LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Aπίστευτες δηλώσεις των Σλοβάκων: Θέλουν να φιλοξενήσουν μόνο χριστιανούς μετανάστες

Θα ενσωματωθούν καλύτερα, λέει ο αρμόδιος υπ. Εσωτερικών

Δημοσίευση 21/8/2015 | 00:00

Aπίστευτες δηλώσεις των Σλοβάκων: Θέλουν να φιλοξενήσουν μόνο χριστιανούς μετανάστες

Η Σλοβακία θα προτιμούσε να δεχτεί στο έδαφός της χριστιανούς πρόσφυγες και όχι μουσουλμάνους, με βάση το ευρωπαϊκό σχέδιο για τη μετεγκατάσταση των ανθρώπων που φεύγουν από τις χώρες τους για να γλιτώσουν από τους πολέμους και τη φτώχεια και ζητούν άσυλο στην Ευρώπη, ανέφερε χθες το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου διευκρίνισε ότι η χώρα θα δεχτεί 100 ανθρώπους που βρίσκονται σε προσφυγικούς καταυλισμούς στην Τουρκία και άλλους 100 από την Ιταλία και θα προτιμούσε να είναι χριστιανοί. «Θέλουμε να επιλέξουμε ανθρώπους που πραγματικά επιθυμούν να ξεκινήσουν μια νέα ζωή στη Σλοβακία. Η Σλοβακία, ως χριστιανική χώρα, μπορεί πραγματικά να βοηθήσει τους χριστιανούς της Συρίας να βρουν ένα νέο σπίτι εδώ», είπε ο Ιβάν Νέτικ.

Εάν επιλέξουν τη Σλοβακία μουσουλμάνοι πρόσφυγες, τότε οι αρχές δεν θα κάνουν διακρίσεις, πρόσθεσε, τονίζοντας όμως ότι δεν πρόκειται να δεχτεί ανθρώπους που δεν θέλουν να μείνουν στη χώρα, αλλά να φύγουν για κάποια άλλη. «Δεν κάνουμε διακρίσεις απέναντι σε καμία θρησκεία, όμως θα ήταν μια ψευδής, ανειλικρινής αλληλεγγύη να δεχτούμε ανθρώπους που  δεν θέλουν να ζήσουν στη Σλοβακία», είπε.

Οι 200 πρόσφυγες που δέχτηκε να φιλοξενήσει η Μπρατισλάβα είναι ένα ελάχιστο ποσοστό από τους 60.000 που επιδιώκουν οι Βρυξέλλες να μετεγκατασταθούν σε άλλες χώρες, ώστε να μοιραστεί ισομερώς το βάρος τους.

Οι πρώτες οικογένειες Σύριων προσφύγων αναμένεται να εγκατασταθούν στη Σλοβακία μέχρι το τέλος του έτους.

Μιλώντας στο πρακτορείο RIA Novosti, ο Νέτικ είπε ότι η Σλοβακία δεν είναι ελκυστική στους μουσουλμάνους, επειδή δεν υπάρχει στη χώρα μουσουλμανική κοινότητα, ούτε και τζαμιά. «Οι παράνομοι μουσουλμάνοι μετανάστες περνούν από εδώ και κατευθύνονται σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης, όπου υπάρχουν μεγάλες μουσουλμανικές κοινότητες», πρόσθεσε.

Ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ, κάλεσε αμέσως την Μπρατισλάβα να αλλάξει στάση όσον αφορά την αποδοχή των μουσουλμάνων προσφύγων. «Η άρνηση της χώρας να δεχτεί πρόσφυγες επικαλούμενη το θρήσκευμά τους είναι μια κατάφωρη διάκριση. Η Σλοβακία πρέπει να αλλάξει στάση», έγραψε ο Γιάγκλαντ στο Twitter.

Όταν ρωτήθηκε για το θέμα, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανίκα Μπράιντχαρτ απάντησε: «Όλοι ενεργούμε σύμφωνα με το γράμμα και το πνεύμα της Συνθήκης, που αποκλείει κάθε μορφή διακρίσεων».

Η Σλοβακία δεν είναι πάντως η μοναδική χώρα που προτιμά τους χριστιανούς πρόσφυγες από τους υπόλοιπους. Ο πρόεδρος της Τσεχίας, Μίλος Ζέμαν, ο οποίος έχει ζητήσει από τα Ηνωμένα Έθνη να εξαπολύσουν επιθέσεις στις βάσεις των ισλαμιστών ανταρτών, έχει δηλώσει και αυτός ότι θα προτιμούσε η χώρα του να φιλοξενήσει χριστιανούς μετανάστες.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κάτοικος στη Σύμη βρήκε στην παραλία τσάντα με 2,5 εκατομμύρια δολάρια

Ελλάδα Χτες
Παραδόθηκαν αμέσως στο Λιμεναρχείο

Κακοκαιρία: Οι κάτοικοι της Θεσσαλίας θωρακίζουν τα σπίτια τους

Ελλάδα Χτες
Κοντά στα μεσάνυχτα τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σε Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα

Τέμπη: Εντοπίστηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο των ερευνών

Ελλάδα Χτες
Έρευνα μετά από αίτημα των συγγενών των θuμάτων

Αύριο στην Αθήνα η Ολυμπιακή Φλόγα ‑ Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν προσωρινά

Ελλάδα Χτες
Η Ολυμπιακή Φλόγα φτάνει αύριο Σάββατο 20 Απριλίου στην Αθήνα - Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο διεξαγωγής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Μπάιντεν: «Κανίβαλοι έφαγαν τον θείο μου στον Β` Παγκόσμιο!»

Κόσμος Χτες
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει να προβληματίζει με την συμπεριφορά του

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

Κόσμος Χτες
Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τον άντρα που απειλούσε να ανατιναχθεί σήμερα έξω από το προξενείο του Ιράν στο Παρίσι

Τέμπη: «Βρέθηκαν οστά στα χώματα από το μπάζωμα», καταγγέλλει ο Νίκος Πλακιάς

Ελλάδα Χτες
Ο πατέρας των διδύμων Χρύσας και Θώμης Πλακιά που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύxημα, εξηγεί πως αναμένεται η ταυτοποίηση του DNA

Γαλλία: Ανδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι

Κόσμος Χτες
Η γαλλική αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή - Ο άνδρας φέρεται να κρατάει χειροβομβίδες