LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

3 φορές που υποκλιθήκαμε στις υποκριτικές ικανότητες της Angelina Jolie

Αυτοί οι ρόλοι ανέδειξαν το ταλέντο της ηθοποιού!

Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ Δημοσίευση 3/11/2022 | 00:28

3 φορές που υποκλιθήκαμε στις υποκριτικές ικανότητες της Angelina Jolie
E-Daily Illustration

Η Angelina Jolie εκτός από μία πανέμορφη γυναίκα που έχει προκαλέσει πολλές φορές το ενδιαφέρον του Τύπου με τις σχέσεις τις, με τις φιλανθρωπικές δράσεις της και τις επιλογές της, είναι και μια εξαιρετική ηθοποιός με μία ευρεία γκάμα κινηματογραφικών ειδών.

Σε αυτό το κείμενο θα θυμηθούμε 3 ρόλους της ηθοποιού που μας έκαναν να ... υποκλιθούμε στο μεγαλείο της να μπαίνει στο "πετσί" του ρόλου.

Lisa Rowe στο Girl, Interrupted 

Ενώ το Girl, Interrupted θεωρείται ευρέως ως μια ασαφής ταινία με μια σαθρή κατανόηση των ψυχικών ασθενειών, η ερμηνεία της Jolie ως κοινωνιοπαθής σε κλινική είναι απολαυστικός. Η Jolie είναι μια ταραχώδης δύναμη στον περιορισμένο χρόνο της στην οθόνη, ενώ είναι τόσο σαρωτική που επισκιάζει για τα καλά την πρωταγωνίστρια Winona Ryder, παρόλο που είναι κι αυτή ιδιαίτερα καλή στο ρόλο της. Η ηθοποιός θα λάβει το πρώτο και μοναδικό μέχρι στιγμής Όσκαρ της για το ρόλο της ως Lisa, που εκτόξευσε την καριέρα της!

Gia Carangi στο Gia

Αυτή η αμερικανική βιογραφική ταινία επικεντρώνεται στην ιστορία της Gia Carangi, η οποία θεωρείται από πολλούς ως το πρώτο πρόσωπο που έλαβε τον τίτλο του supermodel στην Αμερική. Η Jolie αναλαμβάνει τον ρόλο της Carangi καθώς απεικονίζει την άνοδό της στη φήμη στον κόσμο του μόντελινγκ και την πτώση της λόγω του εθισμού της στα ναρκωτικά. Η ιστορία της Carangi είναι αρκετά τραγική, και επομένως δεν είναι ένας καθόλου εύκολος ρόλος. Ωστόσο, η Jolie κάνει μια θεαματική δουλειά ενσαρκώνοντας τον ανεμοστρόβιλο μιας ασυμβίβαστης ζωής με εκπληκτική δεξιοτεχνία και φυσικότητα. Κέρδισε ένα βραβείο Screen Actors Guild στην κατηγορία της Εξαιρετικής Ερμηνείας από Γυναίκα ηθοποιό σε τηλεοπτική ταινία ή μίνι σειρά.

Christine Collins στο Changeling

Βασισμένο στα πραγματικά γεγονότα της ζωής των δολοφονιών του Winevilee Chicken Coop το 1928, το Changeling του Clint Eastwood είναι μια ιστορία που επικεντρώνεται σε μια μητέρα που αναγκάζεται σε ψυχιατρείο, απλώς και μόνο επειδή αρνήθηκε να δεχτεί την ανάρμοστη συμπεριφορά της αστυνομίας για να «βρει» τον γιο της. Η Jolie αναλαμβάνει τον ρόλο της πρωταγωνίστριας, Christine Collins, της οποίας ο εννιάχρονος γιος αγνοείται. Σε όλη την ιστορία, παρακολουθούμε ένα μεγάλο έγκλημα που έχει λάβει χώρα, στο οποίο ο Walter (ο γιος της Collins) είναι το θύμα. Το συναισθηματικό τραύμα και ο πόνος που υφίσταται ο χαρακτήρας έχουν αποτυπωθεί τέλεια από την Jolie, επιτρέποντάς της να προταθεί ως υποψήφια για την κατηγορία Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας Πρωταγωνιστικού Ρόλου στα 81α Όσκαρ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

TV Σειρές 18.04.2024
Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

TV Σειρές 18.04.2024
Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

ΝΕΑ Προχτές
Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική

Love, Divided: Η ισπανική ταινία που είναι No.1 στο Netflix

ΝΕΑ Προχτές
Μια τίμια επιλογή για το σπίτι

Η νέα ρομαντική κομεντί που μοιάζει με μουσικό ταξίδι

ΝΕΑ 15.04.2024
Μια γλυκιά ταινία για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου

Ταινίες που διαδραματίζονται στα 70s και πρέπει να δεις

ΝΕΑ 14.04.2024
Τρεις ιδέες για ταινίες της Κυριακής

Tαινίες για την ομορφιά της εκπαίδευσης που πρέπει να δεις

ΝΕΑ 13.04.2024
Μας υπενθυμίζουν ότι η εκπαίδευση δεν έχει να κάνει μόνο με τη μετάδοση γνώσεων, αλλά με την έμπνευση

Millenium: Η σουηδική σειρά μυστηρίου στο Ertflix που θα τεντώσει τα νεύρα σου

TV Σειρές 12.04.2024
Αλλο ένα αριστούργημα από τη Σουηδία

Ταινίες «γλυκιές σαν μέλι» για να δεις αυτή την άνοιξη

ΝΕΑ 10.04.2024
Θα σε κάνουν να χαμογελάσεις. Και λίγο να κλάψεις!