E-Daily

Οι 5 μεγάλοι ηθοποιοί που δεν κατάφεραν ποτέ να πάρουν Όσκαρ

Ανάμεσά τους τέσσερις ηθοποιοί και ένας σκηνοθέτης

13/1/2022 | 13:45

@ianmckellen / Instagram

Και το Όσκαρ πάει σε...κάποιον άλλον. Το όνειρο κάθε ηθοποιού είναι η στιγμή που θα παραλάβει το βραβείο Όσκαρ και θα κοιτάξει χαμογελαστός την κάμερα για να ευχαριστήσει τους συναδέλφους του.

Ωστόσο αρκετοί από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς του Hollywood δεν έχουν καταφέρει να πάρουν ακόμα το πολυπόθητο αγαλματίδιο σπίτι τους. Ενώ άλλοι -Leonardo DiCaprio- δυσκολεύτηκαν για χρόνια μέχρι να πετύχουν το όνειρό τους.

Ορίστε ηθοποιοί που αδίκως δεν έχουν κερδίσει ένα Όσκαρ.

Richard Burton

Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του, ο Burton έπαιξε πολλούς ρόλους, μεταξύ των οποίων, Shakespeare (Άμλετ, The Taming of the Shrew), ιστορικά έπη (Cleopatra) και διασκευές δημοφιλών βιβλίων και θεατρικών έργων (The Spy Who Came In From the Cold, Equus). Έλαβε επτά υποψηφιότητες στα 25 αυτά έτη. Αλλά δεν κέρδισε ποτέ.

Ian McKellen

Ο Βρετανός ηθοποιός Ian McKellen έπαιζε στο « King Lear and Richard III» στο θέατρο όταν τιμήθηκε από τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β' για την προσφορά του στις τέχνες του θεάματος. Σε αυτήν την πλευρά του Ατλαντικού, κέρδισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ για το « Gods and Monsters».

Ωστόσο, έγινε ευρέως γνωστός για έναν μόνο ρόλο: τον Γκάνταλφ, τον οποίο έφερε στη ζωή στο έπος φαντασίας τριών μερών «The Lord of the Rings», που του χάρισε μια δεύτερη υποψηφιότητα και ρόλους στις τρεις ταινίες που βασίζονται στο Χόμπιτ. Τελικά δεν κέρδισε ποτέ.

Glenn Close

Η Glenn Close είχε ήδη μια υποψηφιότητα για Tony όταν απέκτησε τον πρώτο της ρόλο στην οθόνη στο «The World». Εκείνο το κινηματογραφικό ντεμπούτο της χάρισε μια υποψηφιότητα Όσκαρ για το καλύτερο δεύτερο γυναικείο ρόλο.

Λίγα χρόνια μετά οι ρόλοι της στο «Fatal Attraction» και το «Dangerous Liaisons» της χάρρισαν την υποψήφιότητα της Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας. Τα τελευταία χρόνια έλαβε ακόμα τρεις υποψηφιότητες, αλλά καμία νίκη.

Όμως, κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης καριέρας της, κέρδισε τρία βραβεία Tony, Χρυσές Σφαίρες και πολλές ακόμα διακρίσεις.

George Lucas

Σε ποιο «ουράνιο και τόξο» ο George Lucas δεν κέρδισε ποτέ Όσκαρ; Ε… σε αυτό που ζούμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Ακαδημία αγνόησε τον άνθρωπο που μας χάρισε τον Luke Skywalker, την πριγκίπισσα Leia, τον Han Solo και την αναγέννηση της επιστημονικής φαντασίας στη μεγάλη οθόνη.

Cary Grant

Αν η Ακαδημία Κινηματογράφου έδινε βραβείο για το πιο γοητευτικό ηθοποιό, ο Cary Grant, θα είχε γεμίσει με τρόπαια. Μετά από μια σειρά από αξέχαστες ταινίες, ο πρωταγωνιστικός ρόλος του ήρθε στο She Done Him Wrong του 1933, όπου η Mae West του έκανε τη διάσημη, και συχνά εσφαλμένη αναφορά, ερώτηση, «Γιατί δεν εμφανίζεσαι κάποια στιγμή...».

Τα επόμενα τριάντα χρόνια, Πρωταγωνίστησε δίπλα σε εκθαμβωτικές κορυφαίες κυρίες, όπως η Marlene Dietrich, και οι δύο Hepburns (Katharine και Audrey), Myrna Loy, Ingrid Bergman, Grace Kelly και Sophia Loren.

Προτάθηκε δύο φορές κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1940 για δραματικούς ρόλους. Τελικά, το 1970, βραβεύτηκε με Τιμητικό Βραβείο «Για τη μοναδική του μαεστρία στην τέχνη της υποκριτικής οθόνης με τον σεβασμό και τη στοργή των συναδέλφων του».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

TV Σειρές 18.04.2024
Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

ΝΕΑ Προχτές
Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική

Love, Divided: Η ισπανική ταινία που είναι No.1 στο Netflix

ΝΕΑ Προχτές
Μια τίμια επιλογή για το σπίτι

Η νέα ρομαντική κομεντί που μοιάζει με μουσικό ταξίδι

ΝΕΑ 15.04.2024
Μια γλυκιά ταινία για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου

Ταινίες που διαδραματίζονται στα 70s και πρέπει να δεις

ΝΕΑ 14.04.2024
Τρεις ιδέες για ταινίες της Κυριακής

Tαινίες για την ομορφιά της εκπαίδευσης που πρέπει να δεις

ΝΕΑ 13.04.2024
Μας υπενθυμίζουν ότι η εκπαίδευση δεν έχει να κάνει μόνο με τη μετάδοση γνώσεων, αλλά με την έμπνευση

Millenium: Η σουηδική σειρά μυστηρίου στο Ertflix που θα τεντώσει τα νεύρα σου

TV Σειρές 12.04.2024
Αλλο ένα αριστούργημα από τη Σουηδία

Ταινίες «γλυκιές σαν μέλι» για να δεις αυτή την άνοιξη

ΝΕΑ 10.04.2024
Θα σε κάνουν να χαμογελάσεις. Και λίγο να κλάψεις!