LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σε δίκη ο 24χρονος που έκανε κεφαλοκλείδωμα στον Κουμουτσάκο

Αφέθηκε ελεύθερος και ορίστηκε δικάσιμος για τις 19 Νοεμβρίου

Δημοσίευση 7/11/2015 | 17:59

Σε δίκη ο 24χρονος που έκανε κεφαλοκλείδωμα στον Κουμουτσάκο

Στο αυτόφωρο τριμελές δικαστήριο, προκειμένου να δικαστεί για δύο πλημμελήματα, σχετικά με τη στάση του στην επίθεση σε βάρος του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κουμουτσάκο παραπέμφθηκε ο 24χρονος νεαρός, που συνελήφθη από την αστυνομία.

Ορίστηκε δικάσιμος για τις 19 Νοεμβρίου και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Ο 24χρονος αρνείται τις κατηγορίας που του έχουν αποδοθεί και επαναλαμβάνει και υποστηρίζει ότι σκοπός του ήταν να προστατεύσει το βουλευτή και όχι να τον χτυπήσει, για αυτό άλλωστε, όπως φέρεται να λέει στους οικείους, του φέρει και ο ίδιος τραύματα στο κεφάλι.

Αντίθετα η αστυνομία υποστηρίζει πως ο νεαρός άνδρας συμμετείχε σε οργανωμένο σχέδιο επίθεσης και πως προσπαθούσε να καθυστερήσει την φυγή του βουλευτή, ώστε να δεχτεί σφοδρότερη επίθεση.

Οι υπόλοιποι τέσσερις, των οποίων η σύλληψη είναι θέμα ωρών σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Τόσκας, κατηγορούνται ότι γρονθοκόπησαν τον βουλευτή της ΝΔ.

Ο 24χρονος που έπεσε χθες αργά το απόγευμα στα χέρια της Αστυνομίας, λίγο πριν τη λήξη του αυτοφώρου, όπως φαίνεται και στα επίμαχα βίντεο, είναι ο άνθρωπος που πλησιάζει τον κ. Κουμουτσάκο με «κεφαλοκλείδωμα» και το έκανε όπως είπε «για να τον προστατεύσει» από το αγριεμένο πλήθος. Στο ολοκληρωμένο βίντεο όμως, που έχει στη διάθεσή της η Ασφάλεια, ο νεαρός φαίνεται να συνεννοείται με κάποιον από αυτούς που είχαν μόλις χτυπήσει τον βουλευτή και ο οποίος φαίνεται να του λέει «παρ' τον».

Ο 24χρονος, σύμφωνα πάντα με αστυνομικές πηγές, φαίνεται επίσης στο βίντεο να του κάνει νόημα πως κατάλαβε και στην συνέχεια πλησιάζει τον Γιώργο Κουμουτσάκο και ακολουθούν οι γνωστές σκηνές με το κεφαλοκλείδωμα εν μέσω του αλλόφρονος πλήθους που πετάει μπουκάλια, βρίζει και χτυπά τον βουλευτή,

Ο άντρας πέρασε τη νύχτα στα κρατητήρια της Ασφάλειας και λίγο μετά τις 10:30 οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις.

Ο νεαρός εμφανίστηκε γελαστός και ατάραχος, ενώ δεν έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Ποιους αναζητά ακόμα η αστυνομία

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον εντοπισμό των τεσσάρων, εναντίον των οποίων έχει σχηματιστεί δικογραφία για τα αδικήματα της απρόκλητης σωματικής βλάβης, της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης, των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και της διατάραξης κοινής ειρήνης, οι αστυνομικοί εκτιμούν πως είναι θέμα χρόνου ο εντοπισμός τους.

Όλοι όπως λένε, έχουν ταυτοποιηθεί ενώ τα ευρήματα από τις έρευνες στα σπίτια δείχνουν ότι τουλάχιστον δύο από αυτούς είναι μέλη της Χρυσής Αυγής (βρέθηκαν δέκα αυτοκόλλητα της Χρυσής Αυγής, δύο φυσίγγια των 7,62 mm και δύο σουγιάδες) που μάλιστα όπως λένε ανήκουν στον πυρήνα του Μενιδίου.

Ένας από τους βασικούς υπόπτους που έχει ταυτοποιηθεί και καταζητείται είναι ο άντρας με το καπέλο τζόκεϊ, που φαίνεται στις εικόνες να διασχίζει το πλήθος και να χτυπά με γροθιά τον Γιώργο Κουμουτσάκο στο πρόσωπο, σπάζοντάς του τα γυαλιά. Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για έναν 23χρονο, μέλος της Χρυσής Αυγής, που έχει συλληφθεί και καταδικαστεί στο παρελθόν για ληστεία και ξυλοδαρμό Πακιστανού στον Πειραιά, ενώ βρισκόταν έξω από τη φυλακή με περιοριστικούς όρους. Ο άντρας μάλιστα είχε προσαχθεί και τον Φεβρουάριο του 2015 στο ΑΤ Καλλιθέας για παραβίαση του νόμου περί όπλων. Παρόμοια είναι και η περίπτωση ενός ακόμα από τους τέσσερις υπόπτους, που επίσης έχει βαρύ ποινικό παρελθόν.

Μεταξύ των τεσσάρων είναι και η γυναίκα που φαίνεται στα πλάνα από τα επεισόδια να σκίζει με μανία το σακάκι του Γιώργου Κουμουτσάκου. Πρόκειται για μια γυναίκα με καταγωγή από τη Θεσσαλία, που επίσης έχει συλληφθεί στο παρελθόν για κλοπή.

Τόσκας: Πιστεύουμε ότι θα συλληφθούν οι ύποπτοι - Υπήρξε αδράνεια από την αστυνομία

Σήμερα θα έχουμε συλλήψεις και άλλων υπόπτων για την επίθεση στον Γιώργο Κουμουτσάκο, δήλωσε το πρωί του Σαββάτου ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. «Έχει ήδη συλληφθεί ένα άτομο που φαίνεται πως έχει παίξει κύριο λόγο στα επεισόδια» είπε ο υπουργός και συνέχισε: «Αναζητούνται άλλοι τέσσερις, που έχουν ταυτοποιηθεί. Δύο από αυτούς ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο της Χρυσής Αυγής. Εξαφανίστηκαν για να μην προσαχθούν στο αυτόφωρο αλλά πιστεύουμε ότι σήμερα θα συλληφθούν». Ο κύριος Τόσκας αποκάλυψε ακόμα πως οι τρεις από τους υπόπτους κατάγονται από την Αθήνα και ο ένας από την επαρχία και για το λόγο αυτό οι έρευνες έχουν επεκταθεί και στην περιφέρεια. «Δεν θα ανεχθούμε να παρεισφρέουν κάποιοι σε ειρηνικές συγκεντρώσεις και να τις διαλύουν» πρόσθεσε ο υπουργός.

Όσον αφορά στην στάση της αστυνομίας την ώρα του επεισοδίου, ο κύριος Τόσκας παραδέχθηκε πως «υπήρξαν παραλείψεις και αδράνειες» «Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, τα είδε όλος ο κόσμος», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ήδη διεξάγεται έρευνα και θα αποδοθούν ευθύνες.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτό είναι το κτίριο που κατέρρευσε στο Πασαλιμάνι

Ελλάδα 16.04.2024
Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες

Σάλος σε δίκη: Επιτέθηκε στον δολοφόνο της αδερφής του και τον ακινητοποίησαν με τέιζερ

Κόσμος 16.04.2024
Όλα έγιναν μετά την ανακοίνωση της καταδίκης του δράστη

Σταρ του TikTok πέθανε σε ηλικία 36 ετών – «Θέλετε περισσότερα; Θα σας δώσω περισσότερα»

Κόσμος 16.04.2024
Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα η αιτία θανάτου της

Ραγδαία αλλαγή στο σκηνικό του καιρού: Αφρικανική σκόνη και «βουτιά» του υδράργυρου

Καιρός 16.04.2024
Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Ποιος; Αυτός! ‑ Η στιγμή της έντασης κατά τις δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα ‑ Δείτε βίντεο

Αθλητισμός 16.04.2024
Ο προπονητής του Ολυμπιακού ήταν φανερά εκνευρισμένος μετά το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό

Τραγωδία στον Πειραιά: Κατέρρευσε κτήριο στο Πασαλιμάνι ‑ Ένας νεκρός

Ελλάδα 16.04.2024
Τραγική κατάληξη είχε η κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Μέση Ανατολή: Αντίστροφη μέτρηση για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν

Κόσμος 16.04.2024
Οι πιθανοί στόχοι εν αναμονή του «άρξατε πυρ»

Απεργιακός κλοιός την Τετάρτη ‑ Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία, τι θα ισχύσει στα μέσα

Ελλάδα 16.04.2024
Οι ώρες των απεργιακών κινητοποιήσεων στο κέντρο της Αθήνας

45χρονη εκπαιδευτικός έγινε τσακωτή γυμνή με 17χρονο στο αυτοκίνητο του συζύγου της που είναι στέλεχος του υπ. Αμυνας

Κόσμος 16.04.2024
Η Έριν Γουόρντ παραδέχθηκε ότι είχε σeξουαλικές επαφές με τον 17χρονο - Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 20 ετών