LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

8 σειρές που αξίζει να δούμε όσο καθόμαστε

Οι προτάσεις μας για «σπιτικά» Χριστούγεννα παρέα με καλές σειρές

Δημοσίευση 24/12/2016 | 00:59

8 σειρές που αξίζει να δούμε όσο καθόμαστε

Οι διακοπές των Χριστουγέννων, προσφέρονται για να κουκουλωθείς στο ζεστό σου σπίτι και παρέα με μια ζεστή σοκολάτα ή ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, να επιδωθείς σε έναν μαραθώνιο σειρών, που θα σου κρατλησουν ευχάριστη συντροφία. 

Η ομάδα του E-Daily.gr, έψαξε και επέλεξε 8 σειρές που αξίζει να παρακολουθήσετε την περίοδο των εορτών.

1. Last Man Standing

Ξεκινάμε με μια οικογενειακή σειρά, μια ανάλαφρη κωμωδία που βρίσκεται στην 6η σεζόν της. Η επιτυχία του αγαπημένου Tim Allen την δεκαετία του ’90 με το «Home Improvement», εγγυάται και την επιτυχία του «Last Man Standing». Ξεκαρδιστικό ορισμένες φορές, αφηγείται την ιστορία του Mike Baxter, ενός παντρεμένου μεσήλικα με τρείς κόρες, που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τον «θηλυκό» κόσμο που τον περιβάλλει, χωρίς να χάσει τον ανδρισμό του. Όμως δεν φαίνεται να τα πολυκαταφέρνει.

Αν δεν την έχτε δει, ξεκινήστε την. Αν την βλέπετε αλλά έχετε μείνει πίσω, πατήστε το γκάζι, μήπως και προλάβετε το Christmas Special…

2. The Wire

Μια από τις καλύτερες σειρές όλων των εποχών, που ξεκίνησε το 2002 και τελείωσε το 2008 και άφησε εποχή. Κι αυτό γιατί κάθε σεζόν της αναπαριστά μια διαφορετική πτυχή της πόλης της Βαλτιμόρης, της πόλης με την 2η υψηλότερη εγκληματικότητα στις ΗΠΑ.

Παράνομο εμπόριο ναρκωτικών, το λιμάνι, η διοίκηση της πόλης και η γραφειοκρατία, το σχολικό σύστημα και τα έντυπα μέσα μαζικής ενημέρωσης, είναι η χρονολογικά τα θέματα που κοιτάζει η σειρά γυρισμένα με έναν τρόπο που σίγουρα δεν έχετε ξαναδεί.

Αν δεν την έχετε δει μέχρι τώρα είναι σίγουρα παράληψη και μέσα στις διακοπές, θα «ρουφήξετε» τα 60 επεισόδιά της.

3. Sherlock

Έχουμε να δούμε τον Benedict Cumberbatch στον ρόλο που απογείωσε την καριέρα του από την περσινή Πρωτοχρονιά! Έπρεπε να περάσει ένας χρόνος και να φτάσουμε στην πρωτοχρονιά του 2017 για να δούμε την συνέχεια. Μάλιστα φέτος, δεν θα αρκεστεί σε ένα πρωτοχρονιάτικο επεισόδιο, μιας και το BBC ανακοίνωσε πως θα προβληθούν τρία επεισόδια, μια ολόκληρη σεζόν Sherlock με λίγα λόγια.

Περιμένουμε με ανυπομονησία το 12ο επεισόδιο της σειράς την Πρωτοχρονιά. Βιαστείτε να θυμηθείτε ότι μπορείτε για να είστε έτοιμοι να υποδεχτείτε την νέα χρονιά, παρέα με τον θρυλικό ντετέκτιβ και την καλύτερη τηλεοπτική απεικόνισή του.


4. This is us

Οι καλές και προσεγμένες δραματικές σειρές έχουν επιστρέψει και μετά το εξαιρετικό οικογενειακό δράμα, «Bloodline», το «This is us» ήρθε τον Σεπτέμβριο για να μας θυμίσει πως η δραματική σειρά δεν σημαίνει κατάθλιψη, αλλά έκρηξη συναισθημάτων και ηθικά διδάγματα για την ζωή. Με εξαιρετικό cast και χωρίς να χάνεται το ενδιαφέρον σε καμία στιγμή, το «This is us» έκανε μια παύση την προηγούμενη εβδομάδα, για να συνεχίσει στις 10 Ιανουαρίου με νέο επεισόδιο. Οπότε υπάρχει άπλετος χρόνος για να δείτε τα 10 επεισόδια που προηγήθηκαν.

Η σειρά ακολουθεί τις ιστορίες τριών ανθρώπων όσο οι ζωές τους ενώνονται. Μοιράζονται τα ίδια γενέθλια αλλά όσο κυλάει η ιστορία, φαίνεται πως μοιράζονται πολλά περισσότερα που δεν θα μπορούσαν να φανταστούν...

5. Black Mirror

Μια σειρά που βρίσκεται στο No. 45 της λίστας του IMDb με τις καλύτερες σειρές όλων των εποχών, ξεκίνησε το 2011, συνέχισε το 2013 και επέστρεψε φέτος με 6 επεισόδια, ίσως τα καλύτερα της (υπό την «προστασία» του Netflix πλέον). Πρόκειται για μια ανθολογία, με κάθε επεισόδιο να έχει διαφορετική ιστορία και διαφορετικό cast, με τις υποθέσεις να περιστρέφονται όμως γύρω από τον σημερινό κόσμο και την τεχνολογία.

Πρόκειται για μια σειρά must-see, με τα 13 επεισόδια που έχουν προβληθεί μέχρι στιγμής να σε βάζουν σε σκέψεις και να σε κάνουν να βλέπεις την σύγχρονη ζωή πιο υποψιασμένος...

6. Westworld

Το Westworld είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις καλύτερες σειρές του 2016, αν όχι η καλύτερη Δημιουργήθηκε από τον Jonathan Nolan για το HBO και βασίζεται στην ομότιτλη ταινία του 1973,

Η σειρά αφηγείται την ιστορία ενός φουτουριστικού θεματικού πάρκου που ονομάζεται Westworld όπου κάθε επισκέπτης μπορεί να βιώσει την προσωπική του περιπέτεια στην εποχή της Άγριας Δύσης, με ρομπότ-ανδροειδή (androids) που κατασκευάστηκαν για να υποδυθούν ανθρώπινα όντα και να εκτελούν κάθε επιθυμία του επισκέπτη.

Το σeξ η βία και οι σκοτεινές ανθρώπινες επιθυμίες είναι σε κάθε σενάριο του πάρκου και τα ανδροειδή το ακολουθούν πιστά, μέχρι τι στιγμή που θα πάψουν να είναι απλοί υπηρέτες και θα αποκτήσουν συνείδηση και αισθηματική νοημοσύνη. Τότε όλα στο πάρκο θα αρχίσουν να αλλάζουν...

Το Westworld έχει ένα εκπληκτικό καστ, που περιλαμβάνει τους Anthony Hopkind και Ed Harris και παραγωγό τον J.J. Abrams. Πέρα από την δράση εμπεριέχει πολλαπλές αναλύσεις για την εξέλιξη, την φύση του ανθρώπου,την ηθική και τις κοινωνικές προεκτάσεις της.


7. Daredevil

Το Daredevil είναι ίσως η καλύτερη σειρά που βασίζεται σε χαρακτήρα κόμικς και είναι must see για όλους τούς φίλους του είδους και όχι μόνο. Η σύγκρουση του Daredevil το έγκλημα είναι σφοδρή αλλά όχι εύκολη και χωρίς κόστος...σε κάθε σεζόν ο άνθρωπος πίσω από την μάσκα του υπερ-ήρωα χάνετε όλο και περισσότερο αφού η καθημερινή μάχη των αλλάζει τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.

Η πρώτη σεζόν επικεντρώνετε στο Matt Murdock που χρησιμοποιεί τις αυξημένες αισθήσεις του για την καταπολέμηση του εγκλήματος στους της Νέας Υόρκης, ως Daredevil, ενώ παράλληλα αποκαλύπτει και το πραγματικό πρόσωπο του Wilson Fisk, που παριστάνει τον ευυπόληπτο επιχειρηματία. Στη δεύτερη σεζόν ο Murdock προσπαθεί να εξισορροπήσει τη ζωή ως δικηγόρος και ως Daredevil. Μια προσπάθεια που γίνετε όλο και ποιο δύσκολη όταν ο Frank Castle, ένας τιμωρός με πολύ θανατηφόρους μεθόδους για την καταπολέμηση του εγκλήματος

8. The Knick

Το The Knick είναι μια δραματική τηλεοπτική σειρά με τον Steven Soderbergh (Traffic, Ocean’s Eleven) στη σκηνοθεσία και τον Clive Owen στον πρωταγωνιστικό ρόλο, η σειρά δημιουργήθηκε από τους Jack Amiel και Michael Begler.Η ιστορία του The Knick διαδραματίζεται στην πόλη της Νέας Υόρκης το 1900, και παρακολουθεί την επαγγελματική ζωή του Dr. John W. Thackery (ο χαρακτήρας βασίζεται στην ιστορική φυσιογνωμία για τον ιατρικό κλάδο William Stewart Halsted) καθώς και του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου Knickerbocker στη Νέα Υόρκη.

Η διαφορά με άλλες σειρές του είδους είναι οι περιορισμοί, οι ελλείψεις φαρμάκων και προδιαγραφών, καθώς και το μεγάλο ποσοστό θνησιμότητας σε σχέση με τα μοντέρνα νοσοκομεία που ανάγκαζαν το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου να ανακαλύψει καινοτόμες πρακτικές θεραπείας. Στην ουσία το The Knick είναι μία ατμοσφαιρική σειρά που παρουσιάζει την εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης , δίνοντας βάση στους χαρακτήρες, τις προσωπικές τους φιλοδοξίες αλλά και τις καθημερινές μάχες με εξαρτήσεις

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

TV Σειρές Χτες
Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

TV Σειρές Χτες
Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

ΝΕΑ 16.04.2024
Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική

Love, Divided: Η ισπανική ταινία που είναι No.1 στο Netflix

ΝΕΑ 16.04.2024
Μια τίμια επιλογή για το σπίτι

Η νέα ρομαντική κομεντί που μοιάζει με μουσικό ταξίδι

ΝΕΑ 15.04.2024
Μια γλυκιά ταινία για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου

Ταινίες που διαδραματίζονται στα 70s και πρέπει να δεις

ΝΕΑ 14.04.2024
Τρεις ιδέες για ταινίες της Κυριακής

Tαινίες για την ομορφιά της εκπαίδευσης που πρέπει να δεις

ΝΕΑ 13.04.2024
Μας υπενθυμίζουν ότι η εκπαίδευση δεν έχει να κάνει μόνο με τη μετάδοση γνώσεων, αλλά με την έμπνευση

Millenium: Η σουηδική σειρά μυστηρίου στο Ertflix που θα τεντώσει τα νεύρα σου

TV Σειρές 12.04.2024
Αλλο ένα αριστούργημα από τη Σουηδία

Ταινίες «γλυκιές σαν μέλι» για να δεις αυτή την άνοιξη

ΝΕΑ 10.04.2024
Θα σε κάνουν να χαμογελάσεις. Και λίγο να κλάψεις!