E-Daily

Η ταινία τρόμου που ξετρέλανε το Sundance Film Festival

Την χαρακτήρισαν πραγματικά τρομαχτική και αριστούργημα ταυτόχρονα

31/1/2018 | 12:47

Όλοι κληρονομούμε κάποιες κακές συνήθειες και περίεργες ιδιοσυγκρασίες από τους γονείς μας - είναι αναπόφευκτο. Η νέα ταινία τρόμου με τίτλο Hereditary, παρουσιάζει αυτήν το γεγονός στην πιο ακραία και πιο τρομακτική μορφή του, με το πρώτο trailer της να έχει κάνει την εμφάνιση του και να προμηνύει για κάτι πολύ... δυνατό.

Με πρωταγωνιστή τον Toni Collette, τον Gabriel Byrne και την Ann Dowd, η εν λόγω ταινία επικεντρώνεται στα άμεσα γεγονότα μετά από τον θάνατο της Ellen, της γιαγιάς και της μητέρας της οικογένειας Graham. Κάνοντας την πρεμιέρα της στο Sundance Film Festival νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η ταινία αυτή έχει καταφέρει ήδη να ονομαστεί ως «η πιο τρελή ταινία τρόμου εδώ και χρόνια», ενώ πολλοί ειδικοί του χώρου την περιέγραψαν ως «δύο ώρες χωρίς αναπνοή, γεμάτες τρόμο».

Το τρέιλερ είναι γεμάτο από εικόνες νεκρών (και αποκεφαλισμένων) πουλιών, δαιμονισμούς παιδιών του λυκείου και μια κόρη με ένα ανατριχιαστικό βιβλίο με σκίτσα και ένα στόμα που λέει τα πιο φρικιαστικά πράγματα με ένα παντελές αδιάφορο και κενό ύφος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η σκηνή στην οποία ρωτά τη μητέρα της «Ποιος θα φροντίσει για μένα;», πριν προσθέσει με έναν απαίσιο τόνο, «αφού πεθάνεις».

Μετά τον θάνατο της Ellen, η κόρη της (Toni Collette) αρχίζει να ξετυλίγει τρομακτικά μυστικά για την οικογένεια και την καταγωγή της. «Όσα περισσότερα ανακαλύπτουν», σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η σύνοψη της ταινίας, «τόσο περισσότερο βρίσκουν τους εαυτούς τους να προσπαθούν να αλλάξουν την απειλητική μοίρα που φαίνεται ό,τι έχουν κληρονομήσει».

Η επίσημη κυκλοφορία της ταινίας στις ΗΠΑ έχει προγραμματιστεί για τις 8 Ιουνίου, πράγμα που σημαίνει ότι έχετε λίγο χρόνο για να απολαύσετε τη ζωή προτού το Hereditary σας φοβίσει μέχρι θανάτου, ακριβώς την ώρα που ξεκινάει το καλοκαίρι.