LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έρχονται τεστ για όλους: Τα Χριστούγεννα θα κρίνουν τα μέτρα την Πρωτοχρονιά

Οι παραβάτες «θα το μετανιώσουν»

Δημοσίευση 20/12/2021 | 10:43

Έρχονται τεστ για όλους: Τα Χριστούγεννα θα κρίνουν τα μέτρα την Πρωτοχρονιά

Τα Χριστούγεννα θα είναι ο «πιλότος» για την Πρωτοχρονιά. Τα νέα μέτρα δεν αποκλείονται από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, αποκλείστηκε, όμως, το γενικό lockdown για άλλη μια φορά.

«Θα κάνουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, δεν υπάρχει σκέψη για περιορισμούς που θα παραπέμπουν σε lockdown» είπε ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (20.12.2021) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, προαναγγέλλοντας τεστ για όλους και αφήνοντας ορθάνοιχτο το ενδεχόμενος για νέα μέτρα την Πρωτοχρονιά αν τα πράγματα δεν… πάνε όπως θέλουν κυβέρνηση και ειδικοί τα Χριστούγεννα.

Οι κλειστοί χώροι θα είναι μόνο για τους εμβολιασμένους, είπε ο Θάνος Πλεύρης, που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ένα από τα νέα μέτρα που θα ληφθούν εξαιτίας της μετάλλαξης Όμικρον να είναι και το να γίνουν τεστ για κορονοϊό σε όλο τον πληθυσμό της χώρας.

«Συζητάμε να γίνει τεστ σε όλο τον πληθυσμό. Ο προβληματισμός είναι ότι θα θέλαμε μια συνολική επιδημιολογική εικόνα του πληθυσμού», είπε ο υπουργός Υγείας, παραπέμποντας για αποφάσεις στους ειδικούς που θα συνεδριάσουν τις επόμενες μέρες. Σημείωσε δε ότι δεν υπήρξε η ανταπόκριση που περίμεναν για τα προαιρετικά self test που δόθηκαν ενόψει των γιορτών.

Το ενδεχόμενο των τεστ σε όλους προκειμένου να μπαίνουν σε χώρους εστίασης τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς έπεσε στο τραπέζι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που είχε ο πρωθυπουργός την Κυριακή με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τους ειδικούς, παρουσία και του Σωτήρη Τσιόδρα.

Η μετάλλαξη Όμικρον φέρνει έκτακτα σχέδια

Ο Θάνος Πλεύρης δεν έκρυψε και την ανησυχία που προκαλεί στην κυβέρνηση και τους ειδικούς η μετάλλαξη Όμικρον, εξαιτίας της οποίας καταστρώνονται έκτακτα σχέδια.

«Η πίεση θα έρθει σύντομα, φαίνεται ότι η Όμικρον θα μας απασχολήσει πολύ έντονα μέσα στον Ιανουάριο και από τώρα τρέχουμε μοντέλα και έκτακτα σχέδια. Ετοιμαζόμαστε για μια πολύ μεγάλη μάχη, ευελπιστούμε ότι δεν θα χρειαστεί να τη δώσουμε», τόνισε ο Θάνος Πλεύρης. «Ήδη από αυτή την εβδομάδα θα γίνουν διεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα για την περιοχή του λεκανοπεδίου της Αττικής ενώ βάσει της πορείας της μετάλλαξης Όμικρον θα εξετάσουμε νέα μέτρα» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας ανακοινώνοντας ότι «η επίταξη των ιδιωτών γιατρών θα συνεχιστεί και σε άλλες περιοχές».

Χαρακτήρισε τη μετάλλαξη Όμικρον «αστάθμητο παράγοντα», αφού «μιλάμε για πολύ μεγαλύτερη μεταδοτικότητα και δεν έχουμε ακριβή στοιχεία από τη νοσηρότητα και γι’ αυτό ανησυχούμε». Έκρινε ωστόσο ότι αυτή τη στιγμή «φαίνεται ότι είμαστε πιο πίσω στο κομμάτι της διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον. Είναι πολύ σημαντικό να καθυστερήσουμε γιατί οι μελέτες δείχνουν ότι η τρίτη δόση του εμβολίου παρέχει πιο ενισχυμένη προστασία».

Οι παραβάτες «θα το μετανιώσουν»

Ο υπουργός Υγείας έκανε γνωστό, επίσης, ότι από τις 24 έως τις 31 Δεκεμβρίου οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί και θα βγουν συνολικά όσα κλιμάκια ελέγχων δεν έχουν βγει σε όλη την περίοδο της πανδημίας!

Προειδοποίησε δε πως «όποιος επιχειρήσει να παραβιάσει τα μέτρα θα το μετανιώσει πικρά»!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θρήνος στα Γρεβενά: Το τελευταίο αντίο στον αστυνομικό που καταπλακώθηκε από κτίριο στο Πασαλιμάνι

Ελλάδα 20.04.2024
Κάλυψαν το φέρετρο με την ελληνική σημαία και ο κόσμος φώναζε «αθάνατος»

Στον τελικό της Ευρώπης οι πολίστριες του Ολυμπιακού, 16‑12 την Ματαρό ‑ 7 γκολ η Ελευθεριάδου

Αθλητισμός 20.04.2024
Ο Ολυμπιακός θα παίξει την Κυριακή (15:00) στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στη Βαρκελώνη με την Σαμπαντέλ

Παπανώτας για Κασσελάκη: «Καλό παιδί για καμιά μπίρα σε μπαρ, για ηγέτης δεν κάνει»

Πολιτική 20.04.2024
Ο δημοσιογράφος εξαπέλυσε πυρά εναντίον του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ

Θλίψη στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο γνωστός «ροκάς» Αλέξανδρος Πέρρος

Ελλάδα 20.04.2024
Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα

Βίντεο: Του πήραν πίσω το χρυσό ‑ Ακυρώθηκε ο Κινέζος που άφησαν οι Αφρικανοί να κερδίσει στον ημιμαραθώνιο του Πεκίνου

Αθλητισμός 20.04.2024
Μετά τον σάλο που προκλήθηκε οι Κινέζοι αποφάσισαν να μην μετρήσουν τη νίκη του Χε Τζίε

Κανσέλο: «Εύχονται θάνατο ακόμα και στην αγέννητη κόρη μου»

Αθλητισμός 20.04.2024
Ο Ζοάο Κανσέλο παραδέχτηκε ότι περνάει άσχημες στιγμές εξαιτίας των ανώνυμων απειλών που δέχεται η οικογένειά του μέσω social media

Δείτε βίντεο: Αποδοκίμασαν τον Κυμπουρόπουλο στον Βόλο ‑ «Δεν έχουν καμιά σχέση με δημοκρατία»

Ελλάδα 20.04.2024
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ δεν κατάφερε να προσεγγίσει την αίθουσα στον Βόλο όπου θα γινόταν εκδήλωση για τη βία και τον εκφοβισμό

Κακοκαιρία: Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Ποιες περιοχές θα πληγούν

Καιρός 20.04.2024
Η κακοκαιρία αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Τροχαίο στον περιφερειακό με έναν νεκρό

Ελλάδα 20.04.2024
Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο άνδρας εξετράπη της πορείας του και ανετράπη