ΠΡΟΣΩΠΑ

Η σικ σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα

Πώς συνέβαλε στη ζωή του

Η σικ σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδική αναφορά στην οικογένειά του, και ειδικότερα στη σύζυγό του, Μαρέβα, κάνει πολύ συχνά στις ομιλίες του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, δεν θα βρισκόταν σε αυτήν τη θέση και σε αυτό το σημείο αν δεν υπήρχαν η γυναίκα του και τα παιδιά του, που τον στήριξαν και τον βοήθησαν πολύ σε αυτήν τη μάχη της εκλογής του. Και απ' ότι φαίνεται, εκτός από τη συναισθηματική στήριξη, η Μαρέβα Γκραμπόβσκι βοήθησε στην πράξη τον σύζυγό της μέσω των social media, και συγκεκριμένα μέσω του Twitter.

Με τη φίλη της και συνιδρύτρια της ελληνικής εταιρείας Zeus + Dione Δήμητρα Κολοτούρα δημιουργούν σύγχρονα αξεσουάρ και ρούχα

Μέσα από τον λογαριασμό της κοινοποιούσε όσα σχόλια στήριζαν τον γνωστό πολιτικό και φυσικά έκανε retweet αυτά του συζύγου της. Δεν δίστασε να εκφράσει και δημόσια την αισιοδοξία της για τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη σε συνέντευξή της και επιβεβαιώθηκε.

Η Μαρέβα Μητσοτάκη υποστήριξε πως ο σύζυγός της έχει όλα τα απαραίτητα εφόδια για να ανταποκριθεί στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα. Κάτι που φαίνεται ότι μοιράζονταν και οι ψηφοφόροι του κόμματος και τον εξέλεξαν ως νέο πρόεδρο!

Mε τον Κυριάκο Μητσοτάκη απέκτησαν τρία παιδιά: την 18 χρονη Σοφία, τον 17χρονο Κωνσταντίνο και τη 12χρονη Δάφνη.

Βέβαια, ο γάμος τους είχε περάσει στο παρελθόν μια κρίση και παρέμειναν χωρισμένοι για 5 ολόκληρα χρόνια. Όμως βγήκαν από αυτήν πιο δυνατοί.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε πριν από 20 περίπου χρόνια στο Χάρβαρντ. Έκαναν και οι δυο μεταπτυχιακό. Εκείνη στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων, ενώ είχε το πρώτο της πτυχίο από το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης στις Πολιτικές Επιστήμες και το δεύτερο από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια στην Πολιτική Οικονομία.

Η οικογένεια Μητσοτάκη αποδέχτηκε με δυσκολία την Ελληνοπολωνή σύντροφο του Κυριάκου. Οι δυο τους παντρεύτηκαν το 1997 στην Αγία Ειρήνη στην Πλάκα και η κόρη τους Σοφία γεννήθηκε λίγους μήνες μετά. Αργότερα απέκτησαν τα άλλα δύο τους παιδιά.

Η φαρμακοβιομηχανία του παππού Ματίας

Η αλήθεια είναι ότι το γενεαλογικό δέντρο της Μαρέβα είναι εξίσου εντυπωσιακό. Η ίδια γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά η  καταγωγή της είναι από την Αίγυπτο, με ρίζες από τη Χίο και τη Βαρσοβία.

Από την πλευρά του πατέρα της, ο παππούς της, Ματίας Γκραμπόφσκι, είχε φαρμακοβιομηχανία στη Βαρσοβία, ενώ υπήρξε ευεργέτης και χορηγός μεγάλων δωρεών. Ο πατέρας της συνέχισε τις φαρμακευτικές δραστηριότητες με έδρα το Λονδίνο, όπου ζει μέχρι και σήμερα, ενώ στον ίδιο ανήκε και η Γκαλερί Γκραμπόφσκι στην Αγγλία. Είναι επίσης γνωστός συλλέκτης μεγάλων και σπάνιων έργων, καθώς και σημαντικών νομισμάτων και γραμματοσήμων, ένα χόμπι που κληροδότησε και στην κόρη του, επίσης συλλέκτρια. Από την πλευρά της Ελληνίδας μητέρας της, ο ναυπηγός παππούς της, Φίλιππος, ήταν τρίτης γενιάς Έλληνας της Αλεξάνδρειας και ο πρώτος φοιτητής που σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Νιούκαστλ του Λονδίνου. Στην Ελλάδα εγκαταστάθηκε το 1956.

Στο δείπνο προς τιμήν του Ε. Μακρόν στο Προεδρικό Μέγαρο

Η γιαγιά της, Μαίρη Ανταμς, προερχόταν από παλιά εμπορική οικογένεια της Τήνου και από Αγγλους προγόνους της Σμύρνης. Οι γονείς της γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν στην Ελβετία, όπου σπούδαζαν Ιατρική.
Η μητέρα της, μια γυναίκα ανεξάρτητη, η οποία δεν λογάριαζε κοινωνικά ταμπού, ήταν, όπως λένε, σκιά και φάρος ταυτόχρονα για τη Μαρέβα, που ακολούθησε στη ζωή της το δικό της μονοπάτι, φροντίζοντας να θωρακιστεί με γερές σπουδές, να θέτει στόχους – και κυρίως να τους πετυχαίνει.

«Ήουν συγκεντρωμένη στις σπουδές. Αλλωστε, ο πρώτος χρόνος απαιτεί πολλή δουλειά και δεν είχα καιρό να ασχοληθώ με τίποτε άλλο, παρά μόνο με το διάβασμα και το πώς θα πετύχω. Τα χρήματα στη ζωή του ανθρώπου δεν παίζουν καθοριστικό ρόλο. Σήμερα τα έχεις και αύριο κάτι συμβαίνει και τα χάνεις. Αυτό που ποτέ δεν χάνεται είναι οι σπουδές, η μόρφωση», είχε πει 12 χρόνια πριν, σε μια από τις σπάνιες κοινές συνεντεύξεις που είχε δώσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιοδικό «L' Officiel», αναφερόμενη σε εκείνη την περίοδο της γνωριμίας τους.

Με τη φίλη της και συνιδρύτρια της ελληνικής εταιρείας Zeus + Dione Δήμητρα Κολοτούρα δημιουργούν σύγχρονα αξεσουάρ και ρούχα, εμπνευσμένα από την ελληνική παράδοση και κατασκευασμένα από άριστες πρώτες ύλες, από Έλληνες τεχνίτες με μακρά παράδοση στην τέχνη τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb