E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καναδάς: Περίμεναν... δύο χρόνια για να εισπράξουν 35 εκατομμύρια ευρώ

¶ντεξαν 21 ολόκληρους μήνες

Δημοσίευση 18/12/2015 | 08:33

Καναδάς: Περίμεναν... δύο χρόνια για να εισπράξουν 35 εκατομμύρια ευρώ

Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στην ιστορία των τυχερών παιχνιδιών σε όλο τον κόσμο λύθηκε πια, με έναν πολύ εντυπωσιακό, όσο και απλό τρόπο. Η οικογένεια του Φρίντριχ Μειχόφερ εμφανίστηκε σχεδόν δύο χρόνια μετά την κλήρωση του τοπικού Λόττο το 2013, στην οποία είχαν κερδίσει το αστρονομικό ποσό των περίπου 35 εκατομμυρίων ευρώ, και πήραν τελικά την επιταγή στα χέρια τους.

Για όλο αυτό το διάστημα, ο παράξενος αυτός Καναδός και η σύζυγός του κρύβονταν, δημιουργώντας έναν τεράστιο μύθο για το ποιoς ήταν και τι τελικά είχε απογίνει ο τυχερός του πρώτου λαχνού. Οι φήμες οργίαζαν, όπως και οι αστικοί μύθοι που εξαπλώθηκαν σε όλη τη χώρα τα δύο αυτά χρόνια. Μέχρι που επιτέλους, το σίριαλ πήρε ένα τέλος, όταν ο 67χρονος Καναδός από το Βανκούβερ, μαζί με τη σύζυγό του πήγαν στο γραφείο της εταιρείας, και εισέπραξαν το ποσό.

Στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων στην κατάμεστη αίθουσα, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος σε όλη τη χώρα, ο Φρίντριχ είπε ότι ο λόγος που δεν εισέπραξαν τα χρήματα ήταν απλά γιατί τους ήρθε ξαφνικά και φοβούνταν για το πώς θα μπορούσαν να διαχειριστούν ένα τέτοιο ποσό. «Είμαστε απλοί άνθρωποι και έτσι θέλαμε να παραμείνουμε και όχι να γίνουμε οι διάσημοι της περιοχής μας», είπε στους έκπληκτους δημοσιογράφους.

Ο ίδιος και η οικογένειά του προσέλαβαν έναν σύμβουλο για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του τεράστιου ποσού που κέρδισαν, κάτι που καθυστέρησε ακόμα περισσότερο την απόφασή τους να εμφανιστούν και να εισπράξουν τα κέρδη τους.

Η υπόθεση που απασχόλησε τον Καναδά για πάνω από 21 μήνες έφθασε στο τέλος της, όταν ένας δικηγόρος εκ μέρους της οικογένειας εμφανίστηκε λίγες ημέρες πριν εκπνεύσει η ημερομηνία λήξης του λαχνού για να εισπράξει το ποσό. Το μυστικό πια δεν θα μπορούσε να μείνει κρυφό, καθώς το ενδιαφέρον γι' αυτήν την παράξενη ιστορία ήταν τεράστιο σε όλο τον Καναδά.

«Πρόκειται για μία πολύ παράξενη κατάσταση για όλους όσοι εμπλέκονται, πολύ περισσότερο για τους νικητές», είπε ο πρόεδρος της εταιρείας στοιχημάτων, συμπληρώνοντας ότι το ενδιαφέρον για όλη αυτή την υπόθεση ήταν ιδιαίτερα υψηλό σε όλη τη χώρα.

Το μόνο μειονέκτημα της όλης καθυστέρησης είναι ότι από το ποσό χάθηκαν περί τα 350.000 ευρώ από τόκους, τους οποίους θα μπορούσε να είχε κερδίσει αν είχε έρθει να πάρει τα χρήματα στην ώρα του.

Ο Μειχόφερ πάντως μπήκε στην αίθουσα χαλαρός, έχοντας στα χέρια του έναν παλιό νικητήριο λαχνό, στον οποίο είχε κερδίσει περί τα 700 ευρώ δύο δεκαετίες πριν. Όντας φανατικός παίκτης ο ίδιος, δήλωσε ότι θα συνεχίσει να παίζει κάθε εβδομάδα. Μόνο που αυτήν την φορά, αν κερδίσει και πάλι, θα εμφανιστεί αμέσως. Τώρα πια δεν θα φοβάται τα χρήματα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ενοχή του οδηγού του υπηρεσιακού αυτοκινήτου της Ντόρας Μπακογιάννη για τον θάνατο του Ιάσονα πρότεινε ο εισαγγελέας

Ελλάδα Χτες
Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να ανακοινωθεί την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΗΣΑΠ: Ατομα έχουν μπει στις γραμμές ‑ Ακινητοποιήθηκαν οι συρμοί

Ελλάδα Χτες
Πρόβλημα στην κυκλοφορία του ηλεκτρικού

Βασίλης Γραμμένος: «Προσπάθησε να με πνίξει»

Πολιτική Χτες
«Ο θεσμός της οικογένειας και της μητέρας είναι ιερός»

Ίδιες ή και χαμηλότερες τιμές στο φετινό «Καλάθι του Πάσχα» δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης

Ελλάδα Χτες
Η τιμή του αρνιού στα σούπερ μάρκετ κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ανατρέπει την καταδίκη του γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»

Κόσμος Χτες
Εντυπωσιακή ανατροπή στην θεμελιώδη υπόθεση της εποχής του #MeToo

FT: Δεύτερη φτωχότερη χώρα στην ευρωζώνη η Ελλάδα, παρά την ανάκαμψη

Οικονομία Χτες
Μειωμένοι κατά 30% οι πραγματικοί μισθοί στην Ελλάδα μετά την κρίση

Τέλος τα Αρλεκιν μετά από 45 χρόνια: Η συγκινητική ανακοίνωση του εκδότη

Paper Χτες
Το τέλος εποχής για τα Αρλεκιν ανακοίνωσε ο επικεφαλής των εκδόσεων, Χάρης Νικολακάκης