LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φωτιά στην Αττική: Νύχτα θρίλερ με τη φωτιά να κατευθύνεται προς Ωρωπό

Μήλεσι, Λεβίθι, Μαρκόπουλο και Μαυροτσουβάλα εκκενώνονται

Δημοσίευση 6/8/2021 | 17:20

Η φωτιά πέρασε το κόμβο Ωρωπού. Νέο μέτωπο ξέσπασε και στη Μαλακάσα. Εκκενώθηκε προληπτικά το προαναχωρισιακό κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα.

Νέα εκκένωση τώρα  σε Μήλεσι, Λεβίθι, Μαρκόπουλο και Μαυροτσουβάλα εκκενώνονται

Εικόνες αποκάλυψης καταγράφονται στη Βαρυμπόμπη με το πύρινο μέτωπο να εξαπλώνεται συνεχώς και μαύρο σύννεφο καπνού να έχει καλύψει τον ουρανό. 

Η πυρκαγιά έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος και καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να την περιορίσουν. 

Σημειώνεται ότι η περιοχή της Βαρυμπόμπης, όπως και οι Θρακομακεδόνες έχουν εκκενωθεί, καθώς το απόγευμα εστάλη σχετικό μήνυμα από το 112. Επίσης, ξέσπασε νέο μέτωπο στη Μαλακάσα.

Εκκένωση εκ νέου στη Βαρυμπόμπη

Το 112  λίγο πριν είχε στείλει  νέο μήνυμα για την εκκένωση της Ροδόπολης και της Σταμάτας. Οι κάτοικοι καλούνται να φύγουν από τις περιοχές προς Αθήνα.

Τα εναέρια μέσα εντείνουν τις προσπάθειες έως ότου δύσει ο ήλιος, σε μια προσπάθεια να οριοθετήσουν το πύρινο μέτωπο.

Το πύρινο μέτωπο πέρασε ξανά την εθνική οδό και πλησιάζει τον Αγιο Στέφανο. Την κοινότητα πλησιάζουν οι φλόγες με τρεις διαφορετικές εστίες -μία εκ των οποίων προέρχεται από το Κρυονέρι, που νωρίτερα παραδόθηκε στις φλόγες. Επίσης, μία επικίνδυνη εστία φωτιάς μαίνεται στην περιοχή του Πευκόφυτου, προερχόμενη από Αφίδνες η οποία δυνητικά μπορεί να απειλήσει τον Μαραθώνα.

Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, σε συναγερμό βρίσκονται οι κάτοικοι σε Αγιο Στέφανο, Μαραθώνα, Σταμάτα και Καπανδρίτι. Το πύρινο μέτωπο έχει σχηματίσει ένα «πέταλο» φωτιάς που ξεκινάει από τους πρόποδες της Πάρνηθας και το Κρυονέρι, συνεχίζοντας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία, Αφίδνες και πλησιάζει προς Καπανδρίτι, Μαραθώνα και Άγιο Στέφανο.

Νωρίτερα, παρά τις γενναίες προσπάθειες των πυροσβεστών οι φλόγες μπήκαν στο Κρυονέρι, προκαλώντας σημαντικές καταστροφές σε σπίτια και περιουσίες. Στο σημείο, νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε και προσαγωγή ενός υπόπτου, προκειμένου να διερευνηθεί η παρουσία του στο χώρο, η οποία κρίθηκε ύποπτη.

Την ίδια στιγμή ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά και στις γειτονικές Αφίδνες και την Ιπποκράτειο Πολιτεία αλλά και από την άλλη πλευρά της Αττικής οδού, την πλευρά του Καπανδριτίου και του Πολυδενδρίου, αλλά και προς τη Μαλακάσα και τη Λίμνη Μαραθώνα.

Είναι χαρακτηριστικό πως μετά την εντολή για εκκένωση σε Καπανδρίτι, Μαλακάσα και Πολυδένδρι καθώς και του οικισμού Σφενδάλη, μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Λίμνης Μαραθώνα και Καλέτζι Αττικής να εκκενώσουν τώρα προς Γραμματικό.

Παράλληλα, εντολή εκκένωσης δόθηκε και στον Αγιο Στέφανο και τους οικισμούς Πευκόφυτο και Ποντίων. Οι κάτοικοι της περιοχής καλούνται να κατευθυνθούν προς Αθήνα μέσω της Λεωφ. Θησέως, Κηφισίας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποιοι Έλληνες celebrities θα είναι υποψήφιοι στις Ευρωεκλογές

Άνθρωποι 17.04.2024
ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν βάλει στα ψηφοδέλτιά τους πολλά γνωστά ονόματα

Συνελήφθη ο εργολάβος του κτιρίου που κατέρρευσε στο Πασαλιμάνι

Ελλάδα Χτες
Τα χαλάσματα του κτιρίου καταπλάκωσαν και σκότωσαν έναν αστυνομικό

Βραζιλία: Τη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου... επειδή του δάγκωσε το δάχτυλο ενώ έκαναν σeξ

Κόσμος Χτες
Ο δράστης ομολόγησε πως εκνευρίστηκε από το δάγκωμα στο δάχτυλο του χεριού του

Η ομιλία Μητσοτάκη στη διάσκεψη «Our Ocean Conference»

Πολιτική Χτες
Ο πρωθυπουργός υποδέχτηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου εκπροσώπους ιδρυμάτων που ειδικεύονται στην προστασία των ωκεανών

Τρόμος στην Κοπεγχάγη: Εργάτες σώζονται τελευταία στιγμή από τη φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Κόσμος Χτες
Πολιτιστική καταστροφή στη Δανία από την πυρκαγιά στο εμβληματικό κτίριο

Βρετανία: Πήραν «κατά λάθος» διαζύγιο ‑ Το τραγικό λάθος των δικηγόρων

Κόσμος Χτες
Το διαζύγιο για το ζευγάρι στη Βρετανία που μετρούσε 21 χρόνια κοινής ζωής, οριστικοποιήθηκε 21 λεπτά αφού πραγματοποίησαν την αίτηση

Φρίκη στη Βραζιλία: Ψαράδες εντόπισαν βάρκα με τουλάχιστον 20 σορούς σε προχωρημένη αποσύνθεση

Κόσμος Χτες
Οι νεκροί πιθανότατα προέρχονται από την Καραϊβική

Η EasyJet αναστέλλει τις πτήσεις προς Τελ Αβίβ έως τα τέλη Οκτωβρίου

Κόσμος Χτες
Νεότερη ενημέρωση της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας, για τις πτήσεις προς το Τελ Αβίβ, στον απόηχο της ανάφλεξης μεταξύ Ιράν και Ισραήλ

Αποκαΐδια έγιναν 400 χρόνια ιστορίας στην Κοπεγχάγη – Συγκλονιστικές εικόνες

Κόσμος Χτες
Τα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί