LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

5 παλαιότερες σειρές που πρέπει οπωσδήποτε να δεις

Οπωσδήποτε...

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 14/4/2021 | 00:15

5 παλαιότερες σειρές που πρέπει οπωσδήποτε να δεις

Ο λόγος που καθόμαστε μέσα στο σπίτι είναι σοβαρός και σίγουρα καθόλου ευχάριστος. Ο χρόνος μας στο σπίτι πρέπει να γεμίσει και το «binging» με σειρές είναι ένας από τους πιο δημοφιλής τρόπους. Εκτός από τις καινούργιες όμως, υπάρχουν και οι παλαιότερες, που έχουν πια τελειώσει, οι οποίες όπως και να το κάνουμε, άνοιξαν τον δρόμο για τις εκατοντάδες παραγωγές που βλέπουμε σήμερα. Και τις παρακάτω 5, πρέπει με κάποιον τρόπο να καταφέρετε να τις δείτε.

The Wire (5 σεζόν, 60 επεισόδια)

Ίσως το έχω ξαναπεί. Πρόκειται για μια από τις καλύτερες σειρές όλων των εποχών, αν όχι η καλύτερη. 5 σεζόν αγωνίας και δράσης στην 2η πιο επικίνδυνη πόλη των ΗΠΑ, την Βαλτιμόρη. Οι αντιήρωες γίνονται ήρωες και το αντίστροφό σε έναν πόλεμο που δεν έχει κανόνες, αλλά ούτε νικητή και ηττημένο.

Deadwood (3 σεζόν, 36 επεισόδια)

Πίσω στην άγρια δύση του 19ου αιώνα, υπάρχει μια πόλη, το Deadwood είναι μια πόλη όπως την περιμέναμε. Παλεύει να μεγαλώσει μέσα από τη διαφθορά και την βία. Οι χαρακτήρες της είναι τόσο προσεκτικά πλασμένοι, που θα σε κάνουν να ταυτιστείς οπωσδήποτε και να δεις τη σειρά χωρίς ανάσα.

Six Feet Under (5 σεζόν, 63 επεισόδια)

Η οικογένεια Fisher δεν είναι μια ακριβώς συνηθισμένη οικογένεια. Κι αυτό όχι γιατί τα εισοδήματά της προέρχονται από το γραφείο κηδειών που έχει στην κατοχή της, αλλά γιατί πρόκειται για μια άκρως δυσλειτουργική οικογένεια που καλείται να επιβιώσει μετά τον θάνατο του πατριάρχη της. Μαύρο χιούμορ, ψυχεδελικές σκηνές και υπαρξιακές αναζητήσεις, μπερδεύονται και δίνουν ένα υπέροχο αποτέλεσμα.

House M.D. (8 σεζόν, 176 επεισόδια)

Σίγουρα το έχετε πετύχει κάποιες φορές. Δεν είναι όμως το ίδιο αν τα δείτε με την σειρά. Το House M.D. είναι η καλύτερη ιατρική σειρά που έχει γυριστεί, που έχει στις τάξεις της έναν από τους καλύτερους χαρακτήρες που έχουμε δει ποτέ στην τηλεόραση. Ολοκληρώθηκε το 2012 μετά από 8 σεζόν. Και να είστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται μόνο για μια σειρά με δύσκολα ιατρικά περιστατικά.

The Sopranos (6 σεζόν, 86 επεισόδια)

Άλλη μια σειρά που θέλει λίγο υπομονή την πρώτη σεζόν. Οι λάτρεις των ταινιών που ασχολούνται με την μαφία, σίγουρα έχουν μια σειρά να αγαπήσουν. Ξεκίνησε το 1999 και ολοκληρώθηκε το 2007 και είναι βασισμένη στην αληθινή μαφία του Νιου Τζέρσει και την οικογένεια DeCavalcante. Άψογες ερμηνείες και συγκλονιστική απεικόνιση της καθημερινότητας του οργανωμένου εγκλήματος.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

ΝΕΑ Χτες
Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική

Love, Divided: Η ισπανική ταινία που είναι No.1 στο Netflix

ΝΕΑ Χτες
Μια τίμια επιλογή για το σπίτι

Η νέα ρομαντική κομεντί που μοιάζει με μουσικό ταξίδι

ΝΕΑ Προχτές
Μια γλυκιά ταινία για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου

Ταινίες που διαδραματίζονται στα 70s και πρέπει να δεις

ΝΕΑ 14.04.2024
Τρεις ιδέες για ταινίες της Κυριακής

Tαινίες για την ομορφιά της εκπαίδευσης που πρέπει να δεις

ΝΕΑ 13.04.2024
Μας υπενθυμίζουν ότι η εκπαίδευση δεν έχει να κάνει μόνο με τη μετάδοση γνώσεων, αλλά με την έμπνευση

Millenium: Η σουηδική σειρά μυστηρίου στο Ertflix που θα τεντώσει τα νεύρα σου

TV Σειρές 12.04.2024
Αλλο ένα αριστούργημα από τη Σουηδία

Ταινίες «γλυκιές σαν μέλι» για να δεις αυτή την άνοιξη

ΝΕΑ 10.04.2024
Θα σε κάνουν να χαμογελάσεις. Και λίγο να κλάψεις!