LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η καρδιά ενός τυφώνα: Για πρώτη φορά εικόνες από έναν τυφώνα κατηγορίας 4

Κύματα 15 μέτρων και άνεμοι 193 χλμ

Δημοσίευση 4/10/2021 | 13:34

Η καρδιά ενός τυφώνα: Για πρώτη φορά εικόνες από έναν τυφώνα κατηγορίας 4

O τυφώνας Σαμ ήταν ο ισχυρότερος για το 2021 για την περίοδο των καταιγίδων του Ατλαντικού μέχρι στιγμής. Το θετικό με τον εν λόγω τυφώνα είναι ότι βρίσκεται στη θάλασσα και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πρόβλεψη ότι θα χτυπήσει τη στεριά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε για πρώτη φορά να βιώσουμε τι συμβαίνει στην καρδιά του θηρίου από την ασφάλεια του σπιτιού μας χωρίς να έχουμε το φόβο της πλημμύρας και των καταστροφών.

Η Saildrone Inc και η NOAA φροντίζουν για εμάς καταγράφοντας για πρώτη φορά εικόνες από το εσωτερικό ενός τυφώνα κατηγορίας 4 μέσω ενός μη επανδρωμένου drone στην επιφάνεια της θάλασσας.

Το βίντεο δείχνει αυτό που περιγράφει η Saildrone Inc και η NOAA ως «το πρώτο βίντεο που καταγράφηκε από μη επανδρωμένο όχημα επιφανείας (USV) από το εσωτερικό ενός μεγάλου τυφώνα που αναπτύσσεται στον Ατλαντικό Ωκεανό». Οι εικόνες που έχουν καταγραφεί καθηλώνουν μιας και αποκαλύπτουν κύματα 15 μέτρων και ανέμους 193 χιλιόμετρα την ώρα (120+ μίλια την ώρα). Αν σας πιάνει ναυτία προχωρήστε με προσοχή.

Πώς λειτουργούν τα drones επιφάνειας

Το Saildrone Explorer SD 1045 είναι ένα από τα πέντε USVs που αναπτύχθηκαν από τις Παρθένες Νήσους τον Αύγουστο σε συνεργασία με την NOAA για τη συλλογή δεδομένων καθ ‘όλη τη φετινή περίοδο των καταιγίδων στον Ατλαντικό.

Τα ειδικά σχεδιασμένα «φτερά τυφώνα» βοηθούν τα USV να λειτουργούν σε ακραίες συνθήκες, συμπεριλαμβανομένων των 112 χιλιομέτρων την ώρα (70 μίλια την ώρα) ανέμους και κύματα ύψους άνω των 3 μέτρων.

Η τροπική καταιγίδα Sam, η 18η καταιγίδα της σεζόν, σχηματίστηκε στις 23 Σεπτεμβρίου πριν γίνει τυφώνας στις 24 Σεπτεμβρίου, φτάνοντας στην κατηγορία 4 έως τις 25 Σεπτεμβρίου.

Η εταιρεία Saildrone δημοσίευσε ένα άλλο βίντεο που δείχνει την τοποθεσία του SD 1045 μέσα στον τυφώνα παράλληλα με την κίνησή του στον χάρτη.

Οι δορυφορικές εικόνες τυφώνων είναι αρκετά συνηθισμένες αυτές τις μέρες καθώς παρακολουθούνται από όλες τις οπτικές γωνίες. Τα πλάνα από το επίπεδο της θάλασσας, από την άλλη πλευρά, είναι νέα, συλλέγοντας κρίσιμα επιστημονικά δεδομένα καθώς μας δίνουν μια εντελώς νέα εικόνα για ένα από τα μεγαλύτερα και πιο καταστροφικά φαινόμενα της Γης.

«Το Saildrone πηγαίνει εκεί που δεν έχει κάνει ποτέ κανένα ερευνητικό σκάφος, πλέοντας ακριβώς στο μάτι του τυφώνα, συλλέγοντας δεδομένα που θα βελτιώσουν την κατανόησή μας για αυτές τις ισχυρές καταιγίδες», δήλωσε ο Richard Jenkins, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Saildrone.

Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων αναμένει ότι ο Σαμ θα παραμείνει τυφώνας τις επόμενες ημέρες και πιθανότατα θα στείλει τεράστια κύματα προς νησιά όπως οι Βερμούδες και οι Μπαχάμες.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο: Του πήραν πίσω το χρυσό ‑ Ακυρώθηκε ο Κινέζος που άφησαν οι Αφρικανοί να κερδίσει στον ημιμαραθώνιο του Πεκίνου

Αθλητισμός 20.04.2024
Μετά τον σάλο που προκλήθηκε οι Κινέζοι αποφάσισαν να μην μετρήσουν τη νίκη του Χε Τζίε

Κανσέλο: «Εύχονται θάνατο ακόμα και στην αγέννητη κόρη μου»

ΝΕΑ 20.04.2024
Ο Ζοάο Κανσέλο παραδέχτηκε ότι περνάει άσχημες στιγμές εξαιτίας των ανώνυμων απειλών που δέχεται η οικογένειά του μέσω social media

Δείτε βίντεο: Αποδοκίμασαν τον Κυμπουρόπουλο στον Βόλο ‑ «Δεν έχουν καμιά σχέση με δημοκρατία»

Ελλάδα 20.04.2024
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ δεν κατάφερε να προσεγγίσει την αίθουσα στον Βόλο όπου θα γινόταν εκδήλωση για τη βία και τον εκφοβισμό

Κακοκαιρία: Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Ποιες περιοχές θα πληγούν

Καιρός 20.04.2024
Η κακοκαιρία αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Τροχαίο στον περιφερειακό με έναν νεκρό

Ελλάδα 20.04.2024
Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο άνδρας εξετράπη της πορείας του και ανετράπη

Κάτοικος στη Σύμη βρήκε στην παραλία τσάντα με 2,5 εκατομμύρια δολάρια

Ελλάδα Χτες
Παραδόθηκαν αμέσως στο Λιμεναρχείο

Κακοκαιρία: Οι κάτοικοι της Θεσσαλίας θωρακίζουν τα σπίτια τους

Ελλάδα Χτες
Κοντά στα μεσάνυχτα τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σε Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα

Τέμπη: Εντοπίστηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο των ερευνών

Ελλάδα Χτες
Έρευνα μετά από αίτημα των συγγενών των θuμάτων