E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σοκ στη Γαλλία: Σχέδιο νόμου για περιοριστικά μέτρα ως τον Απρίλιο του 2021

Σήμερα 2.168 ασθενείς βρίσκονται στις ΜΕΘ

Δημοσίευση 21/10/2020 | 18:19

Σοκ στη Γαλλία: Σχέδιο νόμου για περιοριστικά μέτρα ως τον Απρίλιο του 2021

Η γαλλική κυβέρνηση θέλει να έχει τη δυνατότητα να εφαρμόσει μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, των συναθροίσεων, της λειτουργίας των καταστημάτων τουλάχιστον έως την 1η Απριλίου 2021 για την καταπολέμηση της Covid-19, σύμφωνα με σχέδιο νόμου που παρουσίασε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

Οι περιορισμοί αυτοί, που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν σε όλη τη χώρα ή σε ένα μέρος αυτής, θα προσαρμόζονται ανάλογα με την ένταση της επιδημίας.

Έπειτα από ένα πρώτο κύμα που άφησε πίσω του 30.000 νεκρούς την άνοιξη και μια γενικευμένη καραντίνα δύο μηνών, η Γαλλία περνά τώρα ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας.

Σήμερα 2.168 ασθενείς βρίσκονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας, ο υψηλότερος αριθμός από τα μέσα Μαΐου. Συνεπώς, καλύπτεται το 40% των κλινών στις ΜΕΘ λόγω της μεγάλης εισροής ασθενών με COVID-19, είπε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ. Συνολικά 33.885 έχουν πεθάνει από τη νόσο από την αρχή της επιδημίας.

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι τα νοσοκομεία στις πόλεις Κλερμόν και Ντιζόν θα τεθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που σημαίνει ότι αναβάλλουν τις επεμβάσεις που δεν έχουν σχέση με τον κορωνοϊό και αναστέλλουν τις διακοπές του προσωπικού. Τα νοσοκομεία στο Παρίσι τέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις αρχές Οκτωβρίου, γιατί οι ασθενείς με κορονοϊό αποτελούσαν σχεδόν τους μισούς αρρώστους που νοσηλεύονταν στις ΜΕΘ.

Είκοσι εκατομμύρια Γάλλοι στο Παρίσι και σε άλλες μεγάλες πόλεις ζουν από το Σάββατο σε καθεστώς απαγόρευσης της κυκλοφορίας τη νύχτα από τις 21.00 έως τις 06.00. Το μέτρο ισχύει για τέσσερις εβδομάδες αλλά μπορεί να παραταθεί στις έξι εβδομάδες.

Αρκετοί νέοι νομοί θα συμπεριληφθούν αύριο, Πέμπτη, στις περιοχές που έχουν τεθεί σε μέγιστο συναγερμό και νέες πόλεις θα εφαρμόσουν το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Η Γαλλία είναι σε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης, η οποία επιβλήθηκε με απλό διάταγμα και ισχύει μέχρι τις 16 Νοεμβρίου. Η επέκτασή της πέραν του ενός μηνός προϋποθέτει ψηφοφορία στο κοινοβούλιο. Στο νομοσχέδιό της, η κυβέρνηση θέλει να μπορεί να την παρατείνει έως την 16η Φεβρουαρίου 2021, όπως είπε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ.

Η κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης, με αφορμή την κρίση της Covid-19, εφαρμόστηκε ήδη από τις 23 Μαρτίου έως τις 10 Ιουλίου 2020.

Αυτή η έκτακτη κατάσταση επιτρέπει, αν κρίνεται αναγκαίο, τον περιορισμό ακόμη και την απαγόρευση των μετακινήσεων ή την εφαρμογή μερικής ή πλήρους καραντίνας του πληθυσμού.

Η Εθνοσυνέλευση θα συνεδριάσει κατ΄εξαίρεση το Σάββατο και την Κυριακή για να εξετάσει αυτό το νομοσχέδιο, το οποίο στη συνέχεια θα εξεταστεί από το άλλο σώμα, τη Γερουσία.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βουλή: Ο πατέρας του Φλώρου περιγράφει το ιστορικό που οδήγησε στο χθεσινό επεισόδιο

Ελλάδα 25.04.2024
Ο Γραμμένος ξεκίνησε το επεισόδιο, είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής Διονύσιος Βαλτογιάννης που ήταν αυτόπτης μάρτυρας

Φορολογικές δηλώσεις: Πότε ανοίγει το taxisnet ‑ Διαδικασία εξπρές η επιστροφή φόρου

Οικονομία 25.04.2024
Πότε ανοίγει το taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων - Οι αλλαγές στα έντυπα Ε1 και Ε3

Αυστραλία: Δεκάδες μαύρα δελφίνια βρέθηκαν σε ακτή – Μεγάλη κινητοποίηση για τη σωτηρία τους

Κόσμος 25.04.2024
Από δεκάδες μαύρα δελφίνια γέμισε ακτή στο νοτιοδυτικό άκρο της Αυστραλίας και οι πιθανότητες να επιβιώσουν είναι ελάχιστες σύμφωνα με τις τοπικές αρχές

Φωτιά στη Λακωνία ‑ Στη μάχη και εναέρια μέσα

Ελλάδα 25.04.2024
Καίει αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αγιος Στέφανος - Πνέουν ισχυροί άνεμοι, δεν απειλούνται κατοικίες

Νέο περιστατικό βίας: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο του δήμου Νίκαιας

Ελλάδα 25.04.2024
Ο αντιδήμαρχος Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη διεκομίσθη στο νοσοκομείο «Τζάνειο» με αιμορραγία στο μέτωπο

Πλακιάς κατά Φλέσσα για τα Τέμπη: «Εγώ τα παιδιά μου φοιτήτριες τα έστειλα, με το πιο ασφαλές μέσο»

Ελλάδα 25.04.2024
Η αρχή της θεραπείας είναι να μην μας εκπροσωπούν άτομα σαν εσένα πουθενά, γράφει ο πατέρας που έχασε τα παιδιά του στα Τέμπη

Παρίσι: Έπεσαν τα φτερά του Moulin Rouge

Κόσμος 25.04.2024
Αγνωστη η αιτία

Θεσσαλονίκη: Μηχανή παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο που ρύθμιζε την κυκλοφορία

Ελλάδα 25.04.2024
Ο τροχονόμος διακομίστηκε προληπτικά στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου

Ελλάδα 25.04.2024
Σε ηλικία 79 ετών