LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οδηγός αρχαρίων για εισαγωγή στην K‑Pop μουσική

Θα εθιστείτε άμεσα στο τεράστιο κορεάτικο μουσικό κύμα

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ Δημοσίευση 15/3/2022 | 15:02

Οδηγός αρχαρίων για εισαγωγή στην K‑Pop μουσική
Photo via The Indian Express

Ίσως είστε από εκείνους τους ανθρώπους που έχουν ακούσει για την K-pop και έχουν αποφασίσει ότι επιτέλους ήρθε η ώρα να της δώσουν σημασία.

Σε περίπτωση που είστε εντελώς νέοι στην ιδέα της K-pop, η ορολογία της σημαίνει Κορεάτικη Ποπ και ναι, είναι δημοφιλής παγκοσμίως. Αυτή η κατηγορία μουσικής περιλαμβάνει πολλά διαφορετικά είδη, από ποπ έως ραπ, R&B, EDM, ροκ και πολλά άλλα.

Αλλά η K-pop δεν έχει να κάνει μόνο με τη μουσική και γι' αυτό είναι τόσο εθιστική: οι κομψές χορογραφίες και τα εντυπωσιακά μουσικά βίντεο, είναι επίσης μέρος του Hallyu, του κορεατικού πολιτιστικού κύματος που εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο.

Η λίστα προτάσεων μας μπορεί να είναι τεράστια, αλλά υπάρχουν μερικά ονόματα της K-Pop που πρέπει να προσθέσετε στη λίστα αναπαραγωγής σας το συντομότερο δυνατόν Εδώ είναι κάποια κορυφαία συγκροτήματα, που σίγουρα θα θέλετε να ακούσετε παραπάνω κομμάτια τους, μετά την πρώτη γεύση.

LOOΠΔ

Εξερευνήστε τις απαντήσεις κάθε δεδομένου viral tweet και σίγουρα θα δείτε τους αφοσιωμένους θαυμαστές αυτής της ομάδας να κηρύττουν τη δοκιμασμένη και αληθινή κραυγή μάχης "STAN LOONA". Η 12μελής συλλογικότητα έχει αδιαμφισβήτητα κερδίσει αυτή την αθάνατη υποστήριξη. Έχουν κλασικά κτυπήματα K-Pop "κολλημένα στο κεφάλι σου" με εξαιρετικά δημιουργικά γραφικά που ταιριάζουν. Προσωπικά προτείνω τα κομμάτια "Butterfly" και "Hi High" για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στη θέση LOONA.

GOT7

Αυτοί οι τύποι έζησαν τελείως απελπισμένοι μερικά χρόνια, και σας προτείνω να τους επιταχύνετε τώρα. Το άλμπουμ τους του 2020 Dye είναι κάτι που πρέπει να το ακούσετε, το οποίο κυριολεκτικά δεν αποτελεί έκπληξη. Αυτό που τους κάνει πραγματικά τόσο αξιαγάπητους είναι η χημεία τους. Έχουν ξεκαρδιστική αδερφική ενέργεια σε κάθε συνέντευξη, και μετά από ένα φαγοπότι στο YouTube σχεδόν νιώθεις μέρος του συγκροτήματος.

MOMOLAND

Τα μουσικά γκρουπ που δημιουργούνται σε ριάλιτι είναι το δικό τους είδος σπουδαίων, και αυτό το κοριτσίστικο είναι απόδειξη. Δημιουργήθηκαν στο με τον κατάλληλο τίτλο Finding Momoland το 2016 και έκτοτε το σκοτώνουν. Παρόλο που, όπως πολλά γκρουπ, η σύνθεση των μελών έχει αλλάξει με τα χρόνια, έχουν αποδείξει ότι μπορούν ακόμα να κάνουν ένα πιασάρικο τραγούδι με το "Ready or Not" του 2020.

BTS

Μπορούμε πραγματικά να μιλάμε για K-pop χωρίς να αναφέρουμε BTS; Μην το νομίζεις. Οι BTS είναι αναμφισβήτητα *το* πιο δημοφιλές συγκρότημα K-pop στον κόσμο και δικαιολογημένα. Οι διακρίσεις τους περιλαμβάνουν: έγιναν οι πρώτοι καλλιτέχνες στην ιστορία του iTunes που πέτυχαν οκτώ τραγούδια νούμερο ένα σε 100 χώρες, σπάζοντας το ρεκόρ των περισσότερων θεατών για μια πρεμιέρα στο YouTube και συντρίβοντας απόλυτα μια περιοδεία σταδίου των ΗΠΑ.

Ουάου, σωστά; Με τρεις ράπερ (RM, Suga και J-Hope) και τέσσερις τραγουδιστές (Jin, Jimin, V και Jungkook) το συγκρότημα αναμειγνύει hip-hop, ποπ, λίγο EDM και ραπ στη δουλειά τους, μιλώντας για την αγάπη και την ψυχική. προβλήματα υγείας με τη μουσική τους. Χρειάζεται απλώς να παρακολουθήσετε ένα από τα βίντεό τους για να καταλάβετε γιατί έγιναν τόσο παγκόσμιο φαινόμενο.

BLACKPINK

Μόλις καλωσορίσετε τη Jennie Kim, τη Lisa, τον Jisoo και τη Rosé στη ζωή σας, θα είναι δύσκολο να τους αφήσετε να φύγουν. Τα τραγούδια των BLACKPINK θεωρούνται ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια K-pop αυτής της γενιάς, όλα γίνονται επιτυχίες—σας προκαλώ να ακούσετε οποιοδήποτε τραγούδι και να μην σας κολλήσει στο μυαλό για μέρες. Έχουν γράψει ιστορία στα μουσικά τσαρτ όλα αυτά τα χρόνια με τα δυναμικά και τολμηρά τραγούδια τους καθώς και την εκπληκτική χορογραφία που θα νιώσετε την ανάγκη να μάθετε.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

TV Σειρές 18.04.2024
Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

TV Σειρές 18.04.2024
Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

ΝΕΑ Προχτές
Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική

Love, Divided: Η ισπανική ταινία που είναι No.1 στο Netflix

ΝΕΑ Προχτές
Μια τίμια επιλογή για το σπίτι

Η νέα ρομαντική κομεντί που μοιάζει με μουσικό ταξίδι

ΝΕΑ 15.04.2024
Μια γλυκιά ταινία για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου

Ταινίες που διαδραματίζονται στα 70s και πρέπει να δεις

ΝΕΑ 14.04.2024
Τρεις ιδέες για ταινίες της Κυριακής

Tαινίες για την ομορφιά της εκπαίδευσης που πρέπει να δεις

ΝΕΑ 13.04.2024
Μας υπενθυμίζουν ότι η εκπαίδευση δεν έχει να κάνει μόνο με τη μετάδοση γνώσεων, αλλά με την έμπνευση

Millenium: Η σουηδική σειρά μυστηρίου στο Ertflix που θα τεντώσει τα νεύρα σου

TV Σειρές 12.04.2024
Αλλο ένα αριστούργημα από τη Σουηδία

Ταινίες «γλυκιές σαν μέλι» για να δεις αυτή την άνοιξη

ΝΕΑ 10.04.2024
Θα σε κάνουν να χαμογελάσεις. Και λίγο να κλάψεις!