LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νέα μέτρα έρχονται: Γιατί είναι κρίσιμο αυτό το Σαββατοκύριακο

Τι προβληματίζει την κυβέρνηση

Δημοσίευση 9/7/2020 | 16:18

Νέα μέτρα έρχονται: Γιατί είναι κρίσιμο αυτό το Σαββατοκύριακο

Το Σαββατοκύριακο θεωρείται κρίσιμο, καθώς οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού θα ενταθούν και θα υπάρξουν εισηγήσεις από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, τις οποίες θα εξετάσει η κυβέρνηση εάν το κρίνει απαραίτητο θ’ ανακοινώσει νέα μέτρα τη Δευτέρα.

Ερωτηθείς για το ζήτημα στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Στέλιος Πέτσας αρνήθηκε να προσδιορίσει τα μέτρα αυτά, λέγοντας πως όλα βρίσκονται στο τραπέζι. Δεν έκρυψε, ωστόσο, την ανησυχία που υπάρχει στην κυβέρνηση, επισημαίνοντας πως τα όσα λέει συνιστούν «καμπάνα και όχι καμπανάκι». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι «ο μεγαλύτερος κίνδυνος αυτή τη στιγμή δεν είναι από το εξωτερικό. Είναι στο εσωτερικό, είναι τα απαράδεκτα φαινόμενα χαλάρωσης, διότι ο κορονοϊός δεν έφυγε. Είναι εδώ και τρέφεται από τη χαλάρωσή μας», συνιστώντας σε όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν τα μέτρα πρόληψης και ατομικής υγιεινής.

Ο κ. Πέτσας χαρακτηριστικά ανέφερε πως το σύστημα των τεστ στις πύλες εισόδου της χώρας λειτουργεί αποτελεσματικά, καθώς έγιναν 31.169 τεστ έως τις 6 Ιουλίου και από αυτά μόνο 100 είναι θετικά, δηλαδή μόλις το 0,3%. «Υπάρχουν εισαγόμενα κρούσματα, αλλά η αύξηση είναι ήπια και ελεγχόμενη. Τα μεγαλύτερα προβλήματα οφείλονται στην εισροή κρουσμάτων από τα χερσαία σύνορα, ιδίως γιατί εμφανίζεται έξαρση του κορονοϊού στα Βαλκάνια», πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

Τα μέτρα που… έρχονται

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα μέτρα που εξετάζονται είναι και η αυστηροποίηση των ελέγχων στα χερσαία σύνορα ή ακόμη και το κλείσιμό τους για κάποιο χρονικό διάστημα. Η ακριβής εικόνα από τους ελέγχους – που έχουν φτάσει έως σήμερα 50.000 περίπου – θα υπάρχει επίσης εντός του Σαββατοκύριακου και ήδη τις τελευταίες ημέρες έχει υπάρξει αυστηροποίηση στην πύλη εισόδου του Προμαχώνα.

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά το εσωτερικό, ο προβληματισμός αφορά κυρίως δύο ζητήματα: τα πανηγύρια και τα λεγόμενα «ορθάδικα» (μπαρ, κέντρα διασκέδασης κτλ.) και όχι τα καταστήματα εστίασης, για τα οποία οι κανόνες αναθεωρήθηκαν χθες. Στόχος της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξει ραγδαία άνοδος κρουσμάτων τουλάχιστον έως το τέλος Ιουλίου, καθώς τα πρώτα στοιχεία για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο σε ό,τι αφορά τον τουρισμό είναι θετικά κι έτσι θα πρέπει ν’ αποφευχθεί οποιαδήποτε διακινδύνευση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παπανώτας για Κασσελάκη: «Καλό παιδί για καμιά μπίρα σε μπαρ, για ηγέτης δεν κάνει»

Πολιτική 20.04.2024
Ο δημοσιογράφος εξαπέλυσε πυρά εναντίον του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ

Θλίψη στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο γνωστός «ροκάς» Αλέξανδρος Πέρρος

Ελλάδα 20.04.2024
Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα

Βίντεο: Του πήραν πίσω το χρυσό ‑ Ακυρώθηκε ο Κινέζος που άφησαν οι Αφρικανοί να κερδίσει στον ημιμαραθώνιο του Πεκίνου

Αθλητισμός 20.04.2024
Μετά τον σάλο που προκλήθηκε οι Κινέζοι αποφάσισαν να μην μετρήσουν τη νίκη του Χε Τζίε

Κανσέλο: «Εύχονται θάνατο ακόμα και στην αγέννητη κόρη μου»

ΝΕΑ 20.04.2024
Ο Ζοάο Κανσέλο παραδέχτηκε ότι περνάει άσχημες στιγμές εξαιτίας των ανώνυμων απειλών που δέχεται η οικογένειά του μέσω social media

Δείτε βίντεο: Αποδοκίμασαν τον Κυμπουρόπουλο στον Βόλο ‑ «Δεν έχουν καμιά σχέση με δημοκρατία»

Ελλάδα 20.04.2024
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ δεν κατάφερε να προσεγγίσει την αίθουσα στον Βόλο όπου θα γινόταν εκδήλωση για τη βία και τον εκφοβισμό

Κακοκαιρία: Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Ποιες περιοχές θα πληγούν

Καιρός 20.04.2024
Η κακοκαιρία αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Τροχαίο στον περιφερειακό με έναν νεκρό

Ελλάδα 20.04.2024
Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο άνδρας εξετράπη της πορείας του και ανετράπη

Κάτοικος στη Σύμη βρήκε στην παραλία τσάντα με 2,5 εκατομμύρια δολάρια

Ελλάδα Χτες
Παραδόθηκαν αμέσως στο Λιμεναρχείο

Κακοκαιρία: Οι κάτοικοι της Θεσσαλίας θωρακίζουν τα σπίτια τους

Ελλάδα Χτες
Κοντά στα μεσάνυχτα τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σε Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα