E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νέο Ηράκλειο: «Βομβαρδισμένο» τοπίο μετά την καταιγίδα

Μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά

Δημοσίευση 13/10/2020 | 10:55

Νέο Ηράκλειο: «Βομβαρδισμένο» τοπίο μετά την καταιγίδα

Τρεις συνολικά οι τραυματίες που άφησε πίσω της η κακοκαιρία που έπληξε τα ξημερώματα την Αττική. Σάρωσε το Νέο Ηράκλειο, όπου ξεριζώθηκαν δέντρα και καταστράφηκαν σπίτια και αυτοκίνητα. Είχε λίγη ώρα διάρκεια αλλά προκάλεσε ζημιές σε πολλές περιοχές. Εικόνες και μαρτυρίες που σοκάρουν. “Νόμιζα πως ήταν σεισμός, είδα πράγματα να στροβιλίζονται”.

Οι κάτοικοι στο Νέο Ηράκλειο ξύπνησαν από τη δυνατή νεροποντή που «χτύπησε» την Αττική τα ξημερώματα και είδαν τα αυτοκίνητά τους κατεστραμμένα από δέντρα που έπεσαν, τα σπίτια τους να έχουν ζημιές, σκεπές να έχουν ξηλωθεί, θερμοσίφωνες από τις ταράτσες να έχουν πέσει στους κήπους.

Είναι εικόνες καταστροφής από την κακοκαιρία που «χτύπησε» την Αττική και παρόλο που είχε διάρκεια περίπου μιας ώρας μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια, έριξε δέντρα και προκάλεσε ζημιές χιλιάδων ευρώ. Προκάλεσε επίσης και τρεις τραυματισμούς. Τρεις άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Αττικής, λόγω τραυματισμών που υπέστησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Σοβαρότερα έχει τραυματιστεί μια γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό. Χτύπησε όταν εξαιτίας της κακοκαιρίας έπεσε τοίχος στο σπίτι της!

Ξηλώθηκαν σκεπές, δέντρα έπεσαν σε αυτοκίνητα

Η καταρρακτώδης βροχή ξεκίνησε στις 06:00 παρά και κράτησε μέχρι περίπου τις 07:00. Οι κάτοικοι στο Νέο Ηράκλειο μιλούν για έναν ανεμοστρόβιλο που μέσα σε λίγα λεπτά σάρωσε τις περιουσίες τους και προκάλεσε το βομβαρδισμένο τοπίο που βλέπουμε στις σοκαριστικές εικόνες.

Μέχρι στιγμής, από την κακοκαιρία στην Αττική τα ξημερώματα, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 148 κλήσεις, κυρίως για τις περιοχές: Νέο Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Περιστέρι, Μοσχάτο και Αιγάλεω, για 103 κοπές δέντρων, 27 αντλήσεις υδάτων και 18 αφαιρέσεις αντικειμένων. Οι περισσότερες ενέργειες είναι σε εξέλιξη.

Μαρτυρία από το Νέο Ηράκλειο: Νόμιζα πως ήταν σεισμός
Χαρακτηριστική των όσων έγιναν στο Νέο Ηράκλειο είναι η μαρτυρία ενός άνδρα που είδε καρέκλες και αντικείμενα να στροβιλίζονται μπροστά στα μάτια του, που ξύπνησε γιατί νόμιζε πως γινόταν σεισμός και που είδε ένα αυτοκίνητο να πέφτει πάνω στο αυτοκίνητό του. Σε αυτό που παρά λίγα λεπτά θα ήταν και ο ίδιος μέσα!

«Μέσα στον ύπνο μου, νόμιζα ότι γινόταν σεισμός. Μένω στον 5ο και είδα έπιπλα και μικροέπιπλα να στροβιλίζονται» περιέγραψε, σοκαρισμένος ακόμα. Και έδειξε έναν ηλιακό θερμοσίφωνα που από την ταράτσα της πολυκατοικίας είχε βρεθεί στο έδαφος!

Αν περπατήσει κανείς στο Νέο Ηράκλειο, σχεδόν τρεις ώρες αφού σταμάτησε η βροχή, θα δει μόνο καταστροφή.

Δέντρα πεσμένα στους δρόμους ή πάνω σε αυτοκίνητα τα οποία έχουν λιώσει, σκεπές ξηλωμένες και κατεστραμμένες, τέντες σκισμένες, παιδικές χαρές έχουν υποστεί ζημιές. Σε κάποια σημεία μπήκαν νερά σε ισόγειους χώρους, με αποτέλεσμα πολλά καταστήματα να κάνουν κλήσεις για άντληση υδάτων.

Στο Νέο Ηράκλειο, η πτώση των δέντρων σε κεντρικές αρτηρίες έχει προκαλέσει έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα και ήδη ο δήμος έχει βγάλει έξω τα συνεργεία προκειμένου να αποκαταστήσει της ζημιές, να απομακρύνει όποιους κορμούς έχουν πέσει, αλλά και όποιους αποτελούν κίνδυνο για πτώση.

Κλειστή παραμένει η οδός Πλαπούτα, στο Νέο Ηράκλειο, από τρία μεγάλα δένδρα που έχουν πέσει και γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας από την Τροχαία, ενώ κλειστοί -για τον ίδιο λόγο- είναι επίσης οδοί Μαρίνου Αντύπα, Δερβενακίων και Ανατολής.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λάρισα: Ανήλικα με πατίνι συγκρούστηκαν με ΙΧ

Ελλάδα 24.04.2024
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης

Απεργία την 1η Μαΐου ‑ Τι δε θα λειτουργήσει

Ελλάδα 24.04.2024
Κινητοποιήσεις ενόψει της εργατικής Πρωτομαγιάς

Στο αυτόφωρο στέλνει ο πρόεδρος της Βουλής τον Κωνσταντίνο Φλώρο για βιαιoπραγία

Πολιτική 24.04.2024
Αξιοποιώντας το άρθρο 157 του νέου ποινικού κώδικα

Ρέντης: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολoφονίας του Λυγγερίδη

Ελλάδα 24.04.2024
Τον πυρήνα της οργάνωσης αποτελούσαν 8 άτομα

Αποβάλλεται ο Κωνσταντίνος Φλώρος από τη Βουλή ‑ Αίτημα για άρση ασυλίας

Πολιτική 24.04.2024
Αμεση η αντίδραση του Προέδρου της Βουλής

Ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος επιτέθηκε με γροθιές σε βουλευτή του Βελόπουλου μέσα στη Βουλή

Πολιτική 24.04.2024
Επιτέθηκε στον βουλευτή Βασίλη Γραμμένο - Το θuμα της επiθεσης μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Βουλής

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές

Πολιτική 24.04.2024
Ο τραγουδιστής ανάμεσα στα ονόματα που θα κατέβουν υποψήφια

Συντάξεις Μαΐου 2024: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές

Οικονομία 24.04.2024
Νωρίτερα θα πληρωθούν οι συντάξεις Μαΐου - λόγω του Πάσχα - σύμφωνα με την απόφαση που πήρε η Διοίκηση του ΕΦΚΑ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συνταξιούχων του

Θρήνος στην Πολεμική Αεροπορία: Βρέθηκε νεκρός υπαξιωματικός μέσα στη μονάδα

Ελλάδα 24.04.2024
Ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αναφέρει πως διερευνώνται τα αίτια του θανάτου του

Μείωση εισοδημάτων και αύξηση των ανισοτήτων έφερε η οικονομική κρίση

Οικονομία 24.04.2024
Ποιοι πληρώνουν το 80% των άμεσων φόρων