ENTERTAINMENT

Celebrities που έχασαν όλη την περιουσία τους

Ποιοι διάσημοι δε διαχειρίστηκαν σωστά τα πλούτη τους με αποτέλεσμα να τα χάσουν!
Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ
Celebrities που έχασαν όλη την περιουσία τους

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχουμε εμμονή με τα κουτσομπολιά των διάσημων – βλέπουμε ποιοι stars αντιδρούν στα troll του Διαδικτύου, ποιοι περιηγούνται συχνά-πυκνά στις λίστες με τις «πιο μισητές διασημότητες» κι αναρωτιόμαστε: «Γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι μισούν τους Nickelback;» Ο αγαπημένος μας, όμως, τύπος δράματος αφορά το πώς μερικοί από τους πλουσιότερους και διασημότερους ανθρώπους στο Hollywood, έκαναν την αμύθητη περιουσία τους ... φύλλο και φτερό!

Αναρωτιέσαι ποιοι είναι αυτοί; Διάβασε παρακάτω τους πιο γνωστούς!

Lindsay Lohan

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Lindsay Lohan είναι ο ορισμός της σκοτεινής πλευράς της διασημότητας. Η ηθοποιός ξεκίνησε την καριέρα της δυνατά και πολύ νωρίς, με πρωταγωνιστικούς ρόλους στο "The Parent Trap" ως παιδί και στα "Freaky Friday" και "Mean Girls" ως νεαρή ενήλικας. Ωστόσο, σύντομα απέκτησε τη φήμη ότι ήταν δύσκολο να συνεργαστεί κάποιος μαζί της, λαμβάνοντας ακόμα και συστάσεις από το  κινηματογραφικό στέλεχοος, James G. Robinson, επικεφαλής της εταιρείας παραγωγής που παρήγαγε την ταινία της Lohan το 2007, «Georgia Rule».

Αν και κέρδισε εκατομμύρια μέσω της δουλειάς της ως ηθοποιός, μοντέλο και τραγουδοποιός, τα νομικά και προσωπικά προβλήματα της Lohan διέβρωσαν μεγάλο μέρος της καθαρής της περιουσίας. Το 2012, κατασχέθηκαν από τον τραπεζικό λογαριασμό της Lohan από την IRS 233.000 δολάρια, τα οποία όφειλε σε αναδρομικούς φόρους. Η ηθοποιός ήταν κοντά σε χρεοκοπία εκείνη την εποχή και σήμερα έχει καθαρή περιουσία μόνο 800.000 $.

Michael Jackson

Η άνοδος και η πτώση του Michael Jackson έχει ερευνηθεί πολύ καλά, αν και η εστίαση είναι συνήθως στα νομικά του προβλήματα περισσότερο παρά στα οικονομικά του. Ο βασιλιάς της ποπ, όμως, μετατράπηκε από έναν από τους πιο εμβληματικούς καλλιτέχνες όλων των εποχών - ένας που κέρδιζε έως και 100 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο - σε έναν που πέθανε σχεδόν... στην ψάθα.

Πώς συνέβη; Ο Jackson έφαγε την περιουσία του με δαπάνες ακίνητης περιουσίας - συμπεριλαμβανομένων εκατομμυρίων για το Neverland Ranch - και χρηματοδοτώντας έργα τέχνης αξίας 65 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι συνεχιζόμενες δικαστικές αμοιβές για την καταπολέμηση του σκανδάλου σχετικά με τις κατηγορίες του για παιδική πaρενόχληση το 2005, επηρέασαν επίσης τα οικονομικά του, με συνολικό ύψος δαπανών τα 20 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Celebrity Net Worth.

Παρά τις οικονομικές του ατυχίες όσο ζούσε, η επωνυμία του Michael Jackson παραμένει ισχυρή μέχρι σήμερα. Μέσω της ανοικοδόμησης της κληρονομιάς του, οι διαχειριστές του Michael Jackson, ανέβασαν τη μεταθανάτια περιουσία του στα 500 εκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας την περιουσία του τη μεγαλύτερη σε αυτή τη λίστα.

Mike Tyson

Ο Mike Tyson κέρδισε την πρώτη του περιουσία ως σύμβολο της αμερικανικής πυγμαχίας — τόσο διάσημος που ενέπνευσε ακόμη και ένα βιντεοπαιχνίδι της Nintendo. Ωστόσο, η κάθοδος του Tyson από τα ... σαλόνια στα αλώνια, ήταν απότομη, καθώς ο άλλοτε τρομερός πυγμάχος έκανε τη μία γκάφα μετά την άλλη.

Ο Tyson πάλεψε με προσωπικά και νομικά ζητήματα ξεκινώντας από τα τέλη της δεκαετίας του '80. Καθώς περνούσε από ένα διαζύγιο, ο Tyson έβγαινε όλο και πιο εκτός φόρμας και άρχισε να χάνει την εικόνα του superstar. Λίγο αργότερα, καταδικάστηκε για κατηγορίες βιασμού και εξέτισε τρία χρόνια σε ομοσπονδιακή φυλακή, με ποινή 10 ετών.

Ο πυγμάχος φαινόταν να επανακάμπτει μετά την επιστροφή του στο άθλημα, αλλά στη συνέχεια δάγκωσε μέρος του αυτιού του αντιπάλου του, Evander Holyfield κατά τη διάρκεια ενός αγώνα το 1997. Πέντε χρόνια αργότερα, ο Tyson κήρυξε πτώχευση, ανακοινώνοντας την αποχώρησή του λίγο αργότερα, το 2005.

Παρά τις μάχες του, ο Tyson κατάφερε να αναρρώσει κάπως. Η αναφερόμενη καθαρή περιουσία του ύψους 3 εκατομμυρίων δολαρίων προέρχεται από διάφορες παραστάσεις μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου ενός πρωταγωνιστικού ρόλου στο "Tyler Perry's a Madea Family Funeral" και τη σειρά κινουμένων σχεδίων "Mike Tyson Mysteries".

Stephen Baldwin

Στη δεκαετία του '90 και στις αρχές του 2000, ο Stephen Baldwin -ο μπαμπάς της Hailey Bieber-  μεσουρανούσε πρωταγωνιστώντας σε ταινίες όπως "The Usual Suspects", "Bio-Dome" και "The Flintstones in Viva Rock Vegas". Παρά την επιτυχία του, κήρυξε πτώχευση το 2009, οφείλοντας περισσότερα από 2,3 εκατομμύρια δολάρια για χρέη.

Από τότε, ο αυτοαποκαλούμενος "αναγεννημένος Χριστιανός" έχει μετατοπίσει σε μεγάλο βαθμό την εστίασή του σε ταινίες βασισμένες στην πίστη. Μερικά από τα πρόσφατα έργα του περιλαμβάνουν τα "A Walk With Grace" και "The UnMiracle". Αυτό δεν τον έκανε πλούσιο στο Hollywood, αλλά του επέτρεψε να συγκεντρώσει μια υγιή καθαρή περιουσία ύψους 500.000 $.

Johnny Depp

Με περισσότερα από 35 χρόνια εργασίας στο χώρο του κινηματογράφου στο ενεργητικό του, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μεγαλύτερο αστέρι από τον Johnny Depp. O Depp καλλιέργησε μια καλλιτεχνική εικόνα με εμβληματικές ταινίες όπως το "Edward Scissor Hands" και το "What's Eating Gilbert Grape" στις αρχές της δεκαετίας του '90, αλλά πραγματικά τα κατάφερε με τον ρόλο του ως ο καπετάνιος Jack Sparrow στο "Pirates of the Caribbean".

Ο Johnny Depp είχε έναν εντυπωσιακό μισθό 20 εκατομμυρίων δολαρίων ανά ταινία, αλλά τα έσοδα από τα εισιτήρια από τις ταινίες του δεν έφτασαν πάντα στο ύψος των πρωταγωνιστών του. Το Forbes ανακήρυξε τον Depp τον πιο υπερπληρωμένο ηθοποιό στο Hollywood δύο συνεχόμενα χρόνια το 2015 και το 2016.

Ίσως, δεν αποτελεί έκπληξη, λοιπόν, ότι ο Depp αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα με άσκοπες δαπάνες - συμπεριλαμβανομένων 3 εκατομμυρίων δολαρίων για να πυροβολήσει τις στάχτες του δημοσιογράφου Hunter S. Thompson από ένα κανόνι και ξοδεύοντας 30.000 δολάρια για κρασί κάθε μήνα, μεταξύ πολλών άλλων πολυτελών δαπανών.

Το 2018, ο Depp κατέθεσε μια αγωγή 25 εκατομμυρίων δολαρίων που ισχυριζόταν ότι η πρώην διευθυντική ομάδα του έκανε κακή διαχείριση των χρημάτων του. Μεγάλο μέρος των χρημάτων του δαπανήθηκαν και για τη δικαστική του διαμάχη με την πρώην σύζυγό του Amber Heard.

Ωστόσο, έχει ακόμα μετρητά για να επιστρέψει. Σύμφωνα με το Celebrity Net Worth, ο Depp έχει τρέχουσα καθαρή περιουσία 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
23 / position1: 438 / position2: 692
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb