E-Daily

5 τραγουδάρες που έχεις χάσει μέσα στο Φθινόπωρο

Συνοψίζοντας ό,τι καλύτερο πέρασε από τα αυτιά μας τις τελευταίες εβδομάδες

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ

31/10/2017 | 11:45

Το φθινόπωρο σημειώνεται το μεγαλύτερο κύμα κυκλοφοριών του κάθε έτους. Συνοψίζοντας όλα αυτά τα οποία προλάβαμε να ακούσουμε στα γραφεία του E-Daily τις τελευταίες εβδομάδες, ξεχωρίσαμε πέντε τραγούδια που αξίζουν την προσοχή σου.

Morrissey - Spent The Day In Bed

Μια από τις μεγαλύτερες μορφές της Βρετανικής Indie και Alternative Rock, ο πρώην frontman των Smiths που μέσα σε 5 μόλις χρόνια ενεργούς δράσης κατάφεραν με μια μοναδική απλότητα να ταράξουν την ροκ σκηνή της δεκαετίας του '80, ο αειθαλής Morrissey επιστρέφει με νέο δίσκο. Όσο λοιπόν θα περιμένουμε μέχρι τις 17 Νοεμβρίου για το "Low in High School", μπορούμε να απολαύσουμε το "Spent The Day in Bed".

Robert Finley - Medicine Woman

Ο τραγουδιστής από τη Louisiana είναι ένα πρώτης τάξεως παράδειγμα ότι με τον καιρό μπορείς να γίνεσαι καλύτερος και ποτέ δεν είναι αργά. To 2016 κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ σε ηλικία 63 ετών και μετά από χρόνια ημι-επαγγελματικής ενασχόλησης με τη μουσική. Υπο την καθοδήγηση του Dan Auerbach των Black Keys, ηχογράφησε το δεύτερο άλμπουμ του που κυκλοφορεί στις 8 Δεκεμβρίου 2017 και μέσα από το οποίο ακούμε ήδη το "Medicine Woman".

Sharon Jones - Matter Of Time

Η τραγουδίστρια της Soul και Funk, Sharon Jones, ξεκίνησε αργά την καριέρα της και έφυγε νωρίς. Λίγο πριν φύγει από τη ζωή, τον περασμένο χρόνο, ηχογράφησε το τελευταίο της άλμπουμ με το συγκρότημά της, του The Dap Kings που κυκλοφορεί στις 17 Νοεμβρίου. 

U2 - You 're The Best Thing About Me

Ένα από τα λίγα υπερ-συγκροτήματα που η δουλειά τους απλώνεται σε βάθος δεκαετιών κι εξακολουθούν να κυκλοφορούν νέα και σημαντικά άλμπουμ. Περιμένουμε πως και πως το "Songs Of Experience" την 1η Δεκεμβρίου και ακούμε στο repeat ένα από τα πρώτα δειγματα γραφής του 14ου στούντιο άλμπουμ τους.

Giggs - Essence

Ένα χρόνο μετά το άλμπουμ 'Landlord' που πήρε αποθεωτικές κριτικές και ταυτόχρονα αποτέλεσε την μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία στην καριέρα του Βρετανού ράπερ, κυκλοφορεί το mixtape 'Wamp 2 Dem'. Αφήνοντας για λίγο το 'Linguo' που κόλλησε στο αυτί από την πρώτη στιγμή, δίνω προτεραιότητα στο - ιδιαίτερο - 'Essence' που αξίζει να ακούσεις.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τέλος τα Αρλεκιν μετά από 45 χρόνια: Η συγκινητική ανακοίνωση του εκδότη

Paper Χτες
Το τέλος εποχής για τα Αρλεκιν ανακοίνωσε ο επικεφαλής των εκδόσεων, Χάρης Νικολακάκης

O Γιάννης Καραγιάννης έχει δισκάδικο σε ταράτσα και μας υποδέχεται για τη Record Store Day

Rec Mode 21.04.2024
Record Store Day: Η γιορτή που λατρεύουν οι μουσικόφιλοι επιστρέφει και πάλι στις 20 Απριλίου

Eκείνη τον έβρισκε ανώριμο, εκείνος αχώνευτη: Κι όμως έπαιξαν σε μια ταινία που έκανε πάταγο

Σινεμά 20.04.2024
Μόλις και μετά βίας μιλούσαν μεταξύ τους όταν δεν γύριζαν σκηνές μαζί...

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

TV Σειρές 18.04.2024
Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

TV Σειρές 18.04.2024
Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

Μουσική 16.04.2024
Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική