E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μαραντόνα: Ο θάνατος ήταν βασανιστικός ‑ «Πέθαινε» επί 12 ώρες

Τι προκύπτει από το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων, που διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες άφησε την τελευταία του πνοή

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/5/2021 | 12:38

Μαραντόνα: Ο θάνατος ήταν βασανιστικός ‑ «Πέθαινε» επί 12 ώρες

Βασανιστικός ήταν ο θάνατος του Ντιέγκο Μαραντόνα, όπως προκύπτει από το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων, που διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες άφησε την τελευταία του πνοή ο θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Στη σχετική έκθεση, περιλαμβάνονται ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, όπως ότι ο Μαραντόνα είχε έναν αργό και γεμάτο αγωνία θάνατο, καθώς «άρχισε να πεθαίνει τουλάχιστον 12 ώρες πριν το μοιραίο».

Οι εμπειρογνώμονες, κατέληξαν στο συμπέρασμα, πως ο διάσημος Αργεντινός «εγκαταλείφθηκε στη μοίρα του» από την ιατρική ομάδα που τον περιέβαλε λίγο πριν από το θάνατό του, παρέχοντάς του «ανεπαρκή» θεραπεία.

Όλα αυτά περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων σε ένα έγγραφο 70 σελίδων, που συνέταξε η ιατρική επιτροπή που ήταν επιφορτισμένη με τη διερεύνηση για τον θάνατο του «Ντιεγκίτο», κατόπιν σχετικού αιτήματος της Δικαιοσύνης.

Η εισαγγελία, άρχισε μία έρευνα που επιδιώκει να προσδιορίσει πιθανή αμέλεια ή αμέλεια στην ιατρική περίθαλψη που χορηγήθηκε στον Μαραντόνα, ο οποίος πέθανε από καρδιακή ανακοπή στις 25 Νοεμβρίου 2020 και σε ηλικία 60 ετών, στην κατοικία του στην περιοχή Τίγκρε του Μπουένος Άϊρες.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκαναν δύο από τις πέντε κόρες του πρώην αρχηγού της εθνικής Αργεντινής και συγκεκριμένα η 31χρονη Τζιανίνα και η 24χρονη, Τζιάνα, ο νευροχειρουργός, Λεοπόλδο Λούκε, ήταν υπεύθυνος για την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του πατέρα τους.

Η ιατρική επιτροπή, αποτελούμενη από 20 εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένων ιατροδικαστών παθολόγων, που πραγματοποίησαν την αυτοψία και ειδικών από διάφορους ιατρικούς κλάδους, συμπέρανε ότι ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής «θα είχε περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης εάν είχε νοσηλευτεί σε κατάλληλο κέντρο φροντίδας».

«Λαμβάνοντας υπ΄ όψιν την κλινική, κλινικο-ψυχιατρική εικόνα και την κακή γενική κατάσταση, θα έπρεπε να είχε συνεχίσει την αποκατάσταση και την διεπιστημονική θεραπεία, σε κατάλληλο ίδρυμα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση.

Η έρευνα επικεντρώνεται σε επτά άτομα και συγκεκριμένα, στον νευροχειρουργό, Λεοπόλδο Λούκε, στην ψυχίατρο, Αγκουστίνα Κοσάτσοφ, έναν ψυχολόγο, δύο νοσηλευτές (σ.σ. ένας άνδρας και μια γυναίκα) που βρισκόταν στο πλευρό του Μαραντόνα, καθώς και στον επόπτη αυτών των νοσοκόμων και σ΄ έναν ιατρό.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην Αργεντινή, οι ποινές για παραμέληση, εγκατάλειψη ή ανθρωποκτονία, είναι από πέντε έως δεκαπέντε χρόνια φυλάκιση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για την επίθεση στον Γραμμένο

Ελλάδα 24.04.2024
Βρίσκεται στον ανακριτή και αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί

Ο Μπάιντεν επικύρωσε τους νόμους για παροχή βοήθειας σε Ουκρανία, Ισραήλ καθώς και την απαγόρευση του TikTok

Κόσμος 24.04.2024
To TikTok απαντά «δεν πάει πουθενά» καθώς πιστεύει ότι θα δικαιωθεί στα δικαστήρια και θα μπλοκάρει την εφαρμογή του νόμου

Βίκυ Φλέσσα για Τέμπη: «Τα παιδιά αυτά τα σκοτώσαμε όλες και όλοι μαζί»

Ελλάδα 24.04.2024
Αντιδράσεις για τη κυνική δήλωση της υποψήφιας ευρωβουλευτή της ΝΔ

Αφρικανική σκόνη: Ποιες χημικές ουσίες εντοπίστηκαν στην Αττική

Καιρός 24.04.2024
Η ΕΑΓΜΕ συνέλεξε και ανέλυσε δείγμα της αφρικανικής σκόνης που έχει καλύψει την Αττική τις τελευταίες ημέρες

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Ακυρώθηκε η συναυλία του στο Columbia μετά τις συλλήψεις φοιτητών

Πολιτισμός 24.04.2024
Η ανάρτηση του τραγουδοποιού για την κατάσταση στο πανεπιστήμιο Columbia μετά τις κινητοποιήσεις φοιτητών που αντιδρούν με τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα

Νέο ξέσπασμα Καλλιάνου: Ο Γιαννάκης το καλό παιδί τελείωσε – Δεν σκαμπάζω από γλυκανάλατες ανακοινώσεις του «Αττικόν»

Ελλάδα 24.04.2024
Οργισμένος και δακρυσμένος ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας απαντά στην ανακοίνωση του νοσοκομείου

Ευρωεκλογές: Αυτά είναι τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν

Πολιτική 24.04.2024
Κόπηκαν 15 κόμματα, μεταξύ των οποίων οι «Σπαρτιάτες»

Φλώρος: «Μου έβρισε τη μητέρα, έκανε χειρονομίες. Δεν μετανιώνω»

Πολιτική 24.04.2024
Ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρώην των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνος Φλώρος, έδωσε την δική του εκδοχή

Σπαρτιάτες: «Κόπηκαν» από τον Αρειο Πάγο

Πολιτική 24.04.2024
Δεν θα συμμετέχουν στις ευρωεκλογές