E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κοντομηνάς: Είμαι αθώος ‑ Δεν με αγγίζουν οι κατηγορίες

Τι απαντούν οι εμπλεκόμενοι

Δημοσίευση 10/1/2014 | 00:00

Κοντομηνάς: Είμαι αθώος ‑ Δεν με αγγίζουν οι κατηγορίες

Δεν υπάρχει ίχνος παρανομίας στις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες, δήλωσε ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, πρόεδρος της Ασφαλιστικής DEMCO.

«Σε αντίθεση με τα θηριώδη, μη εξυπηρετούμενα δάνεια γνωστών επιχειρηματιών, τα δάνεια του ομίλου DEMCO που έχουν συναφθεί με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο υπερκαλύπτονται με εγγυήσεις από την προσωπική μου περιουσία», ανέφερε ο κ. Κοντομηνάς και κατέληξε: «Τίποτα από τα αποδιδόμενα σε εμένα δεν με αγγίζει. Οι εχθροί μας είναι ισχυροί, αλλά η αλήθεια ισχυρότερη, και στο τέλος θα λάμψει».

Ο κ. Κοντομηνάς είναι αθώος, επισημαίνουν συνεργάτες του επιχειρηματία και τονίζουν ότι στην απολογία του την Τρίτη ο Δημήτρης Κοντομηνάς θα προσκομίσει όλα εκείνα τα στοιχεία που αποδεικνύουν την αθωότητά του.

Το e-mail Κοντομηνά προς τους εργαζομένους του ομίλου

Ο κ. Κοντομηνάς χθες έστειλε e-mail προς τους εργαζομένους του, όπου γράφει: «Αντλώ δύναμη από εσάς, μόλις ενημερωθούμε για το κατηγορητήριο θα παρουσιάσουμε τα αδιάσειστα στοιχεία μας. Η δικαιοσύνη θα λάμψει. Παίρνω δύναμη από εσάς, συνεχίστε να εργάζεστε όπως και πριν. Σας ευχαριστώ όλους, ευχαριστώ που με στηρίζετε».

Την Τρίτη απολογείται ο Δ. Κοντομηνάς

Το μεσημέρι της Πέμπτης, ο ανακριτής κατά της διαφθοράς, Γ. Ανδρεάδης, επισκέφθηκε τον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά στο Ιατρικό Κέντρο, όπου ο επιχειρηματίας νοσηλεύεται φρουρούμενος. Παρουσία του δικηγόρου του κ. Κοντομηνά, Γρηγόρη Τσόλια, ο ανακριτής ανακοίνωσε στον επιχειρηματία το κατηγορητήριο για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και του έδωσε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη 14 Ιανουαρίου, στις 10 το πρωί.

Ιατροδικαστής: Να μεταφερθεί ο Κοντομηνάς σε δημόσιο νοσοκομείο

Ο κ. Κοντομηνάς βρισκόταν σε ιδιωτική κλινική με λοίμωξη του αναπνευστικού όταν εκτελέστηκε το ένταλμα σύλληψης εις βάρος του και πλέον νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Ωστόσο, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, έπειτα από εντολή του ανακριτή Διαφθοράς, Γ. Ανδρεάδη, τον επισκέφθηκε ιατροδικαστής, ο οποίος ζήτησε τη μεταφορά του επιχειρηματία σε δημόσιο νοσοκομείο,

Την ίδια ώρα, πάντως, συνεργάτες του Δ. Κοντομηνά διαψεύδουν τα περί επίσκεψης ιατροδικαστή.

Επιστρέφει στην Ελλάδα το επόμενο δεκαπενθήμερο ο Φιλιππίδης

Εν τω μεταξύ, ο κ. Φιλιππίδης, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, κατά πληροφορίες διεμήνυσε στον ανακριτή ότι θα εμφανιστεί στη Δικαιοσύνη μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο.

Ο Aθ. Βαρλάμης, δικηγόρος του κ. Φιλιππίδη, δήλωσε ότι ο πελάτης του θεωρεί απαράδεκτη την έκδοση εντάλματος σε βάρος του πελάτη του, διότι δεν υπήρχε κίνδυνος διαφυγής του στο εξωτερικό. Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Βαρλάμη, ο κ. Φιλιππίδης μόλις έμαθε για το ένταλμα σε βάρος του, σπεύδει να έρθει την Ελλάδα από το εξωτερικό και να εμφανιστεί ενώπιον του ανακριτή.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο ¶γγελος Φιλιππίδης είπε ότι ενημερώθηκε για το ένταλμα από το Διαδίκτυο και ότι βρίσκεται στο εξωτερικό, αλλά θα επιστρέψει για να δώσει εξηγήσεις στην ελληνική δικαιοσύνη. Αναρωτήθηκε γιατί ελέγχεται το ΤΤ με τα λιγότερο επισφαλή δάνεια και υποστήριξε ότι θα ήταν μέντιουμ αν είχε 0% επισφάλεια. Για τον κ. Φιλιππίδη οι δικαστικές εξελίξεις για την υπόθεση ΤΤ σημαίνουν το «θάνατο της ελληνικής οικονομίας», γιατί «ποια επενδυτική επιτροπή θα ξαναδώσει δάνειο;». Υποστήριξε ότι τα δάνεια δόθηκαν με ομόφωνες αποφάσεις και ακολουθήθηκε τήρηση όλων των διαδικασιών και επίσης είπε πως «καλώς δόθηκαν, θα το ξανάκανα αν γύρναγα το χρόνο πίσω», επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν μπορούσε να έχει προβλέψει την μετέπειτα πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για την επίθεση στον Γραμμένο

Ελλάδα 24.04.2024
Βρίσκεται στον ανακριτή και αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί

Ο Μπάιντεν επικύρωσε τους νόμους για παροχή βοήθειας σε Ουκρανία, Ισραήλ καθώς και την απαγόρευση του TikTok

Κόσμος 24.04.2024
To TikTok απαντά «δεν πάει πουθενά» καθώς πιστεύει ότι θα δικαιωθεί στα δικαστήρια και θα μπλοκάρει την εφαρμογή του νόμου

Βίκυ Φλέσσα για Τέμπη: «Τα παιδιά αυτά τα σκοτώσαμε όλες και όλοι μαζί»

Ελλάδα 24.04.2024
Αντιδράσεις για τη κυνική δήλωση της υποψήφιας ευρωβουλευτή της ΝΔ

Αφρικανική σκόνη: Ποιες χημικές ουσίες εντοπίστηκαν στην Αττική

Καιρός 24.04.2024
Η ΕΑΓΜΕ συνέλεξε και ανέλυσε δείγμα της αφρικανικής σκόνης που έχει καλύψει την Αττική τις τελευταίες ημέρες

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Ακυρώθηκε η συναυλία του στο Columbia μετά τις συλλήψεις φοιτητών

Πολιτισμός 24.04.2024
Η ανάρτηση του τραγουδοποιού για την κατάσταση στο πανεπιστήμιο Columbia μετά τις κινητοποιήσεις φοιτητών που αντιδρούν με τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα

Νέο ξέσπασμα Καλλιάνου: Ο Γιαννάκης το καλό παιδί τελείωσε – Δεν σκαμπάζω από γλυκανάλατες ανακοινώσεις του «Αττικόν»

Ελλάδα 24.04.2024
Οργισμένος και δακρυσμένος ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας απαντά στην ανακοίνωση του νοσοκομείου

Ευρωεκλογές: Αυτά είναι τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν

Πολιτική 24.04.2024
Κόπηκαν 15 κόμματα, μεταξύ των οποίων οι «Σπαρτιάτες»

Φλώρος: «Μου έβρισε τη μητέρα, έκανε χειρονομίες. Δεν μετανιώνω»

Πολιτική 24.04.2024
Ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρώην των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνος Φλώρος, έδωσε την δική του εκδοχή

Σπαρτιάτες: «Κόπηκαν» από τον Αρειο Πάγο

Πολιτική 24.04.2024
Δεν θα συμμετέχουν στις ευρωεκλογές