LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η μυστική θεραπεία τού Schumacher και η ιατρική φροντίδα των 115.000 λιρών την εβδομάδα

Τι έχει αποκαλυφθεί

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 23/8/2022 | 15:54

Η μυστική θεραπεία τού Schumacher και η ιατρική φροντίδα των 115.000 λιρών την εβδομάδα

Η υγεία του Michael Schumacher εξακολουθεί να αποτελεί μυστήριο, αλλά φέρεται να έχει υποβληθεί πριν από λίγα χρόνια σε μια «μυστική» πρωτοποριακή ιατρική θεραπεία, αναζωπυρώνοντας τις ελπίδες ότι το θρυλικό αστέρι της Formula 1 θα μπορούσε να ανακάμψει.

Ο Michael Schumacher, γράφει η «The Sun», φέρεται να έχει λάβει ιατρική περίθαλψη που κοστίζει έως και 115.000 λίρες την εβδομάδα, καθώς η οικογένειά του και οι φίλοι του ελπίζουν ότι μπορεί να αναρρώσει από το τρομακτικό ατύχημα στο σκι το 2013, που του προκάλεσε έναν καταστροφικό εγκεφαλικό τραυματισμό.

Η υγεία του Σουμάχερ καλύπτεται από μυστικότητα από το ατύχημα και έπειτα, με την οικογένειά του να μοιράζεται ελάχιστες πληροφορίες και τις φήμες κάθε λίγο και λιγάκι να φουντώνουν, για το τι πραγματικά του συμβαίνει.

Από τις πληροφορίες που έχουν διαχρονικά δει το φως της δημοσιότητας, ο πρωταθλητής της Formula 1 έχει μια ομάδα 15 νοσηλευτών και γιατρών που του προσφέρουν φροντίδα όλο το 24ωρο.

Ο 53χρονος τέθηκε σε τεχνητό κώμα για σχεδόν έξι μήνες μετά το ατύχημα.

Αναφέρθηκε ότι μετά το ατύχημα στο σκι υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση θρόμβων αίματος από τον εγκέφαλό του.

Όμως τον Ιούνιο του 2014 πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο ώστε να μπορέσει να λάβει θεραπεία στο σπίτι της οικογένειάς του, κοντά στη λίμνη της Γενεύης, στην Ελβετία.

Η οικογένειά του φέρεται να αναγκάστηκε να πουλήσει το αγαπημένο ιδιωτικό τζετ και το εξοχικό σπίτι του Michael Schumacher στη Νορβηγία -αξίας περίπου 25.000.000 λιρών-, σε μια προσπάθεια να καλύψει τα ιατρικά του έξοδα.

Εκτοτε ελάχιστες πληροφορίες έχουν κυκλοφορήσει, με κάποιες εξ αυτών να υποστηρίζουν ότι ο Michael Schumacher είναι σε αναπηρικό καροτσάκι και μπορεί να αντιδρά στα πράγματα που συμβαίνουν γύρω του.

Η μυστική θεραπεία με τα βλαστοκύτταρα, στην οποία υπεβλήθη ο Michael Schumacher το 2019

Ωστόσο, το 2019 είχε αναφερθεί ότι ο Michael Schumacher επρόκειτο να υποβληθεί σε πρωτοποριακή θεραπεία με βλαστοκύτταρα, σε μια προσπάθεια να αναγεννηθεί και να ξαναχτιστεί το νευρικό του σύστημα.

Ο διάσημος Γάλλος καρδιολόγος Dr. Philippe Menasche, ο οποίος τον είχε χειρουργήσει στο παρελθόν, επρόκειτο να πραγματοποιήσει τη θεραπεία για τη μεταφορά κυττάρων από την καρδιά του Schumacher στον εγκέφαλό του.

Στη θεραπεία με βλαστοκύτταρα, τα κύτταρα λαμβάνονται είτε από το μυελό των οστών είτε από την καρδιά του ίδιου του ασθενούς και εγχέονται σε άλλα μέρη του σώματος, προκειμένου να επιδιορθωθούν οι κατεστραμμένοι ιστοί.

Ο Ιταλός νευροχειρουργός Dr Nicola Acciari δήλωσε τότε ότι ο θρυλικός οδηγός υπέφερε από μυϊκή ατροφία και οστεοπόρωση ως αποτέλεσμα του ότι ήταν καθηλωμένος στο κρεβάτι για τόσα πολλά χρόνια.

«Ο στόχος είναι να αναγεννηθεί το νευρικό σύστημα του Michael», είχε δηλώσει τότε.

Ο Γάλλος δημοσιογράφος Jean-Michel Décugis είχε δηλώσει στους «Times» ότι η θεραπεία με βλαστοκύτταρα θα είχε «αντιφλεγμονώδη δράση», η οποία πιθανότατα θα επηρέαζε τον εγκέφαλο.

Ο ίδιος δήλωνε: «Οι πηγές μας λένε ότι ο Michael Schumacher κάνει αιμοληψίες βλαστοκυττάρων που… παράγουν μια συστηματική αντιφλεγμονώδη δράση. Δηλαδή, φτάνουν σε όλο το σώμα και θα μπορούσατε να φανταστείτε ότι φτάνουν και στον εγκέφαλο του Michael Schumacher. Είναι αρκετά μυστηριώδες. Επισήμως [ο Menasché] εφαρμόζει αυτή τη θεραπεία μόνο στην καρδιά».

Ο κ. Décugis ισχυρίζεται επίσης ότι στον Schumacher χορηγούνταν ενέσιμα secretome, μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο ανθρώπινο σώμα, την οποία, όπως λέει, ο Menasche αποκαλεί «χυμό βλαστοκυττάρων».

Ο Δρ Menasche είχε προειδοποιήσει, ωστόσο, ότι «δεν κάνει θαύματα», μετά την πρώτη ευρέως αναφερόμενη θεραπεία βλαστοκυττάρων στον σούπερ σταρ αθλητή, τον Οκτώβριο του 2018.

Επίσης, αντέκρουσε τους ισχυρισμούς ότι πραγματοποιούσε «πειράματα» στον θρυλικό οδηγό της Formula 1.

Τον Σεπτέμβριο του 2019 δήλωσε ότι οι λεπτομέρειες της θεραπείας του Michael Schumacher θα παραμείνουν «μυστικές» για λόγους ιατρικού απορρήτου.

Τι πληροφορίες έχουν διαρρεύσει για την κατάσταση της υγείας του Michael Schumacher από το 2013 μέχρι σήμερα

Μετά τη θεραπεία στο νοσοκομείο «Georges Pompidou» στο Παρίσι, ειπώθηκε ότι είχε «τις αισθήσεις του», αν και λίγες άλλες λεπτομέρειες δόθηκαν σχετικά με την κατάστασή του.

Χρόνια από τότε που υποστηρίζεται ότι υποβλήθηκε στη θεραπεία, δεν έχει υπάρξει καμία συγκεκριμένη ενημέρωση -εν μέσω αναφορών ότι η οικογένεια Michael Schumacher επιδιώκει να περάσει τους χειμερινούς μήνες σε ένα νέο ακίνητο στη Μαγιόρκα.

Το 2020, το πρώην αφεντικό του και στενός φίλος του, Jean Todt, αποκάλυψε ότι ο Michael Schumacher λάμβανε θεραπεία προσαρμοσμένη για να τον βοηθήσει να «επιστρέψει σε μια πιο φυσιολογική ζωή».

Ο Todt είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους που επιτρέπεται να τον επισκέπτονται στο σπίτι του.

«Είμαι πολύ διακριτικός σε αυτό το θέμα», δήλωσε στην Ouest France. «Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Michael είχε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα και, δυστυχώς, είχε σημαντικές συνέπειες γι' αυτόν. Έκτοτε, υποβάλλεται σε θεραπεία, ώστε να μπορέσει να επιστρέψει σε μια πιο φυσιολογική ζωή».

Τον περασμένο μήνα, η σύζυγος του Michael Schumacher, Corinna, ξέσπασε σε δάκρυα -προηγουμένως είχε παραδεχθεί ότι ο ήρωας της F1 «είναι διαφορετικός τώρα»-, καθώς παραλάμβανε το κρατικό βραβείο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας εκ μέρους του.

Μιλώντας για το ντοκιμαντέρ του Netflix, Schumacher, είπε: «Μου λείπει ο Michael κάθε μέρα. Αλλά δεν είμαι μόνον εγώ που μου λείπει, είναι τα παιδιά, ο πατέρας του, όλοι γύρω του».

Αν και παραδέχθηκε ότι ήταν «διαφορετικός», επέμεινε ότι «είναι εδώ και αυτό μας δίνει δύναμη».

Η Corinna έδωσε επίσης μια σύντομη γεύση από τη ζωή τους στο σπίτι.

Είπε χαρακτηριστικά: «Είμαστε μαζί. Ζούμε μαζί στο σπίτι. Κάνουμε θεραπεία. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κάνουμε τον Michael καλύτερα και να βεβαιωθούμε ότι είναι άνετα. Και για να τον κάνουμε απλά να νιώσει την οικογένειά μας, τον δεσμό μας».

Τo πρώην αφεντικό του Michael Schumacher στην ομάδα της Mercedes, Ross Brawn, είχε δηλώσει στην εφημερίδα «The Guardian» το 2016 ότι εξακολουθεί να επισκέπτεται τακτικά τον φίλο του.

«Ο Michael ήταν τόσο δυνατός χαρακτήρας και σε όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής του καριέρας έσπασε μόνο μια φορά το πόδι του», είπε. «Η ειρωνεία ότι αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια μιας πιο ήσυχης ζωής ήταν τρομερή».

«Πηγαίνουμε, τον βλέπουμε και ελπίζουμε και προσευχόμαστε ότι μια μέρα θα αναρρώσει. Αναφέρθηκε ότι είπα ότι βελτιώνεται και δεν ήταν αυτό που πραγματικά εννοούσα. Η οικογένειά του προχωρεί την ανάρρωσή του ιδιωτικά και πρέπει να το σεβαστώ αυτό.

Έτσι δεν θέλω να σχολιάσω την κατάστασή του, πέρα από το να πω ότι είμαστε εξαιρετικά αισιόδοξοι ότι θα δούμε τον Michael όπως τον ξέραμε κάποια στιγμή στο μέλλον».

Μιλώντας λίγο πριν από τα 50ά γενέθλιά του, διαβεβαίωσε τους υποστηρικτές του ότι βρίσκεται σε «καλά χέρια» και ότι η οικογένεια κάνει «ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να τον βοηθήσει».

Ο Todt δήλωσε επίσης στο Radio Monte-Carlo το 2019 ότι είχε παρακολουθήσει αγώνες της F1 με τον θρυλικό οδηγό στην τηλεόραση.

«Είμαι πάντα προσεκτικός με τέτοιες δηλώσεις, αλλά είναι αλήθεια. Είδα τον αγώνα μαζί με τον Michael Schumacher στο σπίτι του στην Ελβετία».


Εν τω μεταξύ, πηγές -που περιγράφονται ως «στενοί συγγενείς»- υποστήριξαν στο γαλλικό περιοδικό Paris Match το 2018 ότι ο Michael Schumacher κλαίει όταν βλέπει τη φύση.

«Όταν τον βάζεις στο αναπηρικό του καροτσάκι απέναντι από το όμορφο πανόραμα των βουνών με θέα τη λίμνη, ο Michael μερικές φορές κλαίει».

Ο Michael είναι ένας από τους μεγαλύτερους οδηγούς της F1 όλων των εποχών, κυριαρχώντας στο άθλημα στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Αγωνίστηκε από το 1991 έως το 2006 και ξανά από το 2010 έως το 2012. Στη διετή επιστροφή του στη Formula 1 συνέβαλε καθοριστικά στο χτίσιμο της ομάδας της Mercedes, η οποία κυριάρχησε τα τελευταία οκτώ χρόνια με επικεφαλής οδηγό τον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή και απόλυτο recordman του αθλήματος, Lewis Hamilton.

Ο Γερμανός κατέκτησε πέντε παγκόσμια πρωταθλήματα με τη Ferrari και δύο με την Benetton.

Ο Michael Schumacher αποσύρθηκε το 2012, αλλά μόλις έναν χρόνο αργότερα ενεπλάκη σε ένα ατύχημα στο σκι που του άλλαξε τη ζωή, ενώ βρισκόταν στις πίστες με τον γιο του Mick, ο οποίος σήμερα είναι οδηγός στην Formula 1 με την ομάδα της Haas.

Πριν από λίγο καιρό προκλήθηκε και πάλι σάλος για το μυστήριο της υγείας του Michael Schumacher, όταν ο πρώην μάνατζέρ του, Willi Weber, κατηγόρησε την οικογένειά του ότι είπε ψέματα για την κατάστασή του.

Ο ίδιος έριξε βολές τόσο στην Corinna όσο και στον Jean Todt, λέγοντας: «Με κράτησαν έξω, λέγοντάς μου ότι είναι πολύ νωρίς, και τώρα είναι πολύ αργά».

Ο Weber αρχικά κατανόησε την ανάγκη για μυστικότητα από την οικογένεια Schumacher, αλλά πρόσφατα ισχυρίστηκε ότι από τότε που βγήκε από το νοσοκομείο «έχουμε ακούσει μόνο ψέματα από αυτούς

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Βουτιά στις ασιατικές αγορές ‑ Ανοδικά το πετρέλαιο

Οικονομία 19.04.2024
Νευρικότητα και στο οικονομικό πεδίο μετά την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Κόσμος 19.04.2024
Θρίλερ στη Μέση Ανατολή

«Καμπανάκι» από τον ΠΟΥ για τη γρίπη των πτηνών: Ο ένας στους δύο που κολλάει, πεθαίνει

Κόσμος Χτες
Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι κατέγραψε σε 23 χώρες συνολικά 889 κρούσματα της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους και 463 θανάτους

Ανω κάτω η Μπριζ λίγες ώρες πριν το ματς με τον ΠΑΟΚ

Αθλητισμός Χτες
Ο Σκοβ-Όλσεν έφυγε από την Ελλάδα και πήγε στη Δανία!

Καιρός: Χάρτες με τις περιοχές που θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία

Καιρός Χτες
Πού υπάρχει κίνδυνος για πλημμύρες

Νέο βίντεο – ντοκουμέντο από τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους

Ελλάδα Χτες
Χρειάστηκαν 14 δευτερόλεπτα από την άφιξη του δράστη μέχρι την επίθεση

Τουρκία: Σεισμός 5,6 Ρίχτερ κοντά στην Αγκυρα

Κόσμος Χτες
Η σεισμική δόνηση ταρακούνησε περισσότερο τις πόλεις Τοκάτ και Σεβάστεια, οι οποίες βρίσκονται στην κεντρική Τουρκία

Το βίντεο – ντοκουμέντο που έφερε την ανατροπή στην υπόθεση του θανάτου του Γερμανού στην Κρήτη

Ελλάδα Χτες
Ο Γερμανός είχε στην κατοχή του 100.000 ευρώ από σπίτι που είχε πουλήσει στη Γερμανία

Καιρός: SOS για Θεσσαλία από Τσατραφύλλια ‑ Σε λιγότερο από 20 ώρες θα πέσει το νερό που πέφτει σε τρεις μήνες

Καιρός Χτες
Θα πέσει μεγάλη ποσότητα νερού - Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι έως το Σάββατο

Τροχαίο ατύχημα στη Βασιλίσσης Σοφίας – Ένας τραυματίας

Ελλάδα Χτες
Από το τροχαίο προήλθε ο τραυματισμός ενός άνδρα.

Πότε κάνουν «πρεμιέρα» τα εορταστικά «καλάθια» του Πάσχα

Ελλάδα Χτες
Πόσο θα διαρκέσουν και τι περιλαμβάνουν