LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τη σημαία της Παλαιστίνης ύψωσε ο Δήμος Χαλανδρίου

Η ανάρτηση του στο Facebook

Δημοσίευση 14/5/2021 | 13:12

Τη σημαία της Παλαιστίνης ύψωσε ο Δήμος Χαλανδρίου
@facebook.com/chalandri.gr/

Την αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό λαό, επ αφορμής και των πολεμικών συρράξεων με το Ισραήλ, εκφράζει ο δήμος Χαλανδρίου με μία συμβολική κίνηση.

Όπως φαίνεται και από την φωτογραφία που ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ύψωσε σήμερα την παλαιστινιακή σημαία στο δημαρχείο της πόλης, τιμώντας έτσι την ημέρα μνήμης της 15ης Μαΐου 1948, την «Νάκμπα», όπως έκανε και τα προηγούμενα χρόνια, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του πρέσβη του κράτους της Παλαιστίνης.

Η ανάρτηση του Δήμου Χαλανδρίου:

Σε μια ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό που δοκιμάζεται ξανά αυτές τις μέρες, ο Δήμος Χαλανδρίου ύψωσε σήμερα την παλαιστινιακή σημαία στο δημαρχείο της πόλης, τιμώντας την ημέρα μνήμης της 15ης Μαΐου 1948, την «Νάκμπα», όπως έκανε και τα προηγούμενα χρόνια, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του πρέσβη του κράτους της Παλαιστίνης.

Στην «Νάκμπα» συνοψίζεται η «καταστροφή», η «Παλαιστινιακή έξοδος», η #ιστορία ενός λαού που μέσα σε περίπου 2 χρόνια (1947-1949) έμεινε χωρίς πατρίδα και χωρίς ελπίδα επιστροφής στις εστίες του. Η αποχώρηση των Βρετανών, η ανακήρυξη του κράτους του Ισραήλ, ο πόλεμος, η ταπείνωση και κυρίως ο ξεριζωμός. Η ιστορία του άλυτου εδώ και 73 χρόνια παλαιστινιακού ζητήματος, που μετρά χιλιάδες νεκρούς και #πρόσφυγες.

Υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος αυτού του πρώτου αραβοϊσραηλινού πολέμου 15.000 #Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους, 950.000 εκπατρίστηκαν βίαια και 481 πόλεις και χωριά της Παλαιστίνης καταστράφηκαν ολοσχερώς. Και η ιστορία επαναλαμβάνεται με το αίσθημα της κατάφωρης αδικίας για το βίαιο διωγμό από τα πάτρια εδάφη να έχει ριζώσει βαθιά στις ψυχές των Παλαιστινίων.

Με κάθε ευκαιρία, ο Δήμος Χαλανδρίου εκφράζει τη στήριξή του στον παλαιστινιακό λαό και στα δίκαια αιτήματά του για τερματισμό της ισραηλινής κατοχής, για διεθνή αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης και για επιστροφή των προσφύγων στην πατρίδα που τους στέρησαν.

Θυμίζουμε ότι το Χαλάνδρι είναι αδελφοποιημένη πόλη με τη Ναμπλούς της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης από τον Ιούνιο του 2015.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κάτοικος στη Σύμη βρήκε στην παραλία τσάντα με 2,5 εκατομμύρια δολάρια

Ελλάδα 19.04.2024
Παραδόθηκαν αμέσως στο Λιμεναρχείο

Κακοκαιρία: Οι κάτοικοι της Θεσσαλίας θωρακίζουν τα σπίτια τους

Ελλάδα 19.04.2024
Κοντά στα μεσάνυχτα τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σε Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα

Τέμπη: Εντοπίστηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο των ερευνών

Ελλάδα 19.04.2024
Έρευνα μετά από αίτημα των συγγενών των θuμάτων

Αύριο στην Αθήνα η Ολυμπιακή Φλόγα ‑ Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν προσωρινά

Ελλάδα 19.04.2024
Η Ολυμπιακή Φλόγα φτάνει αύριο Σάββατο 20 Απριλίου στην Αθήνα - Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο διεξαγωγής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Μπάιντεν: «Κανίβαλοι έφαγαν τον θείο μου στον Β` Παγκόσμιο!»

Κόσμος 19.04.2024
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει να προβληματίζει με την συμπεριφορά του

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

Κόσμος 19.04.2024
Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τον άντρα που απειλούσε να ανατιναχθεί σήμερα έξω από το προξενείο του Ιράν στο Παρίσι

Τέμπη: «Βρέθηκαν οστά στα χώματα από το μπάζωμα», καταγγέλλει ο Νίκος Πλακιάς

Ελλάδα 19.04.2024
Ο πατέρας των διδύμων Χρύσας και Θώμης Πλακιά που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύxημα, εξηγεί πως αναμένεται η ταυτοποίηση του DNA

Γαλλία: Ανδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι

Κόσμος 19.04.2024
Η γαλλική αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή - Ο άνδρας φέρεται να κρατάει χειροβομβίδες