LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

5 ταινίες που πρέπει να δεις στο σινεμά το καλοκαίρι

Η κινηματογραφική αίθουσα έχει άλλη χάρη

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 19/5/2021 | 00:17

5 ταινίες που πρέπει να δεις στο σινεμά το καλοκαίρι
@international.thenewslens.com

Η στιγμή άργησε αλλά έφτασε. Για όσους μεγαλώσαμε μέσα σε μια κινηματογραφική αίθουσα, είτε χειμερινή είτε θερινή, η Παρασκευή που έρχεται είναι μεγάλη ημέρα. Προς το παρόν οι αγαπημένοι θερινοί κινηματογράφοι θα απαλύνουν λίγο τον πόνο της στέρησης μας όλους αυτούς τους μήνες, με την ελπίδα ότι και οι σκοτεινές χειμερινές αίθουσες θα επιστρέψουν τον επόμενο χειμώνα.

Τι ταινίες θα δούμε; Η λίστα είναι μεγάλη. Ξεχωρίσαμε 5 για αρχή και βλέπουμε…

Nomadland

Ο θριαμβευτής των φετινών βραβείων Όσκαρ, μπορεί να κέρδισε μόλις 3 αλλά ήταν όλα σημαντικά. Καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και Α’ Γυναικείου Ρόλου. Η ταινία δεν έχει μόν ο την τιμή να έχει πρωταγωνίστρια της Frances McDormand (η οποία έφτασε τα 3 Όσκαρ στην καριέρα της) αλλά και την εξαιρετική σκηνοθέτη Chloé Zhao, που έγινε η πρώτη Ασιάτισσα γυναίκα που τιμάτε με όσκαρ Σκηνοθεσίας. Μια ταινία που λατρεύτηκε από τους κριτικούς και ακολουθεί μια γυναίκα στα 60 της, που αφού τα έχασε όλα μετά την ύφεση, περιπλανιέται στην αμερικανική δύση, ζώντας σαν ένας σύγχρονος νομάς. Θα μπορέσουμε να το δούμε από αυτή κιόλας την Παρασκευή.

Wonder Woman 1984

Περνάμε κάπως απότομα στα blockbuster αλλά χρειάζονται κι αυτά. Μετά την τεράστια επιτυχία της πρώτης ταινίας, η DC έδωσε στην αμαζόνα Wonder Woman μια δεύτερη ταινία. Μόνο που δεν θα είναι sequel της πρώτης. Πρόκειται για μια ανεξάρτητη ταινία από την πρώτη, που φέρνει της super ηρωίδα στο 1984, αντιμέτωπη με μια γυναίκα που πήρε της δυνάμεις ενός αιλουροειδούς και ονομάζεται «Cheetah».

Wrath of Man

Ο Βρετανός σκηνοθέτης Guy Ritchie συνεργάζεται ξανά με τον συμπατριώτη του και action actor, Jason Statham, που στα 54 έχει ακόμα αντοχές για καταδίωξη, κυνηγητά και εγκλήματα. Πρόκειται για remake του γαλλικού «Le Convoyeur» του 2004 και αν δούμε το trailer ίσως αποδειχθεί μια πολύ καλή επιλογή.

The Father

Η ταινία που χάρισε στον Sir Anthony Hopkins το δεύτερο χρυσό αγαλματίδιο και την δεύτερη υποψηφιότητα στην Olivia Colman, η οποία αποτελεί πλέον όνομα - εγγύηση σε παραγωγές. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό θεατρικό έργο, το οποίο μεταφέρεται στην μεγάλη οθόνη. Ένας ηλικιωμένος Ουαλός αρνείται την βοήθεια της κόρης του ΟΤΑ αντιμετωπίζει προβλήματα με την μνήμη του και αρχίζει να αμφισβητεί τα πάντα γύρω του.

Another Round

Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, το 4ο για τη Δανία, με τελευταίο το εξαιρετικό «In a Better World» της Susanne Bier το 2010. Αυτή τη φορά το Όσκαρ πήγε στον σκηνοθέτη του «The Hunt» Thomas Vinterberg, ο οποίος σε μια ακόμα συνεργασία με τον απίθανο Mads Mikkelsen, κατάφερε να κάνει την διαφορά. Έχασε την κόρη του κατά την διάρκεια των γυρισμάτων, αλλά αποφάσισε να ολοκληρώσει την ταινία και να την αφιερώσει σε εκείνη. Η ιστορία ακολουθεί 4 καθηγητές λυκείου που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ σε καθημερινή βάση, για να διαπιστώσουν πώς επηρεάζει την κοινωνική και επαγγελματική τους ζωή.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

TV Σειρές 18.04.2024
Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

TV Σειρές 18.04.2024
Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

ΝΕΑ Προχτές
Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική

Love, Divided: Η ισπανική ταινία που είναι No.1 στο Netflix

ΝΕΑ Προχτές
Μια τίμια επιλογή για το σπίτι

Η νέα ρομαντική κομεντί που μοιάζει με μουσικό ταξίδι

ΝΕΑ 15.04.2024
Μια γλυκιά ταινία για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου

Ταινίες που διαδραματίζονται στα 70s και πρέπει να δεις

ΝΕΑ 14.04.2024
Τρεις ιδέες για ταινίες της Κυριακής

Tαινίες για την ομορφιά της εκπαίδευσης που πρέπει να δεις

ΝΕΑ 13.04.2024
Μας υπενθυμίζουν ότι η εκπαίδευση δεν έχει να κάνει μόνο με τη μετάδοση γνώσεων, αλλά με την έμπνευση

Millenium: Η σουηδική σειρά μυστηρίου στο Ertflix που θα τεντώσει τα νεύρα σου

TV Σειρές 12.04.2024
Αλλο ένα αριστούργημα από τη Σουηδία

Ταινίες «γλυκιές σαν μέλι» για να δεις αυτή την άνοιξη

ΝΕΑ 10.04.2024
Θα σε κάνουν να χαμογελάσεις. Και λίγο να κλάψεις!