LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νίκες πρόκρισης για Ολυμπιακό και ΠΑΣ ‑ Αποκλεισμός με νίκη για Πανιώνιο

Με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες οι ερυθρόλευκοι

Δημοσίευση 15/12/2016 | 19:06

Νίκες πρόκρισης για Ολυμπιακό και ΠΑΣ ‑ Αποκλεισμός με νίκη για Πανιώνιο

Σε έναν αδιάφορο βαθμολογικά αγώνα ο Ολυμπιακός, με πολλές αλλαγές στη σύνθεση του, επιβλήθηκε 1-0 στη Σπάρτη επί της τοπικής ομάδας και ολοκλήρωσε την παρουσία του στους ομίλους του Κυπέλλου με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Ενώ σε έναν ακόμα αδιάφορο βαθμολογικά αγώνα, ο αποκλεισμένος Πανιώνιος επικράτησε του επίσης αποκλεισμένου Πανσερραϊκού με 3-0.

Ακόμα ένας... αδιάφορος αγώνας έγινε στη Μυτιλήνη, όπου ο ΠΑΣ Γιάννινα έφυγε με το «διπλό» από την έδρα της Καλλονής.

Η φάση των ομίλων του Κυπέλλου ολοκληρώνεται στις 19:30 με τις αναμετρήσεις ΟΦΗ - Ηρακλής και Απόλλων Σμύρνης - Παναθηναϊκός.

Ας δούμε αναλυτικά:

Σπάρτη - Ολυμπιακός 0-1

Με τρεις νίκες, χωρίς να δεχθεί γκολ στα τρία ματς, και ως πρώτος του 2ου ομίλου, προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ο Ολυμπιακός, αφού την τελευταία αγωνιστική πέρασε νικηφόρα και από τη Σπάρτη με 1-0. Το γκολ σημείωσε ο Μανθάτης στο 66'. Μαζί του από τον όμιλο προκρίθηκε και ο Πλατανιάς.

Ο Ολυμπιακός με αρκετά νέα πρόσωπα στη σύνθεσή του, πήρε από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα, δημιούργησε ευκαιρίες, όπως στο 6΄ που η κεφαλιά του Ρέτσου βρήκε το εξωτερικό μέρος του δοκαριού, όμως γκολ δεν έβαλε. Από τη δική της μεριά η Σπάρτη, που μπήκε δειλά στον αγώνα, ξεθάρρεψε μετά το 25' και ισορρόπησε το ματς. Μάλιστα είχε και δύο καλά σουτ με τον Παπαχρήστο, που όμως δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον νεαρό Χουτεσιώτη.

Στο β' ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν κάπως τον ρυθμό τους κι έφτασαν στο γκολ. Αφού στο 64' ο Ανδρούτσος έχασε εξαιρετική ευκαιρία, στο 66' και σε σέντρα του Πάρντο από δεξιά, ο νεοεισελθλών (στη θέση του Μάριν) Μανθάτης πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και έκανε το 1-0. Η φλυαρία κυριάρχησε από εκεί και πέρα κι έτσι τα λεπτά κύλησαν και το σκορ παρέμεινε ως το τέλος.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φ. Αρσενίεβιτς - Μποτία

ΣΠΑΡΤΗ: Μελίσσας, Καρτσαμπάς, Γκαλίτσιος, Γιαννίτσης, Παπαχρήστος (70′ Φ. Αρσενίεβιτς), Αναστασόπουλος, Μπανούσης, Κατσίκης, Ν. Αρσενίεβιτς, Ηλιόπουλος, Βελλίνης (80' Χάδιαρης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Ρέτσος (79' Βούρος), Ντε Λα Μπέγια (75' Τσιμίκας), Βιάνα, Μποτία, Καμπιάσο, Μπουχαλάκης, Ντομίνγκες, Μάριν (57' Μανθάτης), Πάρντο, Ανδρούτσος.

Πανσερραϊκός - Πανιώνιος 0-3

Ένα παιχνίδι αδιάφορο και για τις δύο ομάδες, αφού είχαν ήδη αποκλειστεί από τη συνέχεια, διεξήχθη στις Σέρρες για την 3η αγωνιστική του 8ου ομίλου στο κύπελλο Ελλάδας, όπου ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος από τον Πανσερραϊκό και κατάφερε να πάρει τη νίκη με 3-0.

Σκόρερ των δύο πρώτων τερμάτων των φιλοξενουμένων ο Ενγκόνγκ στο 72΄ και στο 75΄ και του τριτου ο Πινιώτης στο 81΄ που λίγο νωρίτερα είχε πάρει τη θέση του Καθάριου.

Κισσαμικός και Λεβαδειακός που κατέκτησαν τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου είναι οι ομάδες που εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδος, ενώ Πανιώνιος και Πανσερραϊκός στρέφουν την προσοχή τους αποκλειστικά στα πρωταθλήματα της super league και της football league αντίστοιχα.

Διαιτητής: Διαιτητής: Σέζος (Κιλκίς)

Κίτρινες: Καψάλης, Τσελεπίδης, Τσουβαλτσίδης, Τσούτσης / Ολαϊτάν, Μασούρας

Πανσερραϊκός (Παναγιώτης Διλμπέρης): Μέλκας, Τσουβαλτσίδης (72′ Κάκκο), Βοσκόπουλος, Τσελεπίδης, Καψάλης, Ρούτσης, Φουσού (56′ Τσιμίκας), Κτιστόπουλος, Τάντιτς, Τσομαχασβίλι (70΄ Τσούτσης), Κανούλας.

Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Βοσνιάδης, Σταυρόπουλος, Μασούρας, Καθάριος (78΄ Πινιώτης), Βουκελάτος (85΄ Κερασιδης), Ενγκόνγκ, Σαββίδης, Ολαϊτάν, Γκιοτά, Αργυρόπουλος, Κρητικός.

Καλλονή - ΠΑΣ Γιάννινα 1-3

Άνετη νίκη με 3-1 πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα από την Καλλονή στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης για την 3η αγωνιστική του 4ου ομίλου στο κύπελλο Ελλάδας. Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με αρκετούς νέους παίκτες στις ενδεκάδες τους αφού το παιχνίδι δεν είχε βαθμολογική σημασία. Ο μεν ΠΑΣ Γιάννινα είχε ήδη περάσει στους «16» ως πρώτος από τον 4ο όμιλο, η δε Καλλονή χωρίς βαθμό δεν είχε ελπίδες πρόκρισης.

Αυτό όμως δεν επηρέασε τις δύο ομάδες που γενικά έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο με τους φιλοξενούμενους να σκοράρουν τρεις φορές. Το 0-1 έγινε μόλις στο 5ο λεπτό με κοντινό πλασέ από το Γιάκο, το 0-2 στο 42΄ με κεφαλιά του Γαρουφαλιά και το 0-3 στο 61΄ με επίσης κεφαλιά του Σκόνδρα. Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 83΄ με πλασέ του Τριανταφύλλου.

Η ομάδα της Ηπείρου προκρίθηκε (μαζί με την 2η Ξάνθη από τον όμιλο) με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες, ενώ η Καλλονή υπέστη τρεις ήττες.

Διαιτητής: Μιχελής (Πειραιά)

Κίτρινες: Ποζατζίδης / Γαρουφαλιάς

ΑΕΛ Καλλονής (Δ. Γαβαλάς): Μανιάτης, Ποζατζίδης, Ευαγγελίδακης, Σάββα, Αποστόλου, Τζελίλης, Γιουκαρής (56΄ Γιώργου), Κέρι, Σοφιάνης (67΄ Τριανταφύλλου), Χιντασέλι (74΄ Γκαμάγκας), Λαμπράκης

ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης): Πασχαλάκης, Σκόνδρας, Γιάκος, Φερφελής, Γαρουφαλιάς, Δώνης, Βιντάλ, Ναδάλες, Μαυροπάνος (66΄ Μασούρας), Καρανίκας, Νικολιάς

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής της Β΄ φάσης του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο:

Κισσαμικός-Λεβαδειακός 1-1
Αιγινιακός-Αστέρας Τρίπολης 1-4
Αγροτικός Αστέρας-Ξάνθη 1-1
Άρης-Βέροια 0-0
Καλλιθέα-Παναιτωλικός 1-5
Πανθρακικός-Ατρόμητος 0-3
ΑΟ Χανιά-Πλατανιάς 1-2
Αναγέννηση Καρδίτσας- Κέρκυρα 0-6
Λαμία-ΑΕΚ 0-0
Τρίκαλα-ΑΕΛ 1-0
Πανελευσινιακός-ΠΑΟΚ 0-7
Σπάρτη-Ολυμπιακός 0-1
Πανσερραϊκός-Πανιώνιος 0-3

Καλλονή-ΠΑΣ Γιάννινα 1-3

ΟΦΗ-Ηρακλής 15/12

Απόλλων Σμύρνης-Παναθηναϊκός 15/12

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κάτοικος στη Σύμη βρήκε στην παραλία τσάντα με 2,5 εκατομμύρια δολάρια

Ελλάδα Χτες
Παραδόθηκαν αμέσως στο Λιμεναρχείο

Κακοκαιρία: Οι κάτοικοι της Θεσσαλίας θωρακίζουν τα σπίτια τους

Ελλάδα Χτες
Κοντά στα μεσάνυχτα τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σε Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα

Τέμπη: Εντοπίστηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο των ερευνών

Ελλάδα Χτες
Έρευνα μετά από αίτημα των συγγενών των θuμάτων

Αύριο στην Αθήνα η Ολυμπιακή Φλόγα ‑ Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν προσωρινά

Ελλάδα Χτες
Η Ολυμπιακή Φλόγα φτάνει αύριο Σάββατο 20 Απριλίου στην Αθήνα - Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο διεξαγωγής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Μπάιντεν: «Κανίβαλοι έφαγαν τον θείο μου στον Β` Παγκόσμιο!»

Κόσμος Χτες
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει να προβληματίζει με την συμπεριφορά του

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

Κόσμος Χτες
Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τον άντρα που απειλούσε να ανατιναχθεί σήμερα έξω από το προξενείο του Ιράν στο Παρίσι

Τέμπη: «Βρέθηκαν οστά στα χώματα από το μπάζωμα», καταγγέλλει ο Νίκος Πλακιάς

Ελλάδα Χτες
Ο πατέρας των διδύμων Χρύσας και Θώμης Πλακιά που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύxημα, εξηγεί πως αναμένεται η ταυτοποίηση του DNA

Γαλλία: Ανδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι

Κόσμος Χτες
Η γαλλική αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή - Ο άνδρας φέρεται να κρατάει χειροβομβίδες