THINK

Κλισέ γεγονότα από τις ρομαντικές ταινίες που όντως ισχύουν και για εμάς

Σίγουρα τα έχεις παρατηρήσει και εσύ
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Κλισέ γεγονότα από τις ρομαντικές ταινίες που όντως ισχύουν και για εμάς
Photo via Plugged In

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ρομαντικές ταινίες βασίζονται σε σενάρια που ο κόσμος γνωρίζει ήδη πολύ καλά: οι καλύτεροι φίλοι ερωτεύονται ο ένας τον άλλον, οι απλοί άνθρωποι κατακτούν τις καρδιές των διασήμων κλπ.

Λόγω αυτών, σταματάμε να παίρνουμε σοβαρά ορισμένα κλισέ και πιστεύουμε ότι αυτές οι καταστάσεις δεν μπορούν να συμβούν στην πραγματική ζωή. Παρ 'όλα αυτά, υπάρχει κοινή λογική και σοφές συμβουλές σε αυτές τις cheesy ρομαντικές κωμωδίες.

Εμείς προσπαθήσαμε να δούμε τα πιο συνηθισμένα κλισέ σε ρομαντικές ταινίες και να καταλάβουμε εάν οι καταστάσεις και οι πράξεις που εμφανίζονται εκεί, μπορούν να εμφανιστούν και στην πραγματική ζωή.

Η μετακόμιση σε διαφορετική πόλη ή χώρα μετά από χωρισμό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι σεναριογράφοι συχνά στέλνουν έναν χαρακτήρα με ραγισμένη καρδιά να ταξιδέψει σε άλλες χώρες. Μόλις φτάσει στο νέο μέρος, βρίσκει αμέσως νέους φίλους και συναντά την αγάπη της ζωής του.

Αποδεικνύεται ότι η αλλαγή περιβάλλοντος μετά από έναν χωρισμό ή άλλο τραυματικό γεγονός είναι πραγματικά μια καλή ιδέα. Το ίσιο στηρίζουν και οι ψυχολόγοι: ξεχνάμε τη ρουτίνα μας κατά τη διάρκεια της χαλάρωσης και γνωρίζουμε νέους ανθρώπους, κάτι που μας κάνει πιο ευτυχισμένους.

Η πρωταγωνίστρια γράφει για τις σχέσεις της σε ένα ημερολόγιο ή σε μια στήλη εφημερίδας

Συγγραφείς και δημοσιογράφοι εμφανίζονται συχνά ως κύριοι χαρακτήρες σε ταινίες. Τα επαγγέλματά τους μπορούν να συνδεθούν με την προσωπική τους ζωή και να γράφουν άρθρα για τις σχέσεις τους.

Είναι χρήσιμο να γράφετε για τα συναισθήματα σας στο χαρτί, ακόμη και για όσους τα επεξεργάζονται διαφορετικά. Η τήρηση ημερολογίου σε βοηθά να εκφράσεις τους φόβους και τις ανησυχίες σου, να μάθεις να εντοπίζεις τις αρνητικές σκέψεις και να παρακολουθείς τις αλλαγές στα συναισθήματά σου.

Η αλλαγή του style μας, μας αλλάζει τη ζωή

Έχουμε δει διάφορες ερμηνείες της ιστορίας της Σταχτοπούτας σε ταινίες. Οι ιστορίες όπου μια αλλαγή ρούχων και ένα διαφορετικό χτένισμα αλλάζει εντελώς τη ζωή του πρωταγωνιστή μπορεί να φαίνονται βαρετές σε κάποιους, αλλά υπάρχει και μια σοφία σε αυτό.

Αντίστοιχες έρευνες έχουν επιβεβαιώσει ότι τα ρούχα μπορούν να κάνουν θαύματα για τους ανθρώπους. Στους συμμετέχοντες του πειράματος ζητήθηκε να αξιολογήσουν τον επαγγελματισμό των αγνώστων βλέποντας φωτογραφίες. Αυτοί που ήταν πιο καλοντυμένοι πήραν υψηλότερη βαθμολογία.

Τα ραντεβού σε ένα αγαπημένο, μυστικό μέρος του πρωταγωνιστή

Μια συνηθισμένη αλλαγή στην πλοκή των ρομαντικών ταινιών, συχνά συμβαίνει όταν ένας χαρακτήρας μοιράζεται το όνειρό του ή φέρνει στο κρυφό αγαπημένου του μέρος το άτομο που θέλει και έτσι ερωτεύονται. Είναι λογικό, όταν ανοιγόμαστε και λέμε στους ανθρώπους για τα ενδιαφέροντά μας, αρχίζουν να μας καταλαβαίνουν καλύτερα.

Ο έρωτας με δεύτερη ματιά

Μερικές φορές είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι ένα άτομο στο οποίο ο κύριος χαρακτήρας δεν δίνει καθόλου σημασία στην αρχή, αποδεικνύεται ο έρωτας του στο τέλος της ταινίας. Η ιδέα της αγάπης με την πρώτη ματιά ακούγεται ωραία, αλλά είναι καιρός να παραδεχτούμε ότι το μήνυμα από αυτές τις ταινίες είναι μια δίκαιη εκτίμηση της πραγματικότητας: θα πρέπει να γνωρίσει κανείς καλύτερα ένα άτομο πριν αρνηθεί να επικοινωνήσει μαζί του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
14 / position1: 437 / position2: 722
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb