E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

4+1 λόγοι για να δεις Euphoria (αν δεν έχεις ξεκινήσει να βλέπεις ήδη)

Η σειρά που έχει κολλήσει όλος ο πλανήτης

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ Δημοσίευση 6/3/2022 | 02:02

4+1 λόγοι για να δεις Euphoria (αν δεν έχεις ξεκινήσει να βλέπεις ήδη)
Photo via Trendsmap

Σε περίπτωση που δεν το έχεις δει ακόμα, η συγκλονιστική δραματική σειρά του HBO, Euphoria, έχει κάνει τον κόσμο να κολλήσει και όχι άδικα.

Το σενάριο της εξερευνά τις ζωές μιας ομάδας εφήβων, καθώς περνούν από διάφορες φάσεις, όπως τη χρήση βαριών ναρκωτικών, το σeξ χωρίς νόημα, τα παλιότερα παιδικά τραύματα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το θέμα αυτής της σειράς με πρωταγωνίστρια τη Zendaya, είναι τόσο γραφικό όσο και αποκαρδιωτικό - ακριβώς γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι είχαν τόσα πολλά να πουν μέσα από μια σκληρή αφήγηση.

Μπορεί να ακούγεται too dark σαν concept, είναι όμως μια σύγχρονη σειρά, που προβάλλει θέματα που οι έφηβοι, αλλά και γενικά οι νέοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν και θα ταυτιστείς σε αρκετά σημεία με τις εξελίξεις της. Εμείς, σου παραθέτουμε τους βασικούς λόγους, για τους οποίους αξίζει να ξεκινήσεις να βλέπεις Euphoria.

Η ερμηνεία της Zendaya

Για τη Zendaya, ο δημιουργός της σειράς, Sam Levinson είπε σε συνέντευξη του: «είναι ένας από τους πιο ενσυναίσθητους ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Από την πρώτη μέρα, ήμουν απίστευτα ανοιχτός μαζί της για την δική μου ζωή, τους αγώνες μου με τους εθισμούς, το άγχος και την κατάθλιψη και διαπιστώνω ότι όσο περισσότερο της μιλάω για όσα πέρασα, τόσο περισσότερους συναισθηματικούς παραλληλισμούς μπορούμε να βρούμε μεταξύ μας. Αν και οι εμπειρίες της είναι πολύ διαφορετικές, τελικά καταλαβαίνω ότι τα πάντα συνδυάζονται στον χαρακτήρα της. Έτσι, παρόλο που η Rue (όπως είναι το όνομα του ρόλου που υποδύεται) βασίζεται στις δικές μου εμπειρίες, την έχει κάνει δική της. Βρήκε την ειλικρίνεια και κάθε μέρα στο πλατό νιώθω τόσο ευγνώμων. Είναι η Rue».

Όσον αφορά τη μετάβαση της, από σταρ της Disney σε μια έφηβη που εθίζεται στα ναρκωτικά, είναι κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που το κοινό έχει συνηθίσει να βλέπει από τη νεαρή ηθοποιό, ενώ ο Levinson περιγράφει το ταλέντο της ως «χωρίς ταβάνι».

Είναι πραγματικό, όπως λέμε αληθινό

Στην πρεμιέρα του Euphoria, ο Reggie Watts, lead του συγκροτήματος του «The Late Late Show With James Corden» ήταν «πραγματικά έκπληκτος» αφού είδε το πρώτο επεισόδιο του Euphoria. «Δεν νομίζω ότι έχω δει ποτέ τίποτα να αντιπροσωπεύει την τρέχουσα γενιά με αυτόν τον τρόπο. Συνήθωςτα σενάρια γενικεύουν την κατάσταση χωρίς εξήγηση για οτιδήποτε σημαντικό συμβαίνει, ενώ αυτή η σειρά έχει βάθος. Αυτό είναι απίστευτα συναρπαστικό, το να βλέπεις το σκοτάδι που υπάρχει σε αυτήν τη φάση, αλλά επίσης και το ότι υπάρχει μια επίγνωση και μια συνείδηση από τους κύριους χαρακτήρες για το τι βιώνουν. Αυτό είναι τόσο ενδιαφέρον, είμαι ενθουσιασμένος για το ταξίδι αυτό. Θέλω να δω τι συμβαίνει σε αυτούς τους ανθρώπους, ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου που τους βλέπει να ζουν τη ζωή με έναν τόσο extreme τρόπο. Είναι τόσο διαφορετικό από τη γενιά μου.»

To diverse cast

Ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους επίσης, που οι θεατές είναι καθηλωμένοι στην οθόνη για αυτήν τη σειρά, είναι το cast των ηθοποιών της, το οποίο, εκτός από τους Zendaya, Ferreira, Cloud και Dane, περιλαμβάνει τον Storm Reid, (ο οποίος πρωταγωνίστησε πρόσφατα στο When They See Us), το trans μοντέλο που έγινε ηθοποιός, Hunter Schafer, που υποδύεται τον Jules, τον καλύτερο φίλο της Rue, την Algee Smith (The Hαte U Give), ένα αστέρι του ποδοσφαίρου που προσαρμόζεται στη ζωή του κολεγίου και άλλους ανερχόμενους ηθοποιού, όπως την Alexa Demie, τον Jacob Elordi, την Sydney Sweeney και την Nika King.

Η αντιμετώπιση των trans χαρακτήρωνΓια να βεβαιωθεί ότι ο Jules ήταν αληθινός και αυθεντικός στην υποκριτική του και ότι ο Schafer - ένας trans ηθοποιός που εντάχθηκε στην ομάδα των trans ηθοποιών πριν από το κίνημα που αλλάζει την εικόνα της κοινότητάς των trans ατόμων στην τηλεόραση - προσέλαβε τον Scott Turner Schofield, έναν εκπαιδευτή ευαισθησίας ως προς τα trans άτομα και ηθοποιό/ συγγραφέας/παραγωγός.

Είναι ένα κάλεσμα αφύπνισης

Ενώ υπάρχουν πολλά άτομα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που κατηγορούν το Euphoria για το ότι είναι υπερβολικά ακραίο, ο εθισμός στα ναρκωτικά μεταξύ των εφήβων και των νέων εξακολουθεί να είναι μια πραγματικότητα. «Η βαρβαρότητα της χρήσης ναρκωτικών σε πληθυσμούς εφήβων είναι τόσο μοχθηρή όσο και πανταχού παρούσα», λέει ο Daniel Ahearn, σύμβουλος διαλογισμού που εργάζεται σε κλινικές απεξάρτησης και ψυχοθεραπείας. «Η κραυγαλέα εμπορευματοποίηση της καλλιέργειας χόρτου και των χαπιών από τις pop κουλτούρες δεν βοήθησε στο παραμικρό την κατάσταση. Όλο και νεότεροι άνθρωποι, παιδιά στην πραγματικότητα, παγιδεύονται στον ιστό των ναρκωτικών και τα αποτελέσματα είναι φρικτά.»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

O Γιάννης Καραγιάννης έχει δισκάδικο σε ταράτσα και μας υποδέχεται για τη Record Store Day

Rec Mode 21.04.2024
Record Store Day: Η γιορτή που λατρεύουν οι μουσικόφιλοι επιστρέφει και πάλι στις 20 Απριλίου

Eκείνη τον έβρισκε ανώριμο, εκείνος αχώνευτη: Κι όμως έπαιξαν σε μια ταινία που έκανε πάταγο

Σινεμά 20.04.2024
Μόλις και μετά βίας μιλούσαν μεταξύ τους όταν δεν γύριζαν σκηνές μαζί...

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

TV Σειρές 18.04.2024
Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

TV Σειρές 18.04.2024
Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

Μουσική 16.04.2024
Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική

Love, Divided: Η ισπανική ταινία που είναι No.1 στο Netflix

Σινεμά 16.04.2024
Μια τίμια επιλογή για το σπίτι

Η νέα ρομαντική κομεντί που μοιάζει με μουσικό ταξίδι

Σινεμά 15.04.2024
Μια γλυκιά ταινία για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου