LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι γύρευε ο πρώην πρωθυπουργός του παράδεισου των offshore στη Βουλή;

Διεκδικεί και πάλι την πρωθυπουργία στα νησιά Κέιμαν

Δημοσίευση 7/10/2015 | 11:18

Τι γύρευε ο πρώην πρωθυπουργός του παράδεισου των offshore στη Βουλή;

Ενας διαφορετικός επισκέπτης περιηγήθηκε χθες στη Βουλή, την ώρα που συζητούνταν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, προκαλώντας αίσθηση.

Πρόκειται για τον πρώην πρωθυπουργό -και σήμερα αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης- των νήσων Κέιμαν, William McKeeva Bush. Ως γνωστόν, τα νησιά Κέιμαν, βρετανικό υπερπόντιο έδαφος στην Καραϊβική, είναι γνωστά, εκτός από τις παραλίες τους, και για τον φορολογικό παράδεισο που παρέχουν - εξ ου και είναι έδρα πάρα πολλών offshore εταιρειών.

Οπως αποκαλύπτει ο «Βηματοδότης», ο κ. Bush προκάλεσε πληθώρα σχολίων με την παρουσία του στο εντευκτήριο της Βουλής.

Το δημοσίευμα του «Βηματοδότη»:

Ενας (γαλάζιος βουλευτής) φώναξε: «Ηρθε να δει τους... πελάτες του», ο άλλος (επίσης γαλάζιος) είπε ότι «ήρθε να δει τους γνωστούς του στην Ελλάδα» και ένας τρίτος (πασόκος) είπε «να τον κρατήσουμε εδώ να μας δώσει ιδέες πώς να βγούμε από τα μνημόνια». (...) Να σημειώσω ότι ο κ. Bush συνοδευόταν από νεαρό γόνο μεγάλης εφοπλιστικής οικογένειας (που δεν αποκάλυψε το όνομά του) και την ξενάγηση στη Βουλή είχαν αναλάβει υπάλληλοι της Βουλής, αλλά και του γραφείου του υπουργού Εξωτερικών:

«Σίγουρα θα έχετε πολλούς γνωστούς στην Ελλάδα» του είπα κάποια στιγμή, υπό το αυστηρό βλέμμα του γόνου της εφοπλιστικής οικογένειας που (παίζοντας ρόλο... «φουσκωτού») δεν άφηνε κανέναν να τον πλησιάσει: «Αρκετούς» είπε χαμογελώντας, αλλά όταν τον ρώτησα αν γνωρίζει περισσότερο από κάθε άλλον τους ελληνικούς λογαριασμούς και τις offshore των Ελλήνων απλώς χαμογέλασε.

Είπε ότι βρίσκεται στην Ελλάδα για να μετάσχει σε ναυτιλιακό συνέδριο και θυμήθηκα πόσα καράβια ελλήνων εφοπλιστών έχουν σημαία τους τις νήσους Κέιμαν (για να γλιτώσουν φόρους).

Δεν θέλησε να δώσει περισσότερες πληροφορίες (βιαζόταν και ο γόνος για να φύγουν), αλλά κατάφερε να τον πλησιάσει ο γαλάζιος βουλευτής Κ. Τασούλας και να τον ρωτήσει: «Μήπως έχετε καμιά ιδέα πού θα βρούμε ισοδύναμα για να καταργήσουμε το 23% στην εκπαίδευση;». Τη λέξη «ισοδύναμα» την είπε στα ελληνικά και ο κ. Bush την επανελάμβανε στους συνοδούς του χωρίς να ξέρει τι σημαίνει.

Τον Μπους έριξαν από την πρωθυπουργία στις νήσους Κέιμαν το 2012 για σκάνδαλα διαφθοράς, αλλά αθωώθηκε το 2014 και διεκδικεί και πάλι ως αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος την πρωθυπουργία, αφού πρόλαβε όταν ήταν πρωθυπουργός να κάνει και ένα δημοψήφισμα για περισσότερη αυτονομία των Κέιμαν από το Ηνωμένο Βασίλειο. Στο δημοψήφισμα πήρε 67% το «ναι». Σας θυμίζει τίποτε;

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κάτοικος στη Σύμη βρήκε στην παραλία τσάντα με 2,5 εκατομμύρια δολάρια

Ελλάδα Χτες
Παραδόθηκαν αμέσως στο Λιμεναρχείο

Κακοκαιρία: Οι κάτοικοι της Θεσσαλίας θωρακίζουν τα σπίτια τους

Ελλάδα Χτες
Κοντά στα μεσάνυχτα τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σε Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα

Τέμπη: Εντοπίστηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο των ερευνών

Ελλάδα Χτες
Έρευνα μετά από αίτημα των συγγενών των θuμάτων

Αύριο στην Αθήνα η Ολυμπιακή Φλόγα ‑ Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν προσωρινά

Ελλάδα Χτες
Η Ολυμπιακή Φλόγα φτάνει αύριο Σάββατο 20 Απριλίου στην Αθήνα - Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο διεξαγωγής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Μπάιντεν: «Κανίβαλοι έφαγαν τον θείο μου στον Β` Παγκόσμιο!»

Κόσμος Χτες
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει να προβληματίζει με την συμπεριφορά του

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

Κόσμος Χτες
Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τον άντρα που απειλούσε να ανατιναχθεί σήμερα έξω από το προξενείο του Ιράν στο Παρίσι

Τέμπη: «Βρέθηκαν οστά στα χώματα από το μπάζωμα», καταγγέλλει ο Νίκος Πλακιάς

Ελλάδα Χτες
Ο πατέρας των διδύμων Χρύσας και Θώμης Πλακιά που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύxημα, εξηγεί πως αναμένεται η ταυτοποίηση του DNA

Γαλλία: Ανδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι

Κόσμος Χτες
Η γαλλική αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή - Ο άνδρας φέρεται να κρατάει χειροβομβίδες