LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Όλες οι εξελίξεις για την υγεία του Μίκαελ Σουμάχερ

Τις τελευταίες μέρες το διαδίκτυο έχει πάρει φωτιά λόγω φήμης σχετικά με επικείμενη επέμβαση του

Δημοσίευση 12/6/2020 | 13:58

Όλες οι εξελίξεις για την υγεία του Μίκαελ Σουμάχερ

Όλα αυτά, ενώ η οικογένεια του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1, εξακολουθεί να τηρεί την ίδια στάση που έχει στα 6μιση πλέον χρόνια μετά τον τραυματισμό του, η οποία αφορά μηδενικές διαρροές στον Τύπο. Πράγμα που είναι άκρως σεβαστό αλλά ως γνωστόν, αφήνει πολλά περιθώρια για φημολογία, ερμηνείες και fake news.

Αφού λοιπόν μελετήσαμε ενδελεχώς τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν ανά τον κόσμο, ακολουθούν αλήθειες και ψέματα σχετικά με την παρούσα κατάσταση. Ο Γερμανός φέρεται να ετοιμάζεται για νέα επέμβαση από τον Dr Philippe Menasche. Ο Γάλλος καρδιολόγος ειδικεύεται σε θεραπείες βλαστοκυττάρων και παρά τη σιωπή της οικογένειας Schumacher, στα τέλη του 2019 ξεκίνησε μία νέα, πρωτοποριακή προσπάθεια να βοηθήσει τον άτυχο οδηγό.

Ποια είναι η καινοτομία του Menasche; Τοποθετεί στην καρδιά υγιή βλαστοκύτταρα επιδιώκοντας αυτά να αντικαταστήσουν τα παλιά. Ενώ η επέμβαση αυτή θεωρείται ασφαλής, δεν υπάρχουν αποδείξει πως μπορεί να είναι αποτελεσματική θεραπεία σε ότι έχει να κάνει με εγκεφαλικές δυσλειτουργίες.

Ωστόσο, σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε ξεκαθαρίσει πως όσα κάνει, δεν είναι σε πειραματικό στάδιο. Μιλώντας στη Republica, είχε πει: «Δεν κάνω θαύματα. Όμως δεν κάνω και πειράματα. Επιβεβαιώνω πως φροντίζω τον Schumacher και σας διαβεβαιώνω πως έχει επαφή με το περιβάλλον».

Παρότι έχει επαφή και επικοινωνία με τους γύρω του, ο Schumi εκτιμάται πως έχει σημαντικούς περιορισμούς. Επίσης, μετά από 6 χρόνια σε ολική (ή στην καλύτερη περίπτωση μερική) ακινησία, ο 51χρονος έχει παρουσιάσει μεταξύ άλλων μυϊκή ατροφία και οστεοπόρωση.

Φως στο τι ακριβώς προσπαθεί να κάνει ο Menasche έριξε ο νευροχειρουργός Dr Nicola Acciari, με τις δηλώσεις του να φιλοξενούνται στο new.com.au: «Στόχος είναι να αναγεννηθεί το νευρικό σύστημα του Michael. Τα τελευταία 20 χρόνια η επιστήμη έχει κάνει άλματα σε ότι αφορά στις θεραπείες με βλαστοκύτταρα. Όμως αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως γνωρίζουμε λίγα πράγματα σχετικά με τη λειτουργία του εγκεφάλου. Δεν ξέρουμε λοιπόν ποια θα είναι τα αποτελέσματα».

Πάντως εκτιμάται πως μία τέτοια επέμβαση, αν και δεν κρύβει μεγάλους κινδύνους, δεν ενδείκνυται να πραγματοποιηθεί εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19. Το μόνο σίγουρο είναι πως ακόμα κι αν η οικογένεια Schumacher αποφασίσει να προχωρήσει άμεσα σε αυτή, θα φροντίσει να μη μοιραστεί λεπτομέρειες σχετικά.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κάτοικος στη Σύμη βρήκε στην παραλία τσάντα με 2,5 εκατομμύρια δολάρια

Ελλάδα Χτες
Παραδόθηκαν αμέσως στο Λιμεναρχείο

Κακοκαιρία: Οι κάτοικοι της Θεσσαλίας θωρακίζουν τα σπίτια τους

Ελλάδα Χτες
Κοντά στα μεσάνυχτα τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σε Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα

Τέμπη: Εντοπίστηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο των ερευνών

Ελλάδα Χτες
Έρευνα μετά από αίτημα των συγγενών των θuμάτων

Αύριο στην Αθήνα η Ολυμπιακή Φλόγα ‑ Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν προσωρινά

Ελλάδα Χτες
Η Ολυμπιακή Φλόγα φτάνει αύριο Σάββατο 20 Απριλίου στην Αθήνα - Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο διεξαγωγής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Μπάιντεν: «Κανίβαλοι έφαγαν τον θείο μου στον Β` Παγκόσμιο!»

Κόσμος Χτες
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει να προβληματίζει με την συμπεριφορά του

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

Κόσμος Χτες
Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τον άντρα που απειλούσε να ανατιναχθεί σήμερα έξω από το προξενείο του Ιράν στο Παρίσι

Τέμπη: «Βρέθηκαν οστά στα χώματα από το μπάζωμα», καταγγέλλει ο Νίκος Πλακιάς

Ελλάδα Χτες
Ο πατέρας των διδύμων Χρύσας και Θώμης Πλακιά που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύxημα, εξηγεί πως αναμένεται η ταυτοποίηση του DNA

Γαλλία: Ανδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι

Κόσμος Χτες
Η γαλλική αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή - Ο άνδρας φέρεται να κρατάει χειροβομβίδες