E-Daily

Οι πιο αναμενόμενες σειρές του 2022

Για ατελείωτο κόλλημα στην οθόνη

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ

Δημοσίευση 16/1/2022 | 00:36

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΟι μεγάλες ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε το 2022 14/1/2022Οι περισσότερες τηλεοπτικές σειρές των τελευταίων ετών δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από πολυδάπανες κινηματογραφικές παραγωγές. Η αγορά ανθεί, με δεκάδες παραγωγές να κάνουν πρεμιέρα κάθε μήνα στα δια΄φορα τηλεοπτικά δίκτυα και τις συνδρομητικές πλατφόρμες.

Η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει αυτές που περιμένουν εκατομμύρια φανς σε όλο τον κόσμο, prequels, sequels και νέα πρότζεκτ.

House of the Dragon | HBO

Είναι ίσως η πιο πολυαναμενόμενη σειρά του 2022. Επιστροφή στο Westeros με ένα prequel του Game of Thrones το οποίο θα μας μεταφέρει 200 χρόνια πριν τα γεγονότα του A Song of Ice & Fιre που είδαμε στην σειρά Game of Thrones. 

Πρεμιέρα Μέσα στο 2022

Lord of The Rings | Amazon Prime Video

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες παραγωγές της Amazon και δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού μιλάμε για το prequel της επικής σειράς ταινιών. Τα γεγονότα της σειράς εξελίσσονται χιλιάδες χρόνια πριν τα βιβλία του JR Tolkien, με την πρώτη σεζόν σύμφωνα με αναφορές, να κόστισε 465 εκατομμύρια δολάρια.

Πρεμιέρα 2 Σεπτεμβρίου

Obi-Wan Kenobi |  Disney Plus

Η Disney προωθεί την σειρά ως τη μεγάλη "Ρεβάνς του Αιώνα", διότι ο Obi-Wan του Ewan McGregor θα αναμετρηθεί ξανά με τον Darth Vader του Hayden Christensen, μετά από 17 χρόνια. Η spinoff σειρά του Star Wars εκτυλίσσεται 10 χρόνια μετά το φινάλε του Revenge of the Sith.

Πρεμιέρα Μέσα στο 2022

Halo |  Paramount+

Η είδηση της χρονιάς για τους gamers, είναι η μεταφορά του διάσημου video game στην οθόνη από την Paramount. Στο μικρό αλλά απολαυστικό trailer βλέπουμε μερικούς από τα κύρια πρόσωπα της σειράς, ενώ εντυπωσιακή είναι και η παρουσίαση της δυστοπικής Capital City. Συνολικά φαίνεται ότι η παραγωγή έχει δώσει ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή στο να πιάσει το feeling του παιχνιδιού.

Πρεμιέρα Μέσα στο 2022

The Sandman | Netflix

Tο «Sandman» μιλάει για τον Μορφέα, τον θεό του ύπνου και άρχοντα των Ονείρων – μιας απέραντης περιοχής όπου περιέχει όλα τα όνειρα από τους πάντες που έχουν υπάρξει ποτέ: είτε πρόκειται για θεούς, δαίμονες ή μυθικά πλάσματα, αλλά και ανθρώπους, και έχει θεωρηθεί από αρκετούς ως ένα από τα καλύτερα κόμικ όλων των εποχών. Στην παραγωγή εμπλέκεται ο δημιουργός του Sandman, Neill Gaiman.

Πρεμιέρα Μέσα στο 2022

Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty | HBO

Ο σκηνοθέτης των Don't Look Up και The Big Short, Adam McKay, παρουσιάζει την άνοδο της δυναστείας των LA Lakers με επίκεντρο τον τότε ιδιοκτήτη Jerry Buss και τον θρύλο του μπ'ασκετ Earvin "Magic" Johnson. Αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, ειδικά από την στιγμή που ο "Magic" δήλωσε ότι δεν πρόκειται να την παρακολουθήσει.

Πρεμιέρα Μέσα στο 2022

Better Call Saul S06 (Finale) | AMC - Netflix

To spinoff του ανεπανάληπτου Breaking Bad έγινε εξίσου θρυλικό με το original και οδεύει τώρα προς το μεγάλο φινάλε. Οι πέντε πρώτες σεζόν είναι διαθέσιμες στην Ελλάδα από το Netflix, οπότε αναμένουμε και αυτή τη σεζόν να τη δούμε εκεί.

Πρεμιέρα Μέσα στο 2022

Stranger Things 4 | Netflix

«Ο τέταρτος κύκλος είναι μεγαλύτερος, πιο τολμηρός και πιο περίπλοκος από ποτέ» δήλωσε η υπεύθυνη παραγωγών του Netflix, Μομίτα ΣενΓκούπτα. Μένει να δούμε πώς και αν θα επηρεάσει το σενάριο η ενηλικίωση του καστ μετά τις αναβολές των γυρισμάτων λόγω πανδημίας.

Πρεμιέρα Μέσα στο 2022

Moon Knight | Disney+

Ο Oscar Isaac και ο Ethan Hawke πρωταγωνιστούν σε ένα από τα πιο ιδιαίτερα πρότζεκτ των Marvel Studios και Disney+. Ο Moon Knight είναι ένας πρώην πεζοναύτης και εργαζόμενος στη CIA, που προδίδεται από έναν συνάδελφο του. Ενώ βρίσκεται σχεδόν ετοιμοθάνατος, ο Αιγύπτιος θεός Khonshu τον σώζει κάνοντας τον την προσωποποίηση του στη Γη. Ο χαρακτήρας του διαθέτει μερικές υπερφυσικές δυνάμεις και με αυτές πολεμάει την εγκληματικότητα της Νέας Υόρκης, την ώρα που παλεύει με την διαταραχή πολλαπλής προσωπικότητας.

Πρεμιέρα Μέσα στο 2022

Pam & Tommy | Hulu

Η μίνι σειρά για την υπόθεση του seχ tape της Pamela Anderson και του Tommy Lee που τάραξε τα '90s, φαίνεται να εστιάζει στις συνθήκες της ποπ κουλτούρας της εποχής.

Πρεμιέρα 2 Φεβρουαρίου

The Last of Us |  HBO

Με την ελπίδα να μπορέσει να κάνει πρεμιέρα μέσα στο 2022, η πολυαναμενόμενη μεταφορά του ομώνυμου θρυλικού video game αποτελεί αντικείμενο συζήτησης για τους απανταχού gamers. 

H ιστορία του παιχνιδιού διαδραματίζεται σε μια μεταποκαλυπτική Αμερική, όπου ένας θανατηφόρος ιός έχει μετατρέψει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού σε ένα είδος ζόμπι, τους Clickers. Μέσα σε αυτό τον κόσμο ακολουθούμε το ταξίδι του Τζόελ, ο οποίος επέζησε από το ξέσπασμα του ιού και αναλαμβάνει να μεταφέρει την Ελι, μια 14χρονη κοπέλα, η οποία αποτελεί και το κλειδί θεραπείας από τον ιό, έξω από μια ζώνη καραντίνας, στους Fιreflies. Ενα ταξίδι που μπορεί να ξεκινάει απλά, αλλά καταλήγει συναισθηματικά φορτισμένο και βάρβαρο. 

Πρεμιέρα Μέσα στο 2022

1899 | Netflix

Οι δημιουργοί του Dark, της πιο ευχάριστης έκπληξης των τελευταίων ετών στις σειρές, επιστρέφουν με ένα νέο στόρι μυστηρίου.

Η σειρά οκτώ επεισοδίων παρουσιάζει τις μυστηριώδεις συνθήκες που επικρατούν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ενός πλοίου με μετανάστες από την Ευρώπη στη Νέα Υόρκη. Οι επιβάτες, που όλοι προέρχονται από διαφορετικά υπόβαθρα και έχουν διαφορετικές εθνικότητες, μοιράζονται τις ίδιες ελπίδες και τα ίδια όνειρα εν όψει του νέου αιώνα και της καινούργιας ζωής τους στο εξωτερικό. Το ταξίδι τους όμως θα πάρει απρόσμενη τροπή, όταν θα συναντήσουν στη θάλασσα ένα δεύτερο ακυβέρνητο πλοίο που θεωρείται χαμένο για μήνες. Αυτό που θα αντικρίσουν εκεί θα μετατρέψει το ταξίδι τους προς τη "Γη της Επαγγελίας" σε έναν εφιαλτικό γρίφο, ο οποίος συνδέει το παρελθόν κάθε επιβάτη μέσα από έναν ιστό από ψέματα.

Επίσης, επιστρέφουν οι σειρές:

Atlanta Season 3 | 24 Μαρτίου, FX

Bridgerton Season 2 | 25 Μαρτίου, Netflix

The Walking Dead Season 11 – Φινάλε Σειράς

The Witcher: Blood Origin | Netflix, 2022

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

ΝΕΑ Χτες
Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική

Love, Divided: Η ισπανική ταινία που είναι No.1 στο Netflix

ΝΕΑ Χτες
Μια τίμια επιλογή για το σπίτι

Η νέα ρομαντική κομεντί που μοιάζει με μουσικό ταξίδι

ΝΕΑ Προχτές
Μια γλυκιά ταινία για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου

Ταινίες που διαδραματίζονται στα 70s και πρέπει να δεις

ΝΕΑ 14.04.2024
Τρεις ιδέες για ταινίες της Κυριακής

Tαινίες για την ομορφιά της εκπαίδευσης που πρέπει να δεις

ΝΕΑ 13.04.2024
Μας υπενθυμίζουν ότι η εκπαίδευση δεν έχει να κάνει μόνο με τη μετάδοση γνώσεων, αλλά με την έμπνευση

Millenium: Η σουηδική σειρά μυστηρίου στο Ertflix που θα τεντώσει τα νεύρα σου

TV Σειρές 12.04.2024
Αλλο ένα αριστούργημα από τη Σουηδία

Ταινίες «γλυκιές σαν μέλι» για να δεις αυτή την άνοιξη

ΝΕΑ 10.04.2024
Θα σε κάνουν να χαμογελάσεις. Και λίγο να κλάψεις!