LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Ο πατέρας μου παντρευόταν 12χρονα κορίτσια και ζούσαμε όλοι μαζί»

H ιστορία του γιου ενός από τους πιο διεστραμένους άντρες της Αμερικής

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 29/4/2022 | 00:17

«Ο πατέρας μου παντρευόταν 12χρονα κορίτσια και ζούσαμε όλοι μαζί»

Ένας από τους πολλούς γιους του καταδικασμένου παιδεραστή και ηγέτη της αίρεσης Fundamentalist Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints, Warren Jeffs μιλάει για το χρόνο που πέρασε με τον «χειριστικό» πατέρα του, και πώς «φωτίζει» έναν νέο δρόμο για τον εαυτό του, που περιλαμβάνει μια σημαντική αλλαγή ονόματος.

Το 2011 ο αυτοαποκαλούμενος προφήτης, καταδικάστηκε για δύο κακουργήματα για σeξουαλική κακοποίηση παιδιών, για την οποία εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης συν είκοσι χρόνια.

Ο Wendell Jeffson, 21 ετών, μεγάλωσε σε ένα ράντσο 1.700 στρεμμάτων κοντά στο Eldorado του Τέξας, με τα σχεδόν... 50 αδέρφια και τις αδερφές του.

Ο πατέρας του, Warren Jeffs ήταν αυτοαποκαλούμενος προφήτης της Φονταμενταλιστικής Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών (FLDS). Έγινε γνωστός τη δεκαετία του ’90 προτού μπει στη λίστα των 10 πιο καταζητούμενων του FBI και καταδικαστεί το 2011 για σeξουαλική επίθεση σε δύο έφηβες που παντρεύτηκε, ισχυριζόμενη ότι ήταν οι «πνευματικές» σύζυγοι του.

Το 2007, ο Jeffs προσπάθησε να κρεμαστεί στο κελί του στη Γιούτα και τον βασάνιζαν ταϊζοντάς τον με το ζόρι σε μια φυλακή της Αριζόνα το 2009. Μετά την καταδίκη του, τέθηκε σε ιατρικό κώμα μετά από νηστεία σε φυλακή του Τέξας και παραμένει πίσω από τα κάγκελα στο Lone Star State μέχρι σήμερα.

Αρκετά από τα παιδιά και τους οπαδούς του Jeffs μίλησαν ανοιχτά από τη σύλληψή του το 2006, αλλά ένα νέο κύμα κατηγόρων - συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που ήταν πιο κοντά του - μιλάνε στο νέο ντοκιμαντέρ του Peacock, "Preaching Evil: A Wife on the Run».

Σε συνέντευξή του στην The Post, ο Jeffson περιέγραψε την κακοποίηση του πατέρα του και τις απειλές για αιώνια καταδίκη ως «συναισθηματικές» και «χειριστικές». 

«Eλεγχε τα πάντα, από αυτά που τρως, μέχρι αυτά που φοράς και αν μπορούσε ακόμη και αυτά που σκέφτεσαι», είπε ο Jeffson στην The Post.  

«Δεν υπήρχε μουσική, ούτε φυσικά διαδίκτυο, ούτε τηλεόραση, ούτε ταινίες, τίποτα τέτοιου είδους», είπε ο Jeffson στο Insider. «Απλώς δημιούργησε ένα περιβάλλον όπου ήμασταν εκτεθειμένοι μόνο σε πράγματα στα οποία ήθελε να εκτεθούμε. Είχε τον έλεγχο του τρόπου με τον οποίο βλέπαμε τον έξω κόσμο από κάθε άποψη».  Αλλά ο Jeffson αμφισβήτησε την άκριτη πίστη στον πατέρα του και τις διδασκαλίες του από νεαρή ηλικία, γιατί αδυνατούσε να καταλάβει γιατί έλεγε ότι οι μαύροι ήταν «κακοί», όπως μοιράστηκε με το Fox News, καθώς και γιατί τους απαγορεύτηκε να φορούν κοντομάνικα, να τρώνε καραμέλες, να παίζουν με παιχνίδια, να πηγαίνουν στο σχολείο.

Η πρώτη του ανάμνηση είναι από τη σπαρακτική και μπερδεμένη στιγμή που ο Jeffson χώρισε από τα αδέρφια του και από τη μητέρα του. «Αναρωτήθηκα γιατί χωριζόμουν από τη μαμά μου και γιατί έκλαιγε», είπε πρόσφατα ο Jeffson στο Insider. «Ήμουν πολύ μικρός. Δεν καταλάβαινα πραγματικά τίποτα από αυτό που συνέβαινε».

Από πολύ μικρή ηλικία, τα παιδιά ξυπνούσαν στις 5 το πρωί για να βοηθήσουν στο πρωινό και στο καθάρισμα πριν τα στείλουν για δουλειά στους κήπους όλη μέρα.

«Μεγάλωσα έχοντας μαμάδες 15 ετών», είπε στο Insider. «Έπειτα, εκείνος παντρευόταν 12χρονα και μου έλεγε ότι ήταν όλες, οι μαμάδες μου».

 Όταν ήταν 14 ετών, ο Jeffson και η οικογένειά του αποκόπηκαν από το FLDS, σύμφωνα με το Fox News. Εκείνος μπόρεσε να νοικιάσει ένα σπίτι για εκείνον, τη μαμά του και την αδερφή του. Σήμερα είναι μακριά από όλα αυτά, έχει αλλάξει ζωή και προσπαθεί να μην αφήσει τίποτα να του δημιουργήσει νέα τραύματα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η γέφυρα για την τέλεια selfie που φτιάχτηκε για ερωτευμένα ζευγάρια

Ωραίες Εικόνες 20.04.2024
Έχει ένα κενό 30 εκατοστών που δεν επιτρέπει αυτοκίνητα

Η γιαγιά της Helena Bonham Carter ήταν διάσημο ιστορικό πρόσωπο, εξίσου περίεργο και εκκεντρικό

Άνθρωποι 20.04.2024
Η cool πρόγονος της ηθοποιού είχε υψηλές γνωριμίες

Ο δολοφόνος που σκότωνε ερωτευμένα ζευγαράκια, και δεν πιάστηκε ποτέ

Άνθρωποι 20.04.2024
O Ζόντιακ ήταν ένας κατά συρροήν δολοφόνος, που έδρασε στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Καλιφόρνια

Γιατί οι Ιάπωνες σερβιτόροι δεν παίρνουν φιλοδωρήματα

ΝΕΑ 20.04.2024
Πότε είναι ΟΚ να αφήσετε φιλοδώρημα στην Ιαπωνία

H γυναίκα που έγινε διάσημη ως η πιο ευέλικτη αθλήτρια όλων των εποχών

Άνθρωποι 20.04.2024
Lottie Dod, αθλήτρια και πέντε φορές πρωταθλήτρια του Wimbledon

Οι μαύρες χήρες του Λίβερπουλ: H ιστορία των πανούργων γυναικών

Ιστορικά 20.04.2024
Η μία δεν δίστασε να σκοτώσει το παιδί της

Πού πήγαν μετά θάνατον ο Αδάμ και η Εύα; Η ερώτηση που δεν απαντά η Βίβλος

Ιστορικά Χτες
Υπάρχει όντως ένα ερώτημα εδώ που δεν έχει ξεκάθαρη απάντηση

Το υγρό που θα αντικαταστήσει τη βενζίνη και το έχουμε όλοι στα σπίτια μας

Τεχνολογία Χτες
Οι προσπάθειες που γίνονται από τους κατασκευαστές οχημάτων