LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κραυγή αγωνίας από δημάρχους για Τάε Κβον Ντο και μετανάστες

Απευθύνουν ύστατη έκκληση

Δημοσίευση 11/12/2015 | 11:06

Κραυγή αγωνίας από δημάρχους για Τάε Κβον Ντο και μετανάστες

Σφοδρές αντιδράσεις από τους δημάρχους στους όμορους δήμους του Τάε Κβον Ντο, όπου έχουν μεταφερθεί οι μετανάστες που επί εβδομάδες βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη, μεταξύ των συνόρων Ελλάδας και πΓΔΜ.

Αργά κατά τη διάρκεια της νύχτας στις εγκαταστάσεις του Τάε Κβον Ντο σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ μεταναστών.

«Απευθύνουμε ύστατη έκκληση στην Πολιτεία να μας ενημερώσεις για το πώς προχωρούν τα πράγματα. Απευθύνουμε ύστατη έκκληση γιατί αυτό που συμβαίνει αποτελεί απειλή για τη δημόσια ασφάλεια και και τη δημόσια Υγεία. Πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό ότι ένα κέντρο φιλοξενίας όταν λειτουργεί σωστά δεν δημιουργεί πρόβλημα. Εδώ όμως δεν έχουμε οργανωμένες δομές αλλά μία προχειρότητα η οποία πλέον είναι ανεξέλεγκτη» σημειώνει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, ο οποίος τόνισε πως «με την ανοιχτή μας επιστολή προς το υπουργείο Μετανάστευσης, εκδηλώσαμε στον υπουργό την εντονότατη ανησυχία μας διότι διαπιστώσαμε πρώτον ότι δεν υπάρχει σχέδιο και δεύτερον δεν υπάρχει καμία ενημέρωση, καμία συνεννόηση και καμία συνεργασία της Αυτοδιοίκησης με το αρμόδιο υπουργείο που διαχειρίζεται κάτι τόσο σημαντικό που είναι σε εξέλιξη στις περιοχές μας».

«Για εμάς το πρώτιστο πλέον είναι η δημόσια ασφάλεια» τονίζει και ο δήμαρχος Ελληνικού και Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, υπογραμμίζοντας πως «πρέπει να μας πουν και να εγγυηθούν πως εφόσον θέλουν να δημιουργήσουν αυτόν τον καταυλισμό στην περιοχή μας, πράγμα που δεν μας βρίσκει σύμφωνους, ποιος θα εγγυηθεί τη ασφάλεια των κατοίκων του Ελληνικού και της Αργυρούπολης». Σε ερώτηση για το κατά πόσο έχουν υπάρξει περιπτώσεις που δείχνουν ότι διακυβεύεται η ασφάλεια των πολιτών, ο κ. Κωνσταντάτος τόνισε πως «τέτοια περιστατικά έχουν σημειωθεί εντός των εγκαταστάσεων με συμπλοκές μεταξύ των μεταναστών».

«Χθες το βράδυ έγινε ένα επεισόδιο μεταξύ δύο μεταναστών, κάποιος πήρε το κινητό του άλλου και έγινε μία μικροσυμπλοκή. Επενέβη η Αστυνομία και τα ΜΑΤ που είναι εδώ μέρα νύχτα. Το πρόβλημα όμως είναι ότι μία ολυμπιακή εγκατάσταση, η μόνη που λειτουργεί, το κράτος αποφάσισε να την χρησιμοποιήσει για τη φιλοξενία μεταναστών, διότι αυτοί οι άνθρωποι είναι μετανάστες που μπήκαν παράνομα στη χώρα και όχι πρόσφυγες πολέμου» σημείωσε ο δήμαρχος Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης.


Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις δήμαρχοι με ανοιχτή επιστολή τους στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, εξέφρασαν τις αντιδράσεις τους και τον προβληματισμό τους για την απόφαση του υπουργείου να εγκαταστήσει εκεί τους μετανάστες.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ

10 Δεκεμβρίου 2015

Αξιότιμε Υπουργέ κ. Μουζάλα,

Με ιδιαίτερο προβληματισμό και ανησυχία παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες την ολοένα αυξανόμενη μεταφορά παράνομων μεταναστών στη Νότια Αθήνα, στα γήπεδα Χόκεϊ του Ελληνικού και Ταε Κβο Ντο του Π. Φαλήρου.

Η ανθρωπιστική διάσταση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος είναι εξαιρετικά σημαντική και κανείς δεν μπορεί να την παραβλέψει. Η Πολιτεία, ωστόσο, αντιμετωπίζει ένα μείζονος σημασίας θέμα όπως αυτό, χωρίς έστω τη στοιχειώδη προετοιμασία και οργάνωση και αφήνοντας στο σκοτάδι τις τοπικές κοινωνίες και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Αυτό που ξεκίνησε πριν από 3 μήνες με την προσωρινή φιλοξενία προσφύγων από εμπόλεμες περιοχές, έχει τώρα μετατραπεί σε μόνιμη δομή ανοιχτής φιλοξενίας, όχι για πρόσφυγες πολέμου αλλά για παράνομους μετανάστες.

Τον περασμένο Σεπτέμβρη μας είχατε δεσμευτεί προσωπικά ότι τέλη Οκτωβρίου θα είχε κλείσει η προσωρινή δομή στο Ελληνικό, δέσμευση που δυστυχώς δεν τηρήσατε. Αντί γι΄αυτό, μαθαίνουμε ότι υπάρχει σχέδιο εγκατάστασης χιλιάδων μεταναστών στο πρώην Αεροδρόμιο σε ερειπωμένα κτίρια και αντίσκηνα.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά αντίθετοι. Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί ο χώρος του πρώην αεροδρομίου σε «αποθήκη ψυχών» αφού δεν πληρεί καμία απολύτως προϋπόθεση φιλοξενίας. Δεν θα επιτρέψουμε το πρώην αεροδρόμιο να μετατραπεί σε χώρο διαμονής οικονομικών μεταναστών -και όχι Σύρων προσφύγων- στους οποίους δεν επετράπη η είσοδος στα Σκόπια και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Για όλα τα παραπάνω, καλούμε τις τοπικές μας κοινωνίες σε επαγρύπνηση.

Σας ζητάμε, κύριε Υπουργέ, να απαντήσετε επισήμως, άμεσα και εμπεριστατωμένα, στα ακόλουθα κρίσιμα ερωτήματα:

1. Ποιος εγγυάται την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής; Είναι επισήμως γνωστό πλέον ότι ανάμεσα στις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές που διέρχονται ή καταλήγουν στη χώρα μας βρίσκονται και εξτρεμιστικά στοιχεία.
2. Πως θα διασφαλίσετε τη δημόσια υγιεινή, όταν ξαφνικά χιλιάδες άνθρωποι μεταφέρονται σε ένα χώρο που δεν πληροί σχεδόν καμία προδιαγραφή για το σκοπό αυτό;
3. Ως τι θα λειτουργήσουν προσωρινά οι εγκαταστάσεις του πρώην Αεροδρομίου; Κέντρο υποδοχής; Κέντρο φιλοξενίας; Κέντρο διαμετακίνησης; Και το κυριότερο: Θα είναι μια ανοιχτή ή κλειστή εγκατάσταση;
4. Για πόσο διάστημα σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το Ελληνικό για το σκοπό αυτό;
5. Ποιος θα αναλάβει τη σίτιση και το κόστος φιλοξενίας των ανθρώπων αυτών;
6. Ποιος και με ποιο τρόπο θα κάνει την καταγραφή των αλλοδαπών;
7. Πως και πότε θα πραγματοποιηθεί ο διαχωρισμός των προσφύγων από τους μετανάστες;

Κύριε Υπουργέ,

Είναι ώρα ευθύνης για όλους. Όλοι οφείλουμε να αντιληφθούμε ότι ήδη η Νότια Αθήνα και οι δήμοι μας 3 μήνες τώρα έπραξαν το καθήκον τους ανθρωπιστικά όπως όφειλαν.

Η κυβέρνηση πρέπει να δείξει την απαιτούμενη σοβαρότητα και υπευθυνότητα για ένα ζήτημα τέτοιων διαστάσεων. Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για τις εξελίξεις και τον βαθύ προβληματισμό μας. Αναμένουμε άμεση συνάντηση μαζί σας και αναλυτική επίσημη ενημέρωση.
ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ

ΑΛΙΜΟΥ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ

ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ

ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μεθυσμένος οδηγός παρέσυρε 5χρονη – Πέρασε μέσα από τζαμαρία

Πριν 8 ώρες
Σοκαριστικό ατύχημα με θύμα ένα πεντάχρονο κορίτσι.

Ανδραβίδα ‑ Πατέρας 29χρονου υποσμηναγού: «Δήλωσε πρώτη την Ικάρων και πέθανε 29 χρονών»

Πριν 8 ώρες
«Του έλεγα κάνε το δικό μου επάγγελμα» είπε ο πατέρας του Μάριου - Μιχαήλ Τουρούτσικα - «Πέταξε και... τέλος»

H Φανή Χαλκιά για την υπόθεση ντόπινγκ: «Ήμουν απογοητευμένη»

Χτες
Όσα είπε η Φανή Χαλκιά για την υπόθεση ντόπινγκ

Οι πιλότοι του μοιραίου Phantom ‑ Νεκρός ο υποσμηναγός, αγωνία για τον κυβερνήτη

Χτες
Το ΓΕΑ επιβεβαίωσε τον θάνατο του Υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα

Έρχονται τρία νέα «καλάθια του νοικοκυριού»

Χτες
Το σχέδιο από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων - Πότε θα είναι έτοιμα

Καλύβια: Δημοσιογράφος έπεσε από σκάλα γυμναστηρίου και σώθηκε από «θαύμα»

Χτες
Ο δημοσιογράφος, ο οποίος ήθελε να μεταδώσει τον αγώνα, βρέθηκε στο κενό όταν υποχώρησε η σκάλα που τον στήριζε

Ανδραβίδα: Βρέθηκε νεκρός ένας από τους δύο πιλότους του Φάντομ

Χτες
Τραγική εξέλιξη είχε δυστυχώς η συντριβή του αεροσκάφους F4 Φάντομ που κατέπεσε νότια της Ανδραβίδας το πρωί της Δευτέρας, ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση.
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.