E-Daily

12 πρόσφατες ταινίες με σασπένς για να μη χάσεις την ώρα σου

Αξίζει να τις δεις

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ

7/4/2017 | 15:30

Prisoners (2013)

Σε σκηνοθεσία του σπουδαίου δημιουργού της εποχής μας, Ντενί Βιλνέβ ("Η Άφιξη",  Blade Runner 2049", "Μέσα από τις Φλόγες") και με ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών όπως οι Χιου Τζάκμαν, Τζέικ Τζίλενχαλ, Βαϊόλα Ντέιβις , Πολ Ντέινο και Μελίσα Λίο, η ταινία μας παρουσιάζει την τραγική ιστορία μιας οικογένειας, όταν η κόρης τους μαζί με μια φίλη της ξαφνικά θα εξαφανιστούν. Ίσως, το πιό ανατρεπτικό θρίλερ των τελευταίων ετών.

The Ghost Writer (2010)

Ο Άνταμ Λανγκ είναι πρώην Βρετανός πρωθυπουργός και βρίσκει καταφύγιο σε ένα νησί στα ανατολικά παράλια των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όπου και γράφει την αυτοβιογραφία του. Όταν ο σύμβουλός του πεθαίνει, ένας συγγραφέας αποστέλλεται στο νησί για να τον βοηθήσει να ολοκληρώσει το βιβλίο του. Ο "ανώνυμος" συγγραφέας εισέρχεται σε έναν κόσμο όπου τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται και παρασύρεται στη δίνη μιας σεξουαλικήs, πολιτικής και λογοτεχνικής ίντριγκας.

Gone Girl (2014)

Την ημέρα της πέμπτης επετείου του γάμου τους, ο Νικ Νταν αναφέρει στην αστυνομία πως η σύζυγος του, Έιμι, εξαφανίστηκε. Κάτω από την πίεση των αστυνομικών, αλλά και του τύπου που δείχνει πιεστικό ενδιαφέρον για την υπόθεση, το πορτρέτο του Νικ ως ένας θλιμμένος σύζυγος καταρρέει. Καθώς ψέματα βγαίνουν στην επιφάνεια, μία είναι η ερώτηση στο στόμα κάθε ενδιαφερομένου: ο Νικ Νταν είναι ο δολοφόνος της συζύγου του;

Nightcrawler (2014)

Ο Λου Μπλουμ (Τζέικ Τζίλενχαλ) ψάχνει απελπισμένος για δουλειά, ώσπου ανακαλύπτει τον “υπόγειο” και εφήμερο κόσμο του αστυνομικού ρεπορτάζ στο Λος Άντζελες. Θα συνεργαστεί με ένα τηλεοπτικό συνεργείο που καταγράφει ατυχήματα, πυρκαγιές και δολοφονίες, και θα γνωρίσει τη Νίνα (Ρενέ Ρούσο), μία βετεράνο στο “άθλημα”, η οποία θα τον βοηθήσει να γνωρίσει την επιτυχία. Αναζητώντας μανιωδώς “καυτές” ειδήσεις που θα απογειώσουν τα νούμερα τηλεθέασης, μετατρέπεται σε έναν αμφιβόλου ηθικής δημοσιογράφο που θα κάνει τα πάντα για την αποκλειστικότητα.

10 Cloverfield Lane (2016)

Έπειτα από ένα αυτοκινητικό ατύχημα, η Μισέλ ξυπνά δεμένη σε ένα υπόγειο καταφύγιο, όπου ένας άντρας την πληροφορεί πως δεν μπορεί να διαφύγει. Ο έξω κόσμος έχει δεχτεί (χημική; πυρηνική;) επίθεση και η ατμόσφαιρα είναι θανάσιμα μολυσμένη.

Hell or High Water (2016)

Σε ένα είδος σύγχρονου γουέστερν, το "Πάση Θυσία" όπως είναι ο ελληνικός τίτλος του, είναι μια ταινία που τα έχει όλα. Υποψήφιο για τέσσερα Όσκαρ (Καλύτερης Ταινίας, Μοντάζ, Σεναρίου και Β' Αντρικού Ρόλου για τον εξαιρετικό Τζεφ Μπρίτζες) τρεις Χρυσές Σφαίρες.

Source Code (2011)

Ο λοχαγός Κόλτερ Στίβενς ξυπνά μέσα σε ένα επιβατικό τρένο με κατεύθυνση το Σικάγο, χωρίς να έχει καμιά ιδέα για το πώς βρέθηκε εκεί. Το τελευταίο πράγμα που θυμάται είναι να πετάει με ένα ελικόπτερο για μια αποστολή στο Ιράκ. Τώρα βρίσκεται ουσιαστικά στο σώμα κάποιου άλλου, ζώντας μια ξένη ζωή. Πριν προλάβει να καταλάβει τι συμβαίνει, ένα τρένο πλησιάζει από την αντίθετη κατεύθυνση και μια βόμβα τους σκοτώνει όλους. Η ιστορία όμως δεν τελειώνει εδώ...

Uncut Gems (2019)

Η απουσία του Άνταμ Σάντλερ από τη λίστα των υποψηφίων ηθοποιών για τα βραβεία Όσκαρ εκείνη τη χρονιά, ήταν μια από τις περιπτώσεις που συζητήθηκαν. η ταινία τρέχει σε τρελούς ρυθμούς και σε κρατάει καθηλωμένο με τοο ατραπιαίο μοντάζ και τη σπουδαία ερμηνεία του πρωταγωνιστή.

Captain Phillips (2013)

Η κλασσική ιστορία όπου ένας συνηθισμένος άνθρωπος κάνει ασυνήθιστα πράγματα. Η αληθινή ιστορία του καπετάνιου Ρίτσαρντ Φίλιπς που το 2009 βρέθηκε όμηρος Σομαλών πειρατών, δε θα μπουρούσε ίσως να μεταφερθεί πιο συναρπαστικά στη μεγάλη οθόνη.

Argo (2012)

Η αληθινή ιστορία της διάσωσης μιας ομάδας Αμερικανών διπλωματών στην Τεχεράνη του Χομεϊνί το 1979, με πρόσχημα τα γυρίσματα μιας ψεύτικης ταινίας, γίνεται στα χέρια του Μπεν Αφλεκ ένα απολαυστικό, (ελαφρώς) πολιτικό, στιβαρό θρίλερ που κέρδισε Βραβείο Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Διασκευασμένου Σεναρίου και Μοντάζ ενώ είχε τέσσερις ακόμη υποψηφιότητες. Ο Μπεν Άφλεκ παίζει και σκηνοθετεί.

Buried (2010)

Το Buried είναι ένα ευρηματικό θρίλερ, που εξελίσσεται ολόκληρο μέσα σε ένα σκοτεινό φέρετρο και στο οποίο παρακολουθούμε επί 90 λεπτά έναν εκπληκτικό Ράιαν Ρέινολντς να αγωνίζεται για τη ζωή του και να αντιμετωπίζει, πέρα από τους Ιρακινούς απαγωγείς, την αδυναμία συνεννόησης με τον έξω κόσμο, την αδιαφορία του κρατικού συστήματος και τον κυνισμό των οικονομικών συμφερόντων. Η ταινία στηρίζεται ολόκληρη στις εκφράσεις του προσώπου, ακόμη και στο ρυθμό της ανάσας του Ρέινολντς, που είναι το μόνο πρόσωπο που βλέπουμε στην οθόνη μας. Όλα τα υπόλοιπα μέλη του καστ ακούγονται μόνο στο τηλέφωνο του πρωταγωνιστή.

Nocturnal Animals (2017)

Η δεύτερη ταινία του Τομ Φορντ, επτά χρόνια μετά το εκπληκτικό «Ένας Άντρας Μόνος» («A Single Man») είναι μια ταινία έρωτα, βίας κι εκδίκησης που ενθουσίασε τόσο το κοινό όσο και τους κριτικούς κερδίζοντας το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο τελευταίο φεστιβάλ της Βενετίας. Διασκευάζοντας ελεύθερα το μυθιστόρημα «Tony and Susan» του Όστιν Ράιτ (1993) ο Τομ Φορντ αφηγείται την ιστορία της Σούζαν (Έιμι Άνταμς), μιας γοητευτικής επιμελήτριας εκθέσεων ζωγραφικής, που βιώνει ένα δυστυχισμένο γάμο με τον απόμακρο Χάτον (Άρμι Χάμερ).

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

TV Σειρές Χτες
Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

TV Σειρές Χτες
Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

ΝΕΑ 16.04.2024
Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική

Love, Divided: Η ισπανική ταινία που είναι No.1 στο Netflix

ΝΕΑ 16.04.2024
Μια τίμια επιλογή για το σπίτι

Η νέα ρομαντική κομεντί που μοιάζει με μουσικό ταξίδι

ΝΕΑ 15.04.2024
Μια γλυκιά ταινία για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου

Ταινίες που διαδραματίζονται στα 70s και πρέπει να δεις

ΝΕΑ 14.04.2024
Τρεις ιδέες για ταινίες της Κυριακής

Tαινίες για την ομορφιά της εκπαίδευσης που πρέπει να δεις

ΝΕΑ 13.04.2024
Μας υπενθυμίζουν ότι η εκπαίδευση δεν έχει να κάνει μόνο με τη μετάδοση γνώσεων, αλλά με την έμπνευση

Millenium: Η σουηδική σειρά μυστηρίου στο Ertflix που θα τεντώσει τα νεύρα σου

TV Σειρές 12.04.2024
Αλλο ένα αριστούργημα από τη Σουηδία

Ταινίες «γλυκιές σαν μέλι» για να δεις αυτή την άνοιξη

ΝΕΑ 10.04.2024
Θα σε κάνουν να χαμογελάσεις. Και λίγο να κλάψεις!