LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Eurovision: Το αντρικό ντουέτο των Ιταλών για τη back ‑ to ‑ back νίκη

Το ντουέτο έχει ήδη προκαλέσει μεγάλες προσδοκίες

Δημοσίευση 7/2/2022 | 12:25

Eurovision: Το αντρικό ντουέτο των Ιταλών για τη back ‑ to ‑ back νίκη

Η Ιταλία είναι η χώρα που θα φιλοξενήσει τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision κι όπως γνωρίζουν όλοι, οι άνθρωποι της είναι «ερωτευμένοι» με τη μουσική και τη σέβονται στον μέγιστο βαθμό. Γι' αυτό και δεν γινόταν να στείλουν... ό,τι κι ό,τι στη σκηνή του "PalaOlympico" του Τορίνο τον Μάιο.

Το ντουέτο των Mahmood και Blanco, "Brividi", είναι αυτό που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στην 66η Eurovision και όλοι έχουν μεγάλες προσδοκίες από την αισθαντική μπαλάντα που τόσο υπέροχα ερμηνεύουν οι δύο καλλιτέχνες κι έχουν προκαλέσει ήδη μεγάλο hype.

Το τραγούδι κατέκτησε την πρώτη θέση - μεταξύ 25 κομματιών - στο φεστιβάλ του San Remo, καθώς συγκέντρωσε συνολικά (από κριτική επιτροπή και televoting) ποσοστό 51.8%, αφήνοντας πίσω του δύο σπουδαίους Ιταλούς καλλιτέχνες, την Elisa (26.3%) και τον Gianni Morandi (21.9%).

Κι αν ο νικητής του San Remo έχει το δικαίωμα να αρνηθεί την συμμετοχή του στην Eurovision, ο Mahmood κι ο Blanco δεν το έκαναν, καθώς επιβεβαίωσαν αμέσως πως θα εκπροσωπήσουν με χαρά την Ιταλία.

Mahmood is back!

Το 2019 όσοι παρακολούθησαν την Eurovision που έγινε στο Τελ Αβίβ, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν το ταλέντο του Mahmood (Μαμούντ) για πρώτη φορά. Ο Mahmood έγραψε τότε ένα αυτοβιογραφικό κομμάτι, το "Soldi", και τραγούδησε την αλήθεια του στο κοινό, κάνοντας αίσθηση. Οι στίχοι μιλούσαν για την ανύπαρκτη σχέση με τον πατέρα του, ο οποίος παράτησε την οικογένειά του, όταν εκείνος ήταν μικρός, κάτι που τον πλήγωσε πολύ.

Ο πόνος κι ο θυμός, όμως, έγιναν τεράστια επιτυχία και η συμμετοχή του Mahmood κατέληξε τότε στην δεύτερη θέση, αφού ο Duncan Laurence με το "Arcade" νίκησε και έφερε τον διαγωνισμό στην Ολλανδία - εκεί, βέβαια, που (ένα χρόνο αργότερα από το προγραμματισμένο, λόγω πανδημίας) σάρωσαν οι Måneskin για να πάνε το τρόπαιο στην Ιταλία.

Το "Soldi" έγινε Νο1 στα charts σε Ελλάδα, Ισραήλ, Λιθουανία και φυσικά Ιταλία, ενώ ήταν στο Τop-5 πολλών ακόμα χωρών. Επίσης, έγινε το most-streamed Eurovision song ever στο Spotify - μέχρι να καταρρίψει το ρεκόρ το "Arcade".

Blanco, το νέο αστέρι της ιταλικής μουσικής

Το πλεονέκτημα του ντουέτου είναι αναμφίβολα ο Mahmood, οι εκατομμύρια fans του και η εμπειρία της Eurovision που ήδη έχει, αλλά κι ο Blanco δεν πάει πίσω! Ο 18χρονος ράπερ, που ερμηνεύει μαζί του το "Brividi", είναι το νέο αστέρι στη μουσική σκηνή της Ιταλίας και θα βρεθεί στον διαγωνισμό τραγουδιού για πρώτη φορά, αλλά δείχνει πως δεν... νιώθει, καθώς έχει τη στόφα μεγάλου καλλιτέχνη.

Ο Blanco έγινε γνωστός από το "Quarantine Paranoid" που ανέβασε στο sound cloud το 2019 και πέρυσι έκανε το breakthrough, καθώς υπέγραψε στην Universal και το άλμπουμ του "Blu celeste" έγινε αμέσως Νο1 και 3 φορές πλατινένιο! Αξίζει να σημειωθεί πως το τραγούδι του "Mi fai impazzire" με τον Sfera Ebbasta ήταν στο Νο1 της Ιταλίας για 8 συνεχόμενες εβδομάδες και έγινε 6 φορές πλατινένιο.

O Blanco, που είναι από τους νεότερους καλλιτέχνες που στέλνει η Ιταλία στον διαγωνισμό, έχει επίσης όλο το «πακέτο», καθώς συνδυάζει τον ενθουσιασμό ενός παιδιού της ηλικίας του με μια ώριμη φωνή που σε ταξιδεύει. Αμέσως μετά την ανακοίνωση του νικητή του San Remo 2022, ο ίδιος ενθουσιάστηκε κι έτρεξε κατευθείαν στο κοινό, για να αγκαλιάσει τους γονείς του και όλοι μίλησαν για την πιο γλυκιά στιγμή του φεστιβάλ.

Μπορεί το "Brividi" το back-to-back;

Κανείς δεν ξέρει ακόμα αν η Ιταλία μπορεί να κρατήσει την Eurovision και το 2023 στα εδάφη της, ωστόσο θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει στο "PalaOlympico" τον Μάιο (10-14). Για την ιστορία, μόνο μία χώρα έχει καταφέρει να φιλοξενήσει back-to-back τον διαγωνισμό κι αυτή είναι η Ιρλανδία. Και μάλιστα δεν τον διοργάνωσε δύο, αλλά τρεις φορές σερί (1993 στο Μίλστριτ, 1994 και 1995 στο Δουβλίνο).

Το "Brividi", πάντως, έχει όλα τα φόντα να διαπρέψει και να σταθεί επάξια στην κορυφή! Ήδη ο κόσμος το έχει λατρέψει και πρόσφατα έγινε Νο5 στο Spotify Global Top 50 chart! Το official video clip, το οποίο κυκλοφόρησε στις 2 Φεβρουαρίου, πλησιάζει τα 10 εκατομμύρια views (!), ενώ η live τους εμφάνιση στο San Remo που δημοσιεύθηκε από το κανάλι RAI στο YouTube έχει πάνω από 6 εκατομμύρια views!

Η Ιταλία έχει ήδη αρχίσει να προκαλεί φρενίτιδα και με τη φετινή της συμμετοχή, κάτι που φαίνεται και από το παρακάτω video που ανέβασε ο Blanco στο instagram account του, τις ημέρες που διέμενε στο ξενοδοχείο στο San Remo.

Η αγάπη δεν κατηγοριοποιείται

Όσο για το τραγούδι; Αρκετοί είναι εκείνοι που αρέσκονται να το αποκαλούν "gay love song", ωστόσο οι ίδιοι προτιμούν να δηλώνουν - και πολύ καλά κάνουν - πως η αγάπη είναι για όλους! Συγκεκριμένα, μετά από σχετική ερώτηση, οι Mahmood & Blanco τόνισαν πως το "Brividi" εκφράζει τις ανασφάλειες και τα λάθη των ανθρώπων εκείνων που δεν ξέρουν πως να αγαπούν. Είναι η δυσφορία του να μην νιώθεις 100% αποδεκτός.

«Όσοι το λένε αυτό, καταστρέφουν όσα θέλουμε να πούμε. Το "Brividi" έχει ένα σπουδαίο μήνυμα. Θέλουμε να φέρουμε μια παγκόσμια ελευθερία στην έκφραση οποιουδήποτε είδους αγάπης. Δεν θέλουμε να κατηγοριοποιήσουμε την αγάπη, αλλά να της δώσουμε ελευθερία. Το κομμάτι μιλάει για την επιθυμία να εκφράσεις όλη τη δυνατή αγάπη που έχεις, ακόμα κι αν υπάρχει ο φόβος να κάνεις λάθη, να νιώθεις ανεπαρκής, ανίκανος να εκφράσεις αυτό που αισθάνεσαι».

Το μήνυμα που ήθελαν σίγουρα πέρασε στους fans που τους λατρεύουν, ωστόσο ενδέχεται να δούμε αλλαγές στο κομμάτι, δηλαδή αγγλικούς στίχους. Αν και προτιμούν να το διατηρήσουν όλο στα ιταλικά, όπως είναι τώρα, δήλωσαν πως «το σκεφτόμαστε ακόμα. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να διαδώσουμε τη μουσική μας παγκοσμίως».

Οι παρουσιαστές της 66ης Eurovision

Κατά τη διάρκεια του San Remo 2022 έγινε κι η αποκάλυψη των παρουσιαστών που θα μας κρατήσουν συντροφιά τις ημέρες προβολής της Eurovision. Κι αν τα σενάρια ήθελαν πολύ στην παρουσίαση τον Amadeus (στη φώτο με τους Mahmood & Blanco), τον καταξιωμένο 59χρονο ραδιοτηλεοπτικό παραγωγό που έχει αναλάβει το φεστιβάλ του San Remo, τα άγγλικά του στάθηκαν εμπόδιο, αφού μιλάει ελάχιστα και δεν θα μπορούσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Ωστόσο, όπως ανέφερε κι ο ίδιος «ποτέ δεν ξέρεις» και έτσι δεν αποκλείεται να κάνει ένα guest.

Συνεπώς, οι Ιταλοί έπρεπε να στραφούν σε άλλες λύσεις και κατέληξαν στην διάσημη τραγουδίστρια Laura Pausini, στον παρουσιαστή της ιταλικής TV, Alessandro Cattelan και στον επίσης γνωστό τραγουδιστή Mika.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

ΝΕΑ 16.04.2024
Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική

Love, Divided: Η ισπανική ταινία που είναι No.1 στο Netflix

ΝΕΑ 16.04.2024
Μια τίμια επιλογή για το σπίτι

Η νέα ρομαντική κομεντί που μοιάζει με μουσικό ταξίδι

ΝΕΑ Χτες
Μια γλυκιά ταινία για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου

Ταινίες που διαδραματίζονται στα 70s και πρέπει να δεις

ΝΕΑ Προχτές
Τρεις ιδέες για ταινίες της Κυριακής

Tαινίες για την ομορφιά της εκπαίδευσης που πρέπει να δεις

ΝΕΑ 13.04.2024
Μας υπενθυμίζουν ότι η εκπαίδευση δεν έχει να κάνει μόνο με τη μετάδοση γνώσεων, αλλά με την έμπνευση

Millenium: Η σουηδική σειρά μυστηρίου στο Ertflix που θα τεντώσει τα νεύρα σου

TV Σειρές 12.04.2024
Αλλο ένα αριστούργημα από τη Σουηδία

Ταινίες «γλυκιές σαν μέλι» για να δεις αυτή την άνοιξη

ΝΕΑ 10.04.2024
Θα σε κάνουν να χαμογελάσεις. Και λίγο να κλάψεις!

Αυτό που οι ηθοποιοί δεν μπορούν ποτέ να κάνουν κατά τη διάρκεια μιας γυμνής σκηνής

Προσφορές 09.04.2024
Tι αναφέρει το Screen Actors Guild και η Αμερικανική Ομοσπονδία Καλλιτεχνών Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου