LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ταινίες της εβδομάδας: Το μιούζικαλ της Annete και μια ξηρασία

Annete - Η Ξηρασία - Τρυφερέ μου Ταυρομάχε - Ο Γιώργος του Κέδρου - Paw Patrol: Η Ταινία - Η Ενσάρκωση του Κακού - Canto Si Tú Cantas, Τραγουδώ Αν Τραγουδάς - After 3: Μετά την Πτώση

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 2/9/2021 | 20:39

Ταινίες της εβδομάδας: Το μιούζικαλ της Annete και μια ξηρασία
@vogue.com
ΑΘΗΝΑ
Ημερομηνίες: από 2/9/2021 έως 8/9/2021
ΣΕΠΤ 2021
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930


Annete

του Λεός Καράξ. Με τους Ανταμ Ντράιβερ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Σάιμον Χέλμπεργκ.

Μιούζικαλ 2021, Γαλλία 139’

Στο Annette, ο Λεός Καράξ, δημιουργεί ένα παραμυθένιο σύμπαν ρομαντικών παθών. Ένας αντισυμβατικός stand-up κωμικός και μια σοπράνο ζουν έναν παθιασμένο έρωτα, αποκτούν ένα κοριτσάκι, την Ανέτ, αλλά η σχέση τους αρχίζει να καταρρέει όταν η καριέρα του πρώτου παίρνει την κάτω βόλτα. Την μουσική της ταινίας υπογράφουν οι Sparks.

Η Ξηρασία (The Dry)

του Ρόμπερτ Κόνολι. Με τους Ερικ Μπάνα, Ζενεβιέβ Ο' Ράιλι, Κέιρ Ο' Ντόνελ.

Δραματική 2020, Αυστραλία 117’

Η Αυστραλία βιώνει τη χειρότερη ξηρασία εδώ κι έναν αιώνα, και στη μικρή πόλη της Κιβάρα έχει να βρέξει δύο ολόκληρα χρόνια. Ο αστυνομικός Άρον Φαλκ επιστρέφει στη γενέτειρά του για την κηδεία του καλύτερου φίλου των παιδικών του χρόνων και, παρά τη θέλησή του, αναγκάζεται να συμμετάσχει στην έρευνα για τα αίτια θανάτου του. Καθώς τα ερωτήματα πολλαπλασιάζονται, ο Φαλκ υποχρεώνεται να έρθει αντιμέτωπος με μυστικά από το δικό του παρελθόν.

Τρυφερέ μου Ταυρομάχε ( Tengo Miedo Torero)

του Ροντρίγκο Σεπούλβεδα. Με τους Αλφρέντο Κάστρο, Λεονάρντο Ορτίσγκρις, Χουλιέτα Σύλμπερμπεργκ.

Δραματική 2020, Χιλή 93’

Λίγο πριν την απόπειρα δολοφονίας του Πινοσέτ το 1986 στη Χιλή, μια παθιασμένη σχέση ανθίζει ανάμεσα σε μια μοναχική και γερασμένη trans γυναίκα και έναν νεαρό Μεξικάνο επαναστάτη.

Ο Γιώργος του Κέδρου

των Γιάννη και Γιώργου Κολόζη.

Ντοκιμαντέρ 2020, Ελλάδα 82’

Ένα προσωπικό ταξίδι στον χρόνο μέσα από τις ματιές δύο γενεών κινηματογραφιστών, στο νησί της Δονούσας από τη δεκαετία του '70 ως σήμερα. Ο Γιώργος Κολόζης πήγε για πρώτη φορά στη Δονούσα το 1972, όταν δεν είχε ηλεκτρικό ρεύμα ούτε τουρισμό το νησί. Μένοντας μόνος του στην παραλία του Κέδρου, απέκτησε το προσωνύμιο "Ο Γιώργος του Κέδρου". Ο θάνατός του το 2009, οδήγησε τον γιο του Γιάννη να συνεχίσει το έργο του, δημιουργώντας μια ιστορία στην οποίο ο χρόνος αντιμετωπίζεται ως μια αναθεώρηση της παρούσας στιγμής.

Paw Patrol: Η Ταινία (Paw Patrol: The Movie)

του Καλ Μπρούκνερ. Με τις φωνές των (στα αγγλικά) Ιαν Αρμιταζ, Κιμά Κρντασιαν, Νταξ Σεπαρντ, Τζίμυ Κίμελ, Ταιλερ Περί, Μαρσάι Μαρτιν και (στα ελληνικά) Γιώργου Μαντά, Παύλου Χρυσανθίδη, Κωνσταντίνου Λιάσκα, Δημήτρη Ποριώτη, Μάρκου Σιώνη, Πωλίνα Ευαγγέλου, Ζωή Πετράκη, Άρη Α_鈨ň_冄/em>

Animation 2021, Καναδάς 86’

To PAW Patrol ξαναχτυπά! Όταν ο μεγαλύτερος αντίπαλός τους, ο Χάμντιγκερ, γίνεται δήμαρχος στην κοντινή Πόλη της Περιπέτειας και φέρνει τα πάνω κάτω, ο Ράιντερ και τα αγαπημένα μας ηρωικά κουτάβια είναι πανέτοιμα να αντιμετωπίσουν την πρόκληση. Καθώς ένα κουτάβι θα πρέπει να αντιμετωπίσει το παρελθόν του στην Πόλη της Περιπέτειας, η ομάδα βρίσκει βοήθεια από μία καινούρια σύμμαχο: την πανέξυπνη, ράτσας ντάτσχουντ, Λίμπερτι. Μαζί, οπλισμένοι με καινούρια και συναρπαστικά μηχανήματα, το PAW Patrol παλεύει για να σώσει τους πολίτες της Πόλης της Περιπέτειας!

Η Ενσάρκωση του Κακού (The Malignant)

του Τζέιμς Γουάν. Με τους Αναμπελ Γουόλις, Τζέικ Εϊμπελ, Τζορτζ Γιανγκ, Μάντι Χασόν.

Τρόμου 2021, ΗΠΑ 100’

Νέα ταινία τρόμου από το δημιουργό του «Saw» Τζέιμς Γουάν. Μια γυναίκα βασανίζεται από εξαιρετικά αληθοφανή και βίαια οράματα, τα οποία σύντομα συνειδητοποιεί έντρομη πως δεν είναι αποκυήματα της φαντασίας της.

Canto Si Tú Cantas, Τραγουδώ Αν Τραγουδάς

του Νίκου Κορνήλιου. Με τους Γιάννη Πετσόπουλο, Paris Ferraro, Βαγγέλη Ρόκκο, Θοδωρή Ματινόπουλς, Γιώργο Ντούση, Νατάσα Γαβαλά, Ίρις Μπαγλανέα, Σοφία Καπράνου, Γαβριέλα Βασδέκη, Λάμπρο Αποστόλου, Δέσποινα Γαλανάκη, Σπύρο Τσίκνα, Δάφνη Μανούσου.

Δραματική 2020, Ελλάδα 108’

Ο Γιάννης και ο Πάρις γιορτάζουν την Ημέρα των Νεκρών, και μέρα της επετείου τους, στο λατινοαμερικάνικο café-teatral τους: ένα σταυροδρόμι όπου συναντιούνται αγαπημένα πρόσωπα, μοναχικές υπάρξεις, παράξενοι ταξιδιώτες. Οι ιστορίες όλων μπλέκονται, το παρελθόν συναντά το παρόν, η μουσική και ο χορός μεταμορφώνουν την πραγματικότητα και, καθώς πέφτει η νύχτα και η γιορτή κορυφώνεται μέχρι την έκσταση, το café γίνεται μια μικρή Κιβωτός, γεμάτη μνήμες, επιθυμίες και αποκαλύψεις.

After 3: Μετά την Πτώση (After We Fall)

της Καστιλ Λαντόν. Με τους Τζόζεφιν Λάνγκφορντ, Μάιρα Σορβίνο, Χίρο Φάινς Τίφιν.

Δραματική 2021, ΗΠΑ 99’

Το τρίτο μέρος του franchise “AFTER” βρίσκει την Τέσα να ξεκινά ένα νέο συναρπαστικό κεφάλαιο στη ζωή της. Όμως καθώς ετοιμάζεται να μετακομίσει στο Σιάτλ για την δουλειά των ονείρων της, η απρόβλεπτη και γεμάτη ζήλεια συμπεριφορά του Χάρντιν φτάνει σε επικίνδυνα επίπεδα την ήδη έντονη σχέση τους, Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο μπερδεμένη όταν ο πατέρας της Τέσα εμφανίζεται και σοκαριστικές αποκαλύψεις για την οικογένεια του Χάρντιν έρχονται στο φως. Τελικά η Τέσα και ο Χάρντιν πρέπει να αποφασίσουν αν αξίζει να αγωνιστούν για την αγάπη τους ή θα πρέπει να τραβήξει ο καθένας το δρόμο του.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

TV Σειρές Χτες
Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

TV Σειρές Χτες
Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

ΝΕΑ 16.04.2024
Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική

Love, Divided: Η ισπανική ταινία που είναι No.1 στο Netflix

ΝΕΑ 16.04.2024
Μια τίμια επιλογή για το σπίτι

Η νέα ρομαντική κομεντί που μοιάζει με μουσικό ταξίδι

ΝΕΑ 15.04.2024
Μια γλυκιά ταινία για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου

Ταινίες που διαδραματίζονται στα 70s και πρέπει να δεις

ΝΕΑ 14.04.2024
Τρεις ιδέες για ταινίες της Κυριακής

Tαινίες για την ομορφιά της εκπαίδευσης που πρέπει να δεις

ΝΕΑ 13.04.2024
Μας υπενθυμίζουν ότι η εκπαίδευση δεν έχει να κάνει μόνο με τη μετάδοση γνώσεων, αλλά με την έμπνευση

Millenium: Η σουηδική σειρά μυστηρίου στο Ertflix που θα τεντώσει τα νεύρα σου

TV Σειρές 12.04.2024
Αλλο ένα αριστούργημα από τη Σουηδία

Ταινίες «γλυκιές σαν μέλι» για να δεις αυτή την άνοιξη

ΝΕΑ 10.04.2024
Θα σε κάνουν να χαμογελάσεις. Και λίγο να κλάψεις!