E-Daily

Οι 12 ηθοποιοί που έφτασαν στα άκρα για να υποδυθούν έναν ρόλο

Ανάμεσά τους η Anne Hathaway, ο Heath Ledger και ο Christian Bale

15/12/2021 | 18:04

@912CroozeFM / Twitter

Μπορεί για πολλούς η υποκριτική να φαίνεται ένα εύκολο επάγγελμα αλλά αυτό δεν είναι ισχύει πάντα. Το να ενσαρκώσεις ένα χαρακτήρα πολλές φορές μπορεί να είναι τόσο δύσκολο που να πρέπει να προβείς σε ακραίες πράξεις.

Ωστόσο ορισμένοι ηθοποιοί τα έχουν καταφέρει εκπληκτικά, καταβάλλοντας τεράστια προσπάθεια για έναν ρόλο.

Η ρεαλιστική απεικόνιση θέλει θυσίες και είναι αρκετοί εκείνοι που δεν φοβούνται να τις κάνουν. Από τον σωματικό πόνο μέχρι την ψυχική ταραχή, οι ηθοποιοί υιοθετούν κάθε μέθοδο ώστε να πετύχουν το στόχο τους.

Η Anne Hathaway έχασε 11 κιλά σε 2 εβδομάδες

bbc.com

Η Anne Hathaway επιλέχθηκε για τον ρόλο της Fantine στην ταινία του 2012 Les Misérables βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Victor Hugo. Η ηθοποιός έπαιζε μια μητέρα που ζούσε στο δρόμο, η οποία έπρεπε να πουλήσει τα μαλλιά της, τα δόντια της και τελικά το σώμα της για να στηρίξει την κόρη της Cosette.

Η Anne Hathaway έκανε κάποιες θυσίες για να τον συγκεκριμένο χαρακτήρα. Είπε, «Έπρεπε να έχω εμμονή με αυτό - η ιδέα ήταν να μοιάζω κοντά στο θάνατο. Κοιτάζοντας πίσω σε όλη την εμπειρία - και δεν την κρίνω με κανέναν τρόπο - ήταν σίγουρα λίγο τρελή. Ήταν σίγουρα μια ρήξη με την πραγματικότητα, αλλά νομίζω ότι αυτή ήταν η Fantine ούτως ή άλλως».

Η ηθοποιός έχασε 11 κιλά σε δύο εβδομάδες τρώγοντας μόνο αποξηραμένη πάστα βρώμης. Επίσης, δεν αρκέστηκε σε μια περούκα και έκοψε τα μαλλιά της. Ο makeup artist και ο σκηνοθέτης προσπάθησαν να την αποτρέψουν, αλλά η ηθοποιός σκέφτηκε ότι θα τη βοηθούσε να κατανοήσει καλύτερα την κατάσταση της μητέρας της. Και κατάφερε να την κατανοήσει, καθώς αυτός η Fantine της χάρισε το Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου.

Ο Heath Ledger κλειδώθηκε σε ένα δωμάτιο για εβδομάδες, ώστε να τρελαθεί

pinterest.com

Ο Heath Ledger αναφέρεται συχνά ως ο καλύτερος ηθοποιός που υποδύθηκε τον μεγαλύτερο εχθρό του Badman, τον Joker. Ίσως ήταν επειδή χρησιμοποίησε μεθοδική υποκριτική και άφησε τον χαρακτήρα να τον κυριεύσει. Ο Heath Ledger εξασκούσε τακτικά τη μεθοδική υποκριτική και για να μετατραπεί στον Joker κλειδώθηκε για εβδομάδες, ώστε πιάσει την παραφροσύνη του χαρακτήρα.

Ζήτησε μάλιστα από τον συμπρωταγωνιστή του Christian Bale να τον χτυπήσει πραγματικά κατά τη σκηνή της ανάκρισης. Ο Christian θυμάται: «Χτυπιόταν γύρω του και υπήρχαν τοίχοι από πλακάκια μέσα σε αυτό το σετ που ήταν ραγισμένοι και βαθουλωμένοι από εκείνον. Η δέσμευσή του ήταν απόλυτη.

Ο Jamie Foxx περνούσε 14 ώρες την ημέρα με κλειστά τα μάτια του

IMDb

Ο Jamie Foxx ξεκίνησε ως κωμικός παίζοντας σε κλαμπ, αλλά γρήγορα έγινε διάσημος και βραβευμένος ηθοποιός. Κέρδισε το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου το 2005 για την ερμηνεία του μουσικού Ray Charles στην ταινία Ray του 2004.

Για να προετοιμαστεί για αυτόν τον ρόλο, ο ηθοποιός έχασε 13 κιλά για να έχει τη λεπτή σωματική διάπλαση που είχε ο μουσικός. Επιπλέον, ο Ray Charles ήταν τυφλός, οπότε ο σκηνοθέτης Taylor Hackford σκέφτηκε ότι θα ήταν καλή ιδέα να κλείνει τα μάτια του Jamie Foxx και για τις 14 ώρες, την ημέρα, που διαρκούσαν τα γυρίσματα. Ο ηθοποιός συμφώνησε και έπρεπε να φορέσει προσθετικά βλέφαρα που είχαν σχεδιαστεί από τα βλέφαρα του ίδιου του Charles.

Ο ηθοποιός ανέφερε ότι ήταν αρκετά κλειστοφοβικό και ένιωθε σαν να ήταν φυλακισμένος στον δικό του απομονωμένο κόσμο, αλλά τον έκανε να απεικονίσει τον μουσικό τόσο έξοχα, που έλαβε το πιο διάσημο βραβείο στη βιομηχανία της υποκριτικής.

Ο Christian Bale έχασε 25 κιλά σε 4 μήνες για τις ανάγκες του ρόλου

IMDb

Ο Christian Bale είναι γνωστός για τις τρελές μεταμορφώσεις του σώματός του. Η πιο διάσημη περίπτωση είναι όταν έχασε 25 κιλά σε τέσσερις μήνες για να παίξει τον Trevor Reznik, ο οποίος ήταν πολύ αδύνατος λόγω της χρόνιας αϋπνίας του, στην ταινία του 2004 The Machinist.

Για να πετύχει το σκελετωμένο ανάστημα ενός άρρωστου, ο Christian Bale απλώς κάπνιζε τσιγάρα και έπινε ουίσκι. Αργότερα «εμπλούτισε» τη διατροφή του με μαύρο καφέ, ένα μήλο και μια κονσέρβα τόνο κάθε μέρα.

Όταν ο ηθοποιός έφτασε τα 45 κιλά, οι παραγωγοί ταινιών κατάφεραν να τον πείσουν να σταματήσει για λόγους υγείας. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το ύψος του άνδρα είναι 1,87 μέτρα, ήταν πολύ λιποβαρής και μετά από χρόνια σκαμπανεβασμάτων βάρους καθώς και γυμναστικής για διαφορετικούς ρόλους, ο Christian Bale συνειδητοποίησε ότι κάποια στιγμή έπρεπε να σταματήσει καθώς δεν ήταν ωφέλιμο για τον υγεία.

Ο Jim Carrey δεν «έσπασε ποτέ τον χαρακτήρα του» κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων Man On Moon

IMDb

Ο Jim Carrey αφιερώθηκε πλήρως στον ρόλο του Andy Kaufman στη βιογραφική ταινία Man On The Moon. Ο ηθοποιός δεν βγήκε ποτέ εκτός χαρακτήρα ακόμα και όταν τα γυρίσματα κρατούσαν ολόκληρη τη μέρα.

Ο ηθοποιός επέμενε να τον αποκαλούν Andy όλη την ώρα στα γυρίσματα ή Tony, τον απεχθή αγενή τραγουδιστή alter ego του κωμικού. Δεν έσπασε τον χαρακτήρα του ακόμη και όταν η οικογένεια του Kaufman επισκέφτηκε την παραγωγή. Μια από τις πιο αξέχαστες στιγμές ήταν όταν ο Jim Carrey ήταν σε λειτουργία Tony. Βρήκε τα κλειδιά από το τρέιλερ του Danny DeVito και τον κλείδωσε από έξω. Οδήγησε ένα αυτοκίνητο μέχρι την πόρτα του τρέιλερ για να το μπλοκάρει και στη συνέχεια πέταξε τα κλειδιά στον ποταμό Λος Άντζελες.

Η Lady Gaga μίλαγε με ιταλική προφορά για 9 μήνες

Το House Of Gucci είναι μια ταινία που κυκλοφόρησε πρόσφατα και μας παρουσιάζει τη σχέση της Patrizia Reggiani και του Maurizio Gucci. Τον κεντρικό χαρακτήρα, την Patrizia, υποδύεται η Lady Gaga, η οποία έπρεπε να ενσαρκώσει την Patrizia Reggiani, την πρώην σύζυγο του Maurizio Gucci, επικεφαλής του οίκου μόδας Gucci.

Για να κάνει την εμφάνισή της καλύτερη, η Lady Gaga είπε στη βρετανική Vogue ότι ζούσε σαν να ήταν η Patrizia, «Έζησα ως εκείνη για ενάμιση χρόνο. Και μιλούσε με προφορά για εννέα μήνες». Πρόσθεσε, «Εκτός κάμερας δεν έσπασα ποτέ. Έμεινα μαζί της».

Η Lady Gaga είπε: «Ήταν σχεδόν αδύνατο για μένα να μιλήσω με την προφορά ως ξανθιά», συνεχίζει. «Έπρεπε αμέσως να βάψω τα μαλλιά μου και άρχισα να ζω με έναν άλλο τρόπο, άρχισα να προσέχω πού και πότε μπορούσα να δω χρήματα. Άρχισα να βγάζω και φωτογραφίες. Δεν έχω αποδείξεις ότι η Patrizia ήταν φωτογράφος, αλλά σκέφτηκα ως άσκηση, και βρίσκοντας τα ενδιαφέροντά της στη ζωή, ότι θα γινόμουν φωτογράφος».

Ο Adrien Brody χώρισε με την κοπέλα του, έδωσε το αμάξι του και το διαμέρισμά του και δεν χρησιμοποιούσε το κινητό του

IMDb

Ο ηθοποιός που έπαιξε τον μουσικό Wladyslaw Szpilman στην ταινία του 2002 The Pianist ήταν ο Adrien Brody. Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός Πολωνοεβραίου πιανίστα που επέζησε του Ολοκαυτώματος.

Ο ηθοποιός ένιωθε ότι είχε να κάνει μια δουλειά, που έχρηζε ιδιαίτερης προσοχής, καθώς δεν είχε αποδοθεί ακόμα δικαιοσύνη. Για να προετοιμαστεί για τον ρόλο, ο ηθοποιός έχασε 13,6 κιλά, επειδή πίστευε ότι «δεν μπορείς να δείχνεις αδυνατισμένος, πρέπει να γίνεις αδυνατισμένος». Μετακόμισε επίσης από το διαμέρισμά του και παράτησε το αυτοκίνητό του, αποσυνδέθηκε από τον κόσμο χωρίς να χρησιμοποιήσει κινητό τηλέφωνο. Έφτασε στο σημείο να χωρίσει με την τότε κοπέλα του και έμαθε πώς να παίζει Chopin στο πιάνο.

Ο Adrien Brody κέρδισε το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου σε ηλικία μόλις 29 ετών. Αλλά ομολόγησε ότι ο χαρακτήρας δεν τον άφησε να φύγει ακόμα και μετά το γύρισμα, «Ήμουν σε κατάθλιψη για ένα χρόνο μετά το «The Pianist»», είπε. «Και δεν υποφέρω από αυτό, γενικά. Δεν ήταν απλώς μια κατάθλιψη, ήταν πένθος. Ήμουν πολύ ενοχλημένος από αυτό που ένιωσα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων».

Ο Robert De Niro έβγαλε πραγματικό δίπλωμα οδήγησης ταξί και οδηγούσε σε όλη τη Νέα Υόρκη

IMDb

Η ταινία Taxi Driver (1976), στην οποία πρωταγωνιστεί ο Robert De Niro, δείχνει έναν 26χρονο βετεράνο του πολέμου του Βιετνάμ να προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη διαταραχή του μετατραυματικού στρες, ενώ ζει μόνος του στη Νέα Υόρκη και κερδίζει τα προς το ζην ως οδηγός ταξί.

Ο Robert De Niro είναι γνωστός για το ότι αφοσιώνεται στους χαρακτήρες του. Και για τον συγκεκριμένο ρόλο, αποφάσισε να δοκιμάσει μόνος του το επάγγελμα του ταξιτζή, με πραγματική άδεια οδήγησης ταξί. Εργάστηκε σε μια εταιρεία ταξί στη Νέα Υόρκη για ένα μήνα πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα. Ο ηθοποιός δούλευε 12ωρες βάρδιες και σύμφωνα με κάποιους, δεν σταματούσε τελείως και έβγαινε στους δρόμους στα διαλείμματα μεταξύ των γυρισμάτων.

Ο Michael B. Jordan απομονώθηκε για τον ρόλο του Killmanger και τελικά χρειάστηκε θεραπεία

Salon.com

Ο Michael B. Jordan ήταν ο κύριος κακός στην ταινία του Black Panther (2018). Έπαιξε τον Killmonger, έναν άνθρωπο που αναζητά εκδίκηση για τους γονείς του που σκοτώθηκαν όταν ήταν μικρός. Εξαιτίας αυτού, εγκαταλείπει την Wakanda και μεγαλώνει εκτός της πατρίδας του για να επιστρέψει αργότερα και να αποδώσει δικαιοσύνη στους γονείς του.

Όταν ο ηθοποιός ανακάλυψε την ιστορία του χαρακτήρα του, σκέφτηκε ότι ο Killmonger πρέπει να ένιωθε πολύ μόνος, που έπρεπε να ζήσει μια ζωή κρατώντας ένα μυστικό ότι καταγόταν από μια χώρα που κανείς δεν ήξερε ότι υπήρχε. Ο Michael B. Jordan αποφάσισε ότι έπρεπε να είναι μόνος του για να καταλάβει αυτό το συναίσθημα. Απομονώθηκε εντελώς από τους ανθρώπους, αλλά αυτό επηρέασε την ψυχική του υγεία και ήταν δύσκολο να επιστρέψει στον εαυτό του μετά το τέλος των γυρισμάτων και χρειάστηκε να επισκεφτεί έναν θεραπευτή για να τον βοηθήσει.

Ο Daniel Day-Lewis κυκλοφορούσε σε αναπηρικό καροτσάκι και τραυμάτισε δύο του πλευρά

IMDb

Ο Daniel Day-Lewis είναι ο πρωταγωνιστής της βιογραφικής κωμωδίας του 1989 My Left Foot και ενσάρκωσε τον κύριο χαρακτήρα, τον Christy Brown, έναν Ιρλανδό συγγραφέα με εγκεφαλική παράλυση που μπορούσε να χρησιμοποιήσει μόνο το αριστερό του πόδι και έτσι έπρεπε να μάθει να γράφει και να ζωγραφίζει με αυτό.

Για να γίνει πιο πειστική η απεικόνιση, ο ηθοποιός μπήκε στο χαρακτήρα μόλις έφτασε στο πλατό. Ζήτησε να τον περιφέρουν στο σετ με το αναπηρικό του καροτσάκι και ήθελε να τον ταΐσουν με το κουτάλι καθώς και να τον σηκώσουν τα μέλη του προσωπικού. Αυτή η αφοσίωση απαιτούσε κάποιες θυσίες: ο Daniel Day-Lewis κατέστρεψε δύο πλευρά κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων από το καμπούριασμα στο αναπηρικό του καροτσάκι για τις μεγάλες εβδομάδες που συνεχίστηκαν τα γυρίσματα. Ο ηθοποιός έμαθε επίσης να ζωγραφίζει χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι που κρατούσε ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών του. Αυτές οι προσπάθειες απέδωσαν πραγματικά καθώς κέρδισε το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου.

Η Hilary Swank έκανε πάρα πολλές ώρες προπόνησης που οδήγησαν τελικά σε μια επικίνδυνη μόλυνση

IMDb

Η Hilary Swank υποδύθηκε τη Mary Margaret «Maggie» Fitzgerald, μια επίδοξη πυγμάχο στο αθλητικό δράμα του 2004 Million Dollar Baby. Για να είναι πειστική σε αυτόν τον ρόλο, οι παραγωγοί ζήτησαν από τη Hilary να αποκτήσει 10 κιλά μυϊκής μάζας, αλλά εκείνη πήρε 19 αντ' αυτού.

Για να αποκτήσει τη σωματική διάπλαση της μποξέρ, έκανε προπονήσεις έξι φορές την εβδομάδα, αφιερώνοντας δυόμισι ώρες στην πυγμαχία και μιάμιση με 1-2 στην άρση βαρών. Επιπλέον, ακολουθούσε αυστηρά το πρόγραμμα διατροφής, καθώς για να κερδίσει μυς έπρεπε να διατηρήσει υψηλή πρόσληψη πρωτεΐνης.

Αλλά η τόσο εντατική γυμναστική οδήγησε την ηθοποιό να αποκτήσει φουσκάλες, τις οποίες έσκαγε στην μπανιέρα, με αποτέλεσμα μια μόλυνση που σχεδόν έφτασε στην καρδιά της, η οποία θα μπορούσε να είναι επιζήμια.

Ο Leonardo DiCaprio έφαγε πραγματικό ωμό κρέας βίσωνα

themoviegourmet.com

«Ο Leonardo DiCaprio κέρδισε το πρώτο του Όσκαρ αφού είχε προταθεί για αυτό πολλές φορές στο παρελθόν για την ερμηνεία του στον Hugh Glass στην ταινία του 2015 The Revenant, η οποία βασίστηκε σε μια πραγματική ιστορία ενός άνδρα που δέχθηκε επίθεση από μια αρκούδα και στη συνέχεια αφέθηκε από τους φίλους του επειδή νόμιζαν ότι ήταν νεκρός.

Για αυτόν τον ρόλο, ο ηθοποιός, που είναι χορτοφάγος και περιβαλλοντολόγος, ήταν έτοιμος να πάει όσο πιο μακριά χρειαζόταν. Κοιμήθηκε με το κουφάρι ενός νεκρού ζώου και προσφέρθηκε να φάει ωμό κρέας βίσωνα. Η ομάδα ετοίμασε στην πραγματικότητα ένα ψεύτικο συκώτι βίσωνα από ζελέ, αλλά ο ηθοποιός φοβόταν ότι δεν θα ήταν αρκετά αυθεντικό. Η σκηνή της ταινίας όπου ο DiCaprio τρώει το ωμό συκώτι βίσωνα είναι η πρώτη λήψη και η γνήσια αντίδραση του ηθοποιού στην προσπάθεια να το φάει».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

ΝΕΑ 16.04.2024
Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική

Love, Divided: Η ισπανική ταινία που είναι No.1 στο Netflix

ΝΕΑ 16.04.2024
Μια τίμια επιλογή για το σπίτι

Η νέα ρομαντική κομεντί που μοιάζει με μουσικό ταξίδι

ΝΕΑ Χτες
Μια γλυκιά ταινία για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου

Ταινίες που διαδραματίζονται στα 70s και πρέπει να δεις

ΝΕΑ Προχτές
Τρεις ιδέες για ταινίες της Κυριακής

Tαινίες για την ομορφιά της εκπαίδευσης που πρέπει να δεις

ΝΕΑ 13.04.2024
Μας υπενθυμίζουν ότι η εκπαίδευση δεν έχει να κάνει μόνο με τη μετάδοση γνώσεων, αλλά με την έμπνευση

Millenium: Η σουηδική σειρά μυστηρίου στο Ertflix που θα τεντώσει τα νεύρα σου

TV Σειρές 12.04.2024
Αλλο ένα αριστούργημα από τη Σουηδία

Ταινίες «γλυκιές σαν μέλι» για να δεις αυτή την άνοιξη

ΝΕΑ 10.04.2024
Θα σε κάνουν να χαμογελάσεις. Και λίγο να κλάψεις!

Αυτό που οι ηθοποιοί δεν μπορούν ποτέ να κάνουν κατά τη διάρκεια μιας γυμνής σκηνής

Προσφορές 09.04.2024
Tι αναφέρει το Screen Actors Guild και η Αμερικανική Ομοσπονδία Καλλιτεχνών Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου

Eurovision 2024: H χώρα που έγινε το μεγάλο φαβορί ‑ Ανέβηκε ξανά η Μαρίνα Σάττι

Eurovision 08.04.2024
7 και 9 Μαϊου θα δούμε τους δύο ημιτελικούς της Eurovision