ENTERTAINMENT

Διάσημοι που πέθαναν ενώ γύριζαν ταινία

Κάποιες ταινίες έγιναν γνωστές λόγω του θανάτου του πρωταγωνιστή στα γυρίσματα κι όχι τόσο για το περιεχόμενό τους!
Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ
Διάσημοι που πέθαναν ενώ γύριζαν ταινία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο θάνατος τις περισσότερες φορές είναι απροσδόκητος και ξαφνικός.

Ο θάνατος μπορεί να σε βρει οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να συμβεί και στη δουλειά. Αυτό, τουλάχιστον, συνέβη σε κάποιους ηθοποιούς, αφού έφυγαν από τη ζωή ενώ γύριζαν κάποια ταινία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η ταινία έπρεπε να ακυρωθεί και σε άλλες ο ρόλος αναδιατυπώθηκε ή η παραγωγή προχώρησε σε δημιουργικούς τρόπους λύσης ως τελευταίο φόρο τιμής στο αστέρι. 

Μερικοί από αυτούς τους θανάτους ήταν αποτέλεσμα φυσικών αιτιών, ενώ άλλοι σταρ είχαν ένα πιο φρικτό τέλος. Διάβασε ποιοι είναι αυτοί παρακάτω ..

Chris Farley: Shrek

Ο Farley πέθανε στις 18 Δεκεμβρίου 1997 από υπερβολική δόση κοκαΐνης και μορφίνης και βρέθηκε νεκρός στο πάτωμα του διαμερίσματός του στο Σικάγο. Ήταν 33 ετών. Εκείνη την εποχή, η Farley ηχογραφούσε διαλόγους για το χαρακτήρα του Shrek στην ομώνυμη ταινία. Σύμφωνα με το Yahoo Entertainment, «το αστέρι του Saturday Night Live και του Tommy Boy είχε ηχογραφήσει σχεδόν όλους τους διαλόγους του Shrek πριν πεθάνει». Ωστόσο, με το θάνατο του Farley, τα Dreamworks Studios αποφάσισαν να αναδιαμορφώσουν και να επαναλάβουν το ρόλο με τον Mike Myers.

James Dean: Giant

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο James Dean πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στις 30 Σεπτεμβρίου 1955, στη Νότια Καλιφόρνια. Ήταν 24 ετών. Σύμφωνα με το BBC, «Ο ηθοποιός βρισκόταν πίσω από το τιμόνι του γερμανικής κατασκευής σπορ αυτοκινήτου Porsche του όταν συγκρούστηκε μετωπικά με ένα άλλο αυτοκίνητο 30 μίλια (48 χλμ.) ανατολικά του Πάσο Ρόμπλες». Ο Dean είχε πρόσφατα τελειώσει τα γυρίσματα για την επερχόμενη ταινία Giant. Ωστόσο, σύμφωνα με το βιβλίο Ferber, A Biography of Edna Ferber and Her Circle, o Dean δεν ολοκλήρωσε ποτέ το κομμάτι του στο Giant. Οι σκηνές του στην κάμερα ήταν έτοιμες, αλλά επειδή μια από αυτές δεν είχε ήχο, ήταν προγραμματισμένο να επιστρέψει για να κάνει looping — μια τεχνική μετά την βιντεοσκόπηση που περιλαμβάνει μεταγλώττιση σε συγκεκριμένους διαλόγους για να ταιριάζουν με την εικόνα.

River Phoenix: Dark Blood

Ο Phoenix πέθανε στις 31 Οκτωβρίου 1993, από "οξεία τοξίνωση πολλαπλών ναρκωτικών που περιελάμβανε θανατηφόρα επίπεδα κοκαΐνης και μορφίνης" έξω από το νυχτερινό κλαμπ Viper Room στο Δυτικό Χόλιγουντ της Καλιφόρνια. Ήταν 23 ετών. Σύμφωνα με το Variety, ο Phoenix είχε «έναν μήνα περίπου γυρισμάτων για να ολοκληρώσει το Dark Blood τη στιγμή που πέθανε· μετά την ολοκλήρωση αυτής της ταινίας, ήταν προγραμματισμένο να παίξει τον ρεπόρτερ στο Interview With the Vampire». Αυτόν τον ρόλο, φυσικά, κατέληξε να τον ερμηνεύσει ο Christian Slater. Μετά από μια μακρά διαμάχη (ο σκηνοθέτης George Sluizer είπε ότι είχε λάβει ένα γράμμα από τη μητέρα του Phoenix που του ζητούσε να εγκαταλείψει το έργο), το Dark Blood τελικά ολοκληρώθηκε και κυκλοφόρησε το 2012.

Heath Ledger: The Imaginarium of Doctor Parnassus

Ο Ledger πέθανε στις 22 Ιανουαρίου 2008, σε ένα διαμέρισμα  που νοίκιαζε στο SoHo. Ο επικεφαλής ιατροδικαστής της Νέας Υόρκης αποφάνθηκε ότι πέθανε από «τυχαία υπερβολική δόση συνταγογραφούμενων φαρμάκων που περιελάμβαναν παυσίπονα, υπνωτικά χάπια και φάρμακα κατά του άγχους». Ήταν μόνο 28 ετών. Σε ένα ρεπορτάζ του Associated Press, ο θείος του Ledger, Niel Bell, είπε ότι η οικογένεια ήταν σοκαρισμένη: «Ήταν σε καλή διάθεση και περνούσε υπέροχα σε αυτήν την ταινία του Terry Gilliam (The Imaginarium of Doctor Parnassus). Τελικά στο ρόλο του τον αντικατέστησε ο Jude Law»

Brandon Lee: The Crow

Ο Lee πέθανε στις 31 Μαρτίου 1993, αφού πυροβολήθηκε στα γυρίσματα της ταινίας The Crow με ένα όπλο που υποτίθεται ότι ήταν άσφαιρο. Ήταν 28 ετών. Σύμφωνα με τους New York Times, "Η άκρη μιας σφαίρας με διάμετρο 0,44 είχε σφηνώσει στην κάννη του όπλου κατά τη λήψη μιας κοντινής σκηνής και απομακρύνθηκε όταν εκτοξεύτηκε ένα κενό φυσίγγιο. Η σφαίρα διαπέρασε την κοιλιά του κ. Lee, προκαλώντας ζημιές σε πολλά όργανα και στη σπονδυλική στήλη και τελικά ο ηθοποιός κατέληξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
6 / position1: 465 / position2: 1659
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb