SKIN CARE

Face oils: Ξέρεις πώς να τα χρησιμοποιείς σωστά;

Για να έχεις πάντα λαμπερή επιδερμίδα!
Γράφει η MATINA KONTOY
Face oils: Ξέρεις πώς να τα χρησιμοποιείς σωστά;
Φωτ. αρχείου / envato

Τα έλαια προσώπου είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να προσφέρουμε λάμψη στην επιδερμίδα, ενώ με συστηματική χρήση, μπορούν να επανορθώσουν τις φθορές της και να της χαρίσουν μια πιο υγιή και νεανική όψη, με μια προϋπόθεση: να τα χρησιμοποιούμε σωστά!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολλές star παλιότερων δεκαετιών, όπως η Marilyn Monroe και η Sofia Loren, έχουν αποκαλύψει ότι χρησιμοποιούσαν ελαιόλαδο στο πρόσωπό τους για να παραμένει ενυδατωμένο και λαμπερό. 

Τα σύγχρονα facial oils, είναι ευχάριστα στη χρήση, δε λαδώνουν και ταιριάζουν σε όλες - σχεδόν - τις επιδερμίδες. Για να είναι όμως αποτελεσματικά θα πρέπει να μάθουμε πότε και πώς τα χρησιμοποιούμε!

Φωτ. αρχείου / envato

Πώς να τα εφαρμόσεις;

  • Είναι πολύ σημαντικό να μην το παρακάνεις με την ποσότητα. Αρκούν μόλις τρεις - τέσσερις σταγόνες για όλο το πρόσωπο. Όπως με όλα τα προϊόντα περιποίησης έτσι και με τα έλαια δεν πρέπει να τρίβεις βiαια το πρόσωπο σου με αυτά.
  • Μην εφαρμόσεις το έλαιο απευθείας στο πρόσωπο. Αφού ακολουθήσεις τη ρουτίνα περιποίησής σου (καθαρισμός, toner, serum, ενυδατική κρέμα), ρίξε  λίγες σταγόνες ελαίου στα χέρια σου και τρίψε τις παλάμες μεταξύ τους για να πάρει τη θερμοκρασία του δέρματος σου.
  • Με τη θερμοκρασία απελευθερώνονται τα δραστικά συστατικά του ελαίου με αποτέλεσμα να δουλεύει καλύτερα στην επιδερμίδα. Στη συνέχεια άπλωσέ το απαλά στο πρόσωπο. Κάνε μασάζ από το κέντρο προς τα πλάγια για να ενισχύσεις τη ροή του αίματος και να ενεργοποιήσεις τα φυσικά συστατικά.

Ποια είναι η σωστή σειρά των προϊόντων;

Αμέσως μετά τον καθαρισμό της επιδερμίδας, ξεκινάμε πάντα με τα προϊόντα φροντίδας που έχουν τη λεπτότερη υφή (π.χ. toner, serum κλπ. ). Ο λόγος που ακολουθούμε αυτή τη σειρά, έχει να κάνει με το μοριακό βάρος κάθε σύνθεσης.
Το toner, το serum, ή μια ενυδατική κρέμα, που έχουν σαν βάση τους το νερό, έχουν μικρό μοριακό βάρος, γεγονός που επιτρέπει την εύκολη και γρήγορη «διέλευση» από τον προστατευτικό φραγμό της επιδερμίδας προς τις βαθύτερες στιβάδες της.

Αντίθετα, τα έλαια, με το μεγάλο μοριακό βάρος που έχουν, παραμένουν δηλαδή στις επιφανειακές στιβάδες της επιδερμίδα προσφέροντάς της μια δεύτερη προστατευτική ασπίδα απέναντι στις εξωτερικές επιθέσεις.

Αυτό όμως σημαίνει ότι δεν επιτρέπει ούτε στα δραστικά συστατικά της κρέμας ή του ορού να βρουν το στόχο τους. Να θυμάσαι λοιπόν ότι τα περισσότερα facial oils θα πρέπει να είναι το τελευταίο βήμα στη νυχτερινή ρουτίνα περιποίησης, σαν ένα top coat για την επιδερμίδα που θα αποτρέψει την αφυδάτωση και θα επιτρέψει στα υπόλοιπα προϊόντα να είναι αποτελεσματικά.

Φωτ. αρχείου / envato

Χρειάζονται όλοι οι τύποι επιδερμίδας τα facial oils;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ξηρές, αφυδατωμένες ή και ώριμες επιδερμίδες είναι αυτές που θα εκτιμήσουν πρώτες τα οφέλη των facial oils.

Στις λιπαρές ή μεικτές επιδερμίδες, η φυσική παραγωγή σμήγματος στη διάρκεια της μέρας κάνει περιττή τη χρήση των facial oils. Επομένως, είναι προτιμότερο να περιορίζουμε τη χρήση τους το βράδυ όταν η παραγωγή σμήγματος μειώνεται. Κατά κανόνα, σε μια λιπαρή επιδερμίδα, τα facial oils μπορούν να χρησιμοποιηθούν περιστασιακά, στη διάρκεια του χειμώνα ή όταν ο αέρας στο περιβάλλον είναι ξηρός-χώροι με κεντρική θέρμανση ή κλιματισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εξίσου όμως ευεργετικά μπορούν να είναι και σε άλλους τύπους επιδερμίδας - ιδίως το χειμώνα - αρκεί να διαφοροποιήσουμε ελαφρά τον τρόπο που θα τα χρησιμοποιήσουμε.

Μην το παρακάνεις όμως με τη συχνότητα ή την ποσότητα, γιατί η θερμότητα από το φιλμ που σχηματίζει στην επιφάνεια της επιδερμίδας ευνοεί την παραγωγή περισσότερου σμήγματος και την ανάπτυξη βακτηριδίων, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα να εμφανιστούν σπυράκια.

Ποια είναι τα πιο γνωστά facial oils;

Έλαιο argan

Το έλαιο argan είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, ιδανικό για την καταπολέμηση της γήρανσης και τη χαλάρωση της επιδερμίδας. Έχει αντιγηραντική δράση και προστατεύει την επιδερμίδα από την ηλιακή ακτινοβολία, εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, και μειώνει τις επιπτώσεις των εξωτερικών επιθέσεων. Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος αλλά θα φανεί πιο χρήσιμο στα ξηρά και αφυδατωμένα δέρματα.

Αμυγδαλέλαιο

Το αμυγδαλέλαιο θεωρείται ένα από τα καλύτερα έλαια για το πρόσωπο επειδή δεν είναι καθόλου βαρύ και κολλώδες. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Ε και Κ και διαθέτει αντιγηραντικές και επουλωτικές ιδιότητες. Είναι ιδανικό σε περιπτώσεις ερεθισμών και εκζέματος, καθώς βοηθά στην ανακούφιση του κνησμού, του πόνου, της φλεγμονής και της ξηρότητας. Το έλαιο αυτό είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος.

Λάδι jojoba

Το λάδι jojoba είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος, καθώς η σύσταση που έχει μοιάζει με το φυσικό σμήγμα. Είναι ιδανικό όμως για τα λιπαρά και με τάσεις ακμής δέρματα. Έχει την ικανότητα να μειώνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, βοηθάει στην ελαστικότητα της επιδερμίδας και στην αναζωογόνησή της. Παράλληλα, εξισορροπεί τη λιπαρότητα και την παραγωγή σμήγματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
8 / position1: 185 / position2: 3506
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb