LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σοκ! Πέθανε ο Chadwick Boseman, o «Black Panther» της μεγάλης οθόνης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 43 ετών - Πάλευε αθόρυβα για χρόνια με τον καρκίνο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/8/2020 | 08:22

Σοκ! Πέθανε ο Chadwick Boseman, o «Black Panther» της μεγάλης οθόνης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 43 ετών ο Chadwick Boseman, γνωστός και ως "Black Panther" του κινηματογράφου, ρόλος από τον οποίο παγιώθηκε μέσω της σειράς ταινιών της Marvel.

Όπως έγινε γνωστό ο Boseman πάλευε αθόρυβα με τον καρκίνο από το 2016, από τον οποίο και νικήθηκε, αφήνοντας την τελευταία του πνοή το βράδυ της Παρασκευής, με την οικογένειά του να γνωστοποιεί την απώλειά του μέσω Twitter.

Είχε παίξει και σε αρκετές ακόμη γνωστές ταινίες, όπως το Marshall και το Da 5 Bloods. έχοντας όμως μία... παράλληλη ζωή, αφού ταυτόχρονα με τον κινηματογράφο , τα τελευταία τέσσερα χρόνια έδινε αθόρυβα και μία άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Ο Boseman γεννήθηκε στη Νότια Καρολίνα, αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον και ακολούθησε αμέσως τον δρόμο της υποκριτικής σπουδάζοντας στη Βρετανική Δραματική Ακαδημία του Λονδίνου. Επέστρεψε για να ζήσει στο Μπρούκλιν και να αρχίσει να κάνει τις πρώτες του δουλειές, με τον πρώτο τηλεοπτικό του ρόλο να έρχεται το 2003 για ένα επεισόδιο του Third Watch.

Συνέχισε με ρόλους σε γνωστές σειρές όπως το Law &Order και CSI:NY, ενώ παράλληλα δοκίμαζε το ταλέντο του και στη σκηνοθεσία, γράφοντας έργα. Ο πρώτος πρωταγωνιστικός ρόλος ήρθε το 2013 για την ταινία 42, όπου ενσάρκωσε το θρύλο του αθλητισμού τον Jackie Robinson. Η ερμηνεία του έκλεψε την παράσταση.

Το 2016 έρχεται η στιγμή της πρώτης σημαντικής μέσω της Marvel και του χαρακτήρα Black Panther με την ταινία "Captain America: Civil War" για να δώσει εν συνεχεία το όνομα του χαρακτήρα του και τον ρόλο του στο περιεχόμενο και τον τίτλο της ταινίας "Black Panther" που ακολούθησε και τον εκτόξευσε (2018). Ακολούθησαν σημαντικοί ρόλοι στις ταινίες 21 Bridges και Da 5 Bloods.

Μαζί με τη δόξα, ωστόσο, ο Boseman είχε να αντιμετωπίσει και το άσχημο παιχνίδι που του επεφύλασσε η μοίρα, αφού παράλληλα με την ανοδική κινηματογραφική του πορεία έδινε και μία μάχη με καρκίνο στο παχύ εντέρο, ο οποίός διαγνώστηκε το 2016. Δεν μίλησε ποτέ δημόσια γι' αυτό, και συνέχισε να τα δίνει όλα στους ρόλους που τον ανέδειξαν εκείνη την περίοδο όπως όταν ενσάρκωσε τον Black Panther το 2018.

Η ζωή του ήταν ένας επίπονος δρόμος από τα χειρουργεία και τις χημειοθεραπείες στις πρόβες και τα γυρίσματα, αφού το διάστημα στο οποίο πάλεψε αποδείχτηκε ιδιαίτερα δύσκολο με πολλαπλές επεμβάσεις.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κακοκαιρία: Οι κάτοικοι της Θεσσαλίας θωρακίζουν τα σπίτια τους

Ελλάδα 19.04.2024
Κοντά στα μεσάνυχτα τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σε Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα

Τέμπη: Εντοπίστηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο των ερευνών

Ελλάδα 19.04.2024
Έρευνα μετά από αίτημα των συγγενών των θuμάτων

Αύριο στην Αθήνα η Ολυμπιακή Φλόγα ‑ Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν προσωρινά

Ελλάδα 19.04.2024
Η Ολυμπιακή Φλόγα φτάνει αύριο Σάββατο 20 Απριλίου στην Αθήνα - Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο διεξαγωγής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Μπάιντεν: «Κανίβαλοι έφαγαν τον θείο μου στον Β` Παγκόσμιο!»

Κόσμος 19.04.2024
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει να προβληματίζει με την συμπεριφορά του

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

Κόσμος 19.04.2024
Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τον άντρα που απειλούσε να ανατιναχθεί σήμερα έξω από το προξενείο του Ιράν στο Παρίσι

Τέμπη: «Βρέθηκαν οστά στα χώματα από το μπάζωμα», καταγγέλλει ο Νίκος Πλακιάς

Ελλάδα 19.04.2024
Ο πατέρας των διδύμων Χρύσας και Θώμης Πλακιά που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύxημα, εξηγεί πως αναμένεται η ταυτοποίηση του DNA

Γαλλία: Ανδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι

Κόσμος 19.04.2024
Η γαλλική αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή - Ο άνδρας φέρεται να κρατάει χειροβομβίδες

Πρόστιμα σχεδόν 1,5 εκατ. ευρώ σε 11 μεγάλες επιχειρήσεις για παραπλανητικές εκπτώσεις

Οικονομία 19.04.2024
Σκρέκας: Αποδεικνύεται στην πράξη ότι οι έλεγχοι που διεξάγονται είναι καθολικοί, εντατικοί και αποτελεσματικοί