E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι ταινίες και οι σειρές που μας εντυπωσίασαν το 2022

Μια πλούσια χρονιά σε σινεμά και τηλεόραση

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 3/1/2023 | 01:14

Οι ταινίες και οι σειρές που μας εντυπωσίασαν το 2022

Το 2022, όπως συμβαίνει εδώ και αρκετά χρόνια, ήταν πολύ γεμάτο από ταινίες και σειρές. Και όπως πάντα κάποιες από αυτές ξεχώρισαν, χαρίζοντας μας όμορφες στιγμές που θα τις κρατήσουμε για πολύ καιρό στο μυαλό μας. Ίσως και για πάντα.

Οι 5 ταινίες και οι 5 σειρές που μας έκαναν εντύπωση μέσα στο 2022 είναι οι παρακάτω:

Top Gun: Maverick

Το Top Gun επέστρεψε μετά από σχεδόν 4 δεκαετίες και ήταν πολύ πιο εντυπωσιακό απ’ ότι περιμέναμε. Συνήθως αυτές οι πολυαναμενόμενες επιστροφές δεν μας αποζημιώνουν, αλλά ο Tom Cruise και όλοι οι συντελεστές της ταινίας παρέδωσαν μια ταινία που δεν θα ξεχάσουμε εύκολα, όπως και την πρώτη.

Avatar: The Way of Water

Όπως και στην περίπτωση του Top Gun, έτσι και εδώ δεν περιμέναμε μια τόσο ηχηρή επιστροφή. Κι όμως η 2η ταινία του Avatar πλησίασε σε ποιότητα την 1η και μας έκανε να ταξιδέψουμε για άλλη μια φορά στον πανέμορφο κόσμο του, σε μαι ακόμα ωδή στη σημασία της φύσης.

The Fabelmans

Ο Steven Spielberg μας χάρισε μια εκπληκτική ταινία του σινεμά για το σινεμά, δείχνοντας την αγάπη του για την τέχνη του και υπενθυμίζοντας μας την μαγεία του, τους λόγους που το αγαπήσαμε και που το αγαπάμε ακόμα.

Licorice Pizza

Μια ρομαντική κομεντί ενηλικίωσης όπου το χιούμορ και η συγκίνηση εναλλάσσονται με μαεστρία και παραδίδουν ένα άρτιο κινηματογραφικά αποτέλεσμα, που μας μεταφέρει στη μεταβατική εποχή των αμερικανικών ‘70s.

Everything Everywhere All At Once

Φαντασία, σκηνοθεσία και σενάριο, όλα μαζί μπλέκονται αρμονικά σε μια ταινία που δεν περιμέναμε να μας αφήσει σε κάποιες στιγμές της με το στόμα ανοιχτό, εμπεριέχοντας μέσα στα 139 λεπτά της πολλά αγαπημένα είδη, χωρίς να κουράζει καθόλου.

Σειρές

Andor

Η ιστορία της σειράς είναι ουσιαστικά ένα prequel της καλύτερης κατά τη γνώμη μου ταινίας της Disney εποχής του “Star Wars”, το “Rogue One”, όπου ο Cassian Andor, τον οποίο υποδύεται ο Diego Luna, σε μια πολύ επικίνδυνη περίοδο, θα επιλέξει να ακολουθήσει το δύσκολο μονοπάτι που θα τον οδηγήσει στο να γίνει ένας ήρωας - επαναστάτης.

Dahmer

Η ιστορία του δολοφόνου, βιαστή και κανιβάλου Jeffrey Dahmer, περνάει τόσο ρεαλιστικά και τόσο ζωντανά μπροστά από τα μάτια μας, [που μπορούμε εν μέρει να νιώσουμε την φρίκη των πράξεών του αλλά και τον αρρωστημένο τρόπο που λειτουργούσε το μυαλό του. Μια πολύ δύσκολη, αλλά συγχρόνως και πολύ προσεγμένη δουλειά για ένα ζήτημα που μας προκαλεί ταραχή μόνο η σκέψη του.

From Scratch

Η σειρά του Netflix «From Scratch» είναι ένα ξύπνημα όλων των αισθήσεων. Αισθήσεις οι οποίες σταδιακά οδηγούν σε έναν έpωτα που δεν συναντάς συχνά, αφού όλα έχουν γίνει όπως έπρεπε για να συμβεί. Πρόκειται για μια ιστορία πάθους, έpωτα και φαγητού που θα ξυπνήσει εκείνες τις αισθήσεις που είχες βάλει για ύπνο.

Wednesday

Η Jenna Ortega παίρνοντας όλη σχεδόν τη σειρά πάνω της, τη μετατρέπει σε αξιοπρόσεκτη και αξιοπρεπέστατη. Μπορεί να μας χάλασαν λίγο κάποια πράγματα, αλλά εν τέλει δεν χαλαστήκαμε συνολικά. Πρόκειται εν τέλι, για μια σειρά που είναι fun και αξίζει να τη δεις.

George & Tammy

Το πιο δυναμικό ζευγάρι στην ιστορία της κάντρι μουσικής, οι Tammy Wynette και George Jones και ο έρωτάς τους, ο οποίος παρόλο που ήταν αρκετά περίπλοκος, αποδείχθηκε ιδιαίτερα ανθεκτικός, μέσα από τρεις δεκαετίες που ξετυλίγονται σε 6 επεισόδια, γεμάτα συναισθήματα, μουσική και ιστορία.

Slow Horses

Σκοτεινή, μυστηριώδης, αρκούντως αστεία και με τον Gary Oldman στο τιμόνι, η σειρά με τους απόκληρους της MI5, είναι μια ευχάριστη έκπληξη που δεν περιμέναμε σχεδόν καθόλου αλλά μας αποζημίωσε απόλυτα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τέλος τα Αρλεκιν μετά από 45 χρόνια: Η συγκινητική ανακοίνωση του εκδότη

Paper Χτες
Το τέλος εποχής για τα Αρλεκιν ανακοίνωσε ο επικεφαλής των εκδόσεων, Χάρης Νικολακάκης

O Γιάννης Καραγιάννης έχει δισκάδικο σε ταράτσα και μας υποδέχεται για τη Record Store Day

Rec Mode 21.04.2024
Record Store Day: Η γιορτή που λατρεύουν οι μουσικόφιλοι επιστρέφει και πάλι στις 20 Απριλίου

Eκείνη τον έβρισκε ανώριμο, εκείνος αχώνευτη: Κι όμως έπαιξαν σε μια ταινία που έκανε πάταγο

Σινεμά 20.04.2024
Μόλις και μετά βίας μιλούσαν μεταξύ τους όταν δεν γύριζαν σκηνές μαζί...

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

TV Σειρές 18.04.2024
Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

TV Σειρές 18.04.2024
Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

Μουσική 16.04.2024
Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική