E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Halocraft: Το post rock συγκρότημα από την Ελλάδα που πρέπει να γνωρίσεις

Φέρνει μοναδικούς ήχους στην εγχώρια μουσική σκηνή

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ Δημοσίευση 20/8/2021 | 00:20

Halocraft: Το post rock συγκρότημα από την Ελλάδα που πρέπει να γνωρίσεις
Photo via Facebook/Halocraft - Tasos Agapis

Οι Halocraft είναι ένα συγκρότημα που αγαπά την post rock και αυτό το έκανε να ξεχωρίσει και να δώσει το δικό του ξεχωριστό μουσικό κομμάτι στην εγχώρια σκηνή. Τα τέσσερα μέλη του, μας μιλούν από τα Γιαννιτσά για την δουλειά τους, το πως προέκυψε η συνεργασία τους, τα καλλιτεχνικά τους όνειρα για το μέλλον και μας συστήνουν στις ιδιαίτερες μελωδίες τους.

Ποιοι είναι οι Halocraft και τι παρουσιάζουν μέσα από την μουσική τους; Πως προέκυψε το όνομα του συγκροτήματος;

Οι Halocraft είμαστε τέσσερις φίλοι από τα Γιαννιτσά, με πολύ ιδιαίτερα μουσικά γούστα και θέλουμε να φέρουμε κάτι καινούριο στη μουσική σκηνή της χώρας. Το άρχικο concept του συγκροτήματος, ήταν η αποτύπωση μιας Lovecraftian horror αισθητικής σε ambient μορφή, εξού και το όνομα Halocraft! To album με τίτλο "Chains for the Sea", αποτελεί κομμάτι μιας τριλογίας δικής μας έμπνευσης και όλα τα κομμάτια και των 3 album μας, βασίζονται πάνω σε μια ιστορία που έχουμε γράψει και η οποία θα κυκλοφορήσει και σε μορφή κόμικ, μαζί με την κυκλοφορία του 3ου album.

Ποιες είναι οι μουσικές καταβολές σας σαν συγκρότημα; Υπάρχει κάποιος καλλιτέχνις/συγκρότημα που έχει επηρεάσει βαθιά τις μελωδίες σας;

Οι μπάντες που μας έχουν επηρεάσει περισσότερο είναι οι maybe she will , god is an astronaut , signals to vega και πολλες πολλες ακόμη. Επίσης κάτι που μας κάνει να διαφέρουμε είναι ότι τα ακούσματα μας δεν περιορίζονται μονο στο post rock κόσμο και είναι πολύ σημαντικό για εμάς να συνδυάζουμε ρυθμούς και μελωδίες από άλλα είδη στη μουσική μας.

Photo via Facebook/Halocraft

Ζώντας σε μια περίοδο πανδημίας και απανατών lockdown, είδατε την δημιουργηκότητα σας να αλλάζει; Και αν ναι, σας βοήθησε να εμπνευστείτε περισσότερο ή σας έριξε σε φάση αδράνειας;

Το μεγαλύτερο μας πρόβλημα σε αυτό το lockdown ήταν η αναγκαστική μεταφορά της ημερομηνίας των ηχογραφήσεων από το προηγούμενο σεπτέμβρη στο φετινό ιούνιο. Έχοντας μόλις γυρίσει από το ευρωπαικό τουρ αναγκαστήκαμε να ξεχάσουμε τα live για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα πράγμα το οποίο έβαλε λίγο φρένο στη πορεία της μπάντας όμως γνωρίζουμε ότι όλα θα επιστρέψουν στους κανονικούς ρυθμούς και ελπίζουμε σύντομα. Ένα από τα λίγα καλά του lockdown για τη μπάντα είναι ότι τα κομμάτια για το μεθεπόμενο album έχουνε ηδη γραφτεί οπότε κατά πάσα πιθανότητα η 3η μας κυκλοφορία δεν θα αργήσει.

Ποια είναι τα πλάνα σας όσον αφορά το συναυλιακό κομμάτι για αυτό το καλοκαίρι; Θα σας ακούσουμε ζωντανά;

Μεχρι στιγμής εχουμε κάνει 2 live εμφανίσεις μέσα στο καλοκαίρι. 1 ηταν στην πόλη μας στα γιαννιτσά το οποίο εγινε κυριώς για φίλους και γνωστούς μιας και είχαμε καιρό να παίξουμε και το 2ο ηταν στο ακόντισμα καβάλας , στα πλαίσια του 3ημερου φεστιβάλ mammothfset που είχαμε την ευκαιρια να μοιραστούμε τη σκηνή με πολλές αγαπημένες εγχώριες μπάντες. Δυστυχώς ακομα δεν υπάρχει κάποιο άλλο live στο πλάνο γιαυτο το καλοκαίρι δεδομένων των καταστάσεων. Αυτή τη στιγμή η 1η προτεραιότητα της μπάντας είναι η κυκλοφορία του επόμενου δίσκου η οποία θα γίνει μέσα στον οκτώβριο που μας ερχεται.

Σχετικά με το album «Chains for the sea», κάνετε μας μια σύντομη παρουσίαση για τους ήχους του.

Photo via Facebook/Halocraft

Το chains for the sea είναι ένα κλασικό post rock – cinematic rock αλμπουμ. Το βασικό συναίσθημα της μουσικής μας είναι η χαρμολύπη. Μας αρέσει να συνδυάζουμε μελαγχολικές μελωδίες με up beat ρυθμούς και δεν φοβόμαστε να πειραματιζόμαστε και να προσθέτουμε στοιχεία αλλων ειδών στη μουσικη μας. Το chains for the sea εχει γραφτεί με σκοπό να κούγεται σαν μια ενιαία οντότητα και όχι σαν ένα σύνολο ανεξάρτητων κομματιών. Αυτό το album είναι ουσιαστικά μια ωδή σε όλες τις μάχες που είμαστε καταδικασμένοι να χάσουμε γιατι εν τέλει ποιος μπορεί να δέσει τη θάλασσα με αλυσίδες;

Όντας ένα σχετικό νέο συγκρότημανα, πόσο δύσκολο είναι να προωθήσετε τη μουσική σας στην Ελλάδα;

Είναι αρκετά δύσκολο κυρίως γιατι το είδος μας είναι πολύ εξειδικευμένο και το κοινό όχι μονο στην ελλάδα αλλα και στον υπόλοιπο κόσμο είναι πολύ μικρό. Τα social media όμως και οι μουσικές πλατφόρμες του διαδικτύου το κάνουν λίγο πιο εύκολο να σε μάθει το κοινό που ίσως ενδιαφερθεί μιας και δεν χρειάζεται να είσαι συνεχώς on tour για να ερθεις σε επαφή μαζί τους. Γενικά πιστεύουμε πως σταθήκαμε τυχεροί με την προηγούμενη κυκλοφορία μας και χτίσαμε μια καλή βάση για το μέλλον της μπάντας.

Υπάρχει κάποιος καλλιτέχνις ή συγκρότημα από την χώρα που θα θέλατε να συνεργαστείτε κάποια στιγμή;

Υπάρχουν παρα πολλές καλές μπάντες στο είδος μας σε αυτή τη χώρα, όπως οι we own the sky, movement of static , once upon a winter , Mojave sky κ.α. Εχουμε την τύχη να εχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν με κάποιες από αυτές και υπαρχει στο πλάνο για το μέλλον και η συνεργασία με τις υπόλοιπες. Γενικά η post rock σκηνή στην ελλάδα είναι δεμένη και αυτό μας κάνει να πιστεύουμε ότι υπάρχει μέλλον σε αυτήν.

Τέλος, προτείνετε στο κοινό τρία album από τα πιο αγαπημένα σας, που αξίζει να ακούσει έστω και μια φορά.

Αν έπρεπε να διαλέξουμε μόνο 3 album για να ακούσει το κοινό αυτά θα ήταν:
Α. god is an astronaut – all is violent all is bright
b. we lost the sea - departures songs
c. this will destroy you – young mountain

Βρείτε τους Halocraft εδώ:

Facebook: https://www.facebook.com/HalocraftOfficial

Youtube: https://youtu.be/Gq1rxpijuJE

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τέλος τα Αρλεκιν μετά από 45 χρόνια: Η συγκινητική ανακοίνωση του εκδότη

Paper 25.04.2024
Το τέλος εποχής για τα Αρλεκιν ανακοίνωσε ο επικεφαλής των εκδόσεων, Χάρης Νικολακάκης

O Γιάννης Καραγιάννης έχει δισκάδικο σε ταράτσα και μας υποδέχεται για τη Record Store Day

Rec Mode 21.04.2024
Record Store Day: Η γιορτή που λατρεύουν οι μουσικόφιλοι επιστρέφει και πάλι στις 20 Απριλίου

Eκείνη τον έβρισκε ανώριμο, εκείνος αχώνευτη: Κι όμως έπαιξαν σε μια ταινία που έκανε πάταγο

Σινεμά 20.04.2024
Μόλις και μετά βίας μιλούσαν μεταξύ τους όταν δεν γύριζαν σκηνές μαζί...

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

TV Σειρές 18.04.2024
Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

TV Σειρές 18.04.2024
Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

Μουσική 16.04.2024
Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική

Love, Divided: Η ισπανική ταινία που είναι No.1 στο Netflix

Σινεμά 16.04.2024
Μια τίμια επιλογή για το σπίτι