και πολλά αξιοθέατα. Αν έρθεις εδώ κάνε βόλτα στο Κάστρο των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη πάνω στον κόκκινο βράχο Καστέλλο Ρόσσο, πήγαινε μέχρι τον Λυκιακό Τάφο, μπες στο Αρχαιολογικό και Λαογραφικό Μουσείο και πήγαινε και στη Μητρόπολη Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης με την προτομή της Κυράς τη Ρω.

Οσον αφορά τις παραλίες οι επιλογές είναι αρκετές! Το νησί έχει τις δικές του όμορφες παραλίες που στην πλειοψηφία τους είναι ανοργάνωτες (και αυτό μας αρέσει). Επίσης, με τα διάφορα καΐκια μπορείς να πας και στα παράλια της Τουρκίας αλλά και στις διπλανές βραχονησίδες για βουτιές!


Χάλκη

Μένουμε στα Δωδεκάνησα, γιατί υπάρχει λόγος και αυτός ο λόγος είναι η πανέμορφη Χάλκη. Το γραφικό της λιμάνι που μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής και η άπλετη φύση, σε συνδυασμό με τις γαλήνιες παραλίες της κάνουν τη Χάλκη έναν προορισμό βγαλμένο από τον παράδεισο. Ένα μέρος που αξίζει να κάνεις τις διακοπές σου φέτος και ένα νησί που δε βουλιάζει από κόσμο. Ισχύει και εδώ ότι για να βρεις δωμάτιο πρέπει να κλείσεις όσο πιο νωρίς μπορείς! 


Ψαρά

Ένα ακατέργαστο διαμάντι στο βορειανατολικό Αιγαίο και συγκεκριμένα απέναντι από τη Χίο. Σπάνια ακούς ότι κάποιος πήγε τις διακοπές του εκεί, όταν όμως μιλήσεις με κάποιον που το έκανε, θα έχει μόνο καλά πράγματα να σου πει! Μια εμπειρία ξεχωριστή που ξεφεύγει από τα τετριμμένα και ένα ήσυχο νησί που αξίζει να κάνεις τις φετινές σου διακοπές!

Το νησί έχει περίπου 40 παραλίες με άμμο ή βότσαλο και υπέροχα κρυστάλλινα νερά, έχει ντόπιους που θα σε κατευθύνουν και θα σε βοηθήσουν να περάσεις καλά, έχει ιστορικές βυζαντινές εκκλησίες και έχει καταπληκτικά μονοπάτια για περπάτημα στη φύση!


Αρκιοί

Ένα πραγματικό ησυχαστήριο που θα σε κάνει να το ερωτευτείς! Οι Αρκιοί έχουν λίγα να σου προσφέρουν όμως είναι τόσο πολλά αν θες απλότητα, ομορφιά και ηρεμία. Ένας οικισμός όλος και όλος, γύρω από το λιμάνι με λίγα σπίτια, καταλύματα, μαγαζιά με καφέ και φαγητό. Κρυστάλλινα νερά στις επίσης λιγοστές παραλίες του νησιού που φιλοξενούν συνεχώς σκάφη που αναζητούν ηρεμία. Κάνε τις βουτιές σου στα Τηγανάκια, απόλαυσε το τοπίο στα Πατελιά και πέρνα ξέγνοιαστες στιγμές στο Αμπελάκι και στο Λιμνάρι.

Αν θες περισσότερη περιπέτεια πήγαινε στα κοντινά επίσης μικρά νησιά, όπως το Μακρονήσι, το Μαράθι, τη Στρογγυλή και την Αγρελούσσα. Τα Θαλάσσια ταξί εκτελούν δρομολόγιο από το κεντρικό λιμάνι των Αρκιών προς αυτά τα πανέμορφα νησιά.


Ηρακλειά

Μια ώρα περίπου από τη Νάξο σε περιμένει μια πραγματική Κυκλαδίτικη αποκάλυψη. Η Ηρακλειά! Ένα νησί που με το φτάσεις θα σε βάλει αμέσως στους χαλαρούς ρυθμούς του, που είναι χαλαροί και ξεκούραστοι. Εδώ με τα πόδια μπορείς να ανακαλύψεις τα περισσότερα πράγματα. Αν όμως δε θες να περπατάς το νησί έχει και ένα λεωφορείο που κάνει κάποιες διαδρομές.

Οι παραλία του Αγίου Γεωργίου με την καταπληκτική σκιά της θα σε κάνει μη θες να φύγεις από εκεί. Στην παραλία Λιβάδι θα χαρείς ρηχά νερά και παιχνίδια στην άμμο και αν πάρεις το καΐκι και πας προς την Αλιμιά και τον Καρβουνόλακο θα βρεθείς μπροστά σε μια καλοκαιρινή όαση!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

3 κακά παραδείγματα που δίνεις στο παιδί ενώ δεν το θέλεις

Family 20.04.2024
Τα παιδιά κάνουν ό, τι βλέπουν και όχι ό, τι τους λένε

3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον σύντροφό σας πριν συζήσετε

Σχέσεις 20.04.2024
Είναι μια πραγματικά ευχάριστη στιγμή, αλλά είναι επίσης μια πολύ σημαντική

Τα πιο όμορφα λουλούδια για να φυτέψεις στη γλάστρα σου την άνοιξη

Style 20.04.2024
Για να δημιουργήσεις τη δική σου όαση στο μπαλκόνι σου!

4 συμπληρώματα που ενισχύουν το κολλαγόνο για ελαστικό δέρμα

Body+Mind 20.04.2024
Συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε μια νέα ρουτίνα συμπληρωμάτων

Τα «οπίσθια γραφείου» και πως αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα

Body+Mind Χτες
Αν δουλεύεις σε γραφείο, το θέμα σε αφορά

H Anya Taylor Joy φόρεσε το it παπούτσι της άνοιξης που διχάζει τις fashionistas

Style Χτες
Οι μισές το λατρεύουν, οι μισές το σιχαίνονται!

Τα πιο νόστιμα vegan σουβλάκια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Ραδιόφωνο Χτες
Είτε είσαι vegan, είτε όχι, αυτά τα σουβλάκια πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις!

Το ξενοδοχείο στη Δανία που είναι σαν να κάνεις διακοπές στο Μπαλί

Ταξίδια Χτες
Μια γεύση από το Μπαλί στη Σκανδιναβία

`Εξαλλοι οι Ιταλοί με τα λεγόμενα ιστορικού φαγητού για την πίτσα

Food Προχτές
Το βιβλίο του «La Cucina Italiana Non Esiste – Η ιταλική κουζίνα δεν υπάρχει» προκάλεσε σάλο