E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τελικά ο Dave Grohl έχει όντως χάσει την ακοή του;

Τι δήλωσε ο πρώην ντράμερ των Nirvana και νυν frontman των Foo Fighters

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 3/3/2022 | 00:03

Τελικά ο Dave Grohl έχει όντως χάσει την ακοή του;
@planetradio.co.uk

O Dave Grohl είναι πάνω στη σκηνή παίζοντας μουσική από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Ως ντράμερ των Nirvana και frontman των Foo Fighters, για τρεις περίπου δεκαετίες ζει πάνω σε αυτήν. Στα 53 του πλέον, φαίνεται πως ο χρόνος έπαιξε το παιχνίδι του.

Όπως είπε στο «Howard Stern Show», έχει απώλεια ακοής, λόγω του συγκεκριμένου επαγγέλματος που κάνει. Και δεν ήταν η πρώτη φορά που μίλησε γι’ αυτό. Τον Σεπτέμβριο του 2021 είπε στο BBC, πως είναι πρακτικά κουφός και πάσχει από εμβοή τα τελευταία 30 χρόνια.

Η εμβοή είναι μια πάθηση του αυτιού που συνήθως «χτυπάει» μουσικούς, ειδικότερα εκείνους που παίζουν όργανα με ενισχυτές. Αυτό συμβαίνει λόγω της συνεχούς έκθεσης σε υπερβολικό θόρυβο.

Οι συνεχείς κραυγές καταστρέφουν τα κύτταρα στο εσωτερικό του αυτιού, κάτι που ενδέχεται να οδηγήσει σε απώλεια ακοής. Το 90% περίπου τον ατόμων που πάσχουν από εμβοή, έχουν τεράστιες πιθανότητες να χάσουν την ακοή τους. Άλλοι μουσικοί που πάσχουν από εμβοή είναι μεταξύ άλλων οι Chris Martin, Eric Clapton και Ozzy Osbourne.

Ο Grohl είπε στον Howard Stern, ότι δεν έχει πάει σε γιατρό ώστε να έχει επίσημη διάγνωση αλλά είναι σίγουρος πως το έχει. Επίσης παραδέχθηκε ότι διαβάζει τα χείλη τις τελευταίες δυο δεκαετίες. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Είμαι μουσικός της ροκ. Είμαι κουφός, δεν ακούω τι μου λες». Αποκάλυψε μάλιστα ότι η πανδημία τον δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο γιατί δεν μπορεί να διαβάζει τα χείλη που πλέον βρίσκονται πίσω από μάσκες.

Ο Grohl ανέφερε ότι το αριστερό του αυτί είναι σε χειρότερη κατάσταση από το δεξί, επειδή το μόνιτορ τοποθετείται από εκείνη την πλευρά πάνω στη σκηνή. Όταν ο Stern τον ρώτησε γιατί δεν χρησιμοποίησε ακουστικά γαι προστασία, ο Grohl απάντησε πως δεν του άρεσαν. «Σε μπερδεύει ως προς την κατανόηση του χώρου και ως προς το που βρίσκεσαι πάνω στη σκηνή».

Παρά την απώλεια ακοής του, ο Grohl συνέχισε λέγοντας ότι «Τα αυτιά μου είναι ακόμα συντονισμένα σε συγκεκριμένες συχνότητες» και ότι «μπορεί να ακούσει ακόμα και τα πιο παραμικρά πράγματα». Επίσης έχει ακόμα ένα πλεονέκτημα. Μπορεί να κοιμάται άνετα, ακόμα και όταν τα παιδιά του παίζουν φωνάζοντας δυνατά.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

O Γιάννης Καραγιάννης έχει δισκάδικο σε ταράτσα και μας υποδέχεται για τη Record Store Day

Rec Mode 21.04.2024
Record Store Day: Η γιορτή που λατρεύουν οι μουσικόφιλοι επιστρέφει και πάλι στις 20 Απριλίου

Eκείνη τον έβρισκε ανώριμο, εκείνος αχώνευτη: Κι όμως έπαιξαν σε μια ταινία που έκανε πάταγο

Σινεμά 20.04.2024
Μόλις και μετά βίας μιλούσαν μεταξύ τους όταν δεν γύριζαν σκηνές μαζί...

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

TV Σειρές 18.04.2024
Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

TV Σειρές 18.04.2024
Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

Μουσική 16.04.2024
Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική

Love, Divided: Η ισπανική ταινία που είναι No.1 στο Netflix

Σινεμά 16.04.2024
Μια τίμια επιλογή για το σπίτι

Η νέα ρομαντική κομεντί που μοιάζει με μουσικό ταξίδι

Σινεμά 15.04.2024
Μια γλυκιά ταινία για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου