E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΗΠΑ: Νέο θλιβερό ρεκόρ θανάτων από κορωνοϊό με 1.480 απώλειες σε 24 ώρες

Ο αριθμός των θυμάτων της πανδημίας στις ΗΠΑ έχει πλέον ανέλθει σε 7.406

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/4/2020 | 09:33

ΗΠΑ: Νέο θλιβερό ρεκόρ θανάτων από κορωνοϊό με 1.480 απώλειες σε 24 ώρες

Σχεδόν 1.500 νέοι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού καταγράφηκαν μέσα σε μια μέρα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Αυτός είναι ο χειρότερος απολογισμός που έχει καταγραφεί σε 24 ώρες σε οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο μέχρι σήμερα.

Με τους 1.480 θανάτους να καταμετρώνται από τις 20:30 της Πέμπτης ως την ίδια ώρα της Παρασκευής, σύμφωνα με τα δεδομένα του πανεπιστημίου που ανανεώνονται συνεχώς, ο αριθμός των θυμάτων της πανδημίας στις ΗΠΑ έχει πλέον ανέλθει σε 7.406.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε την Παρασκευή ένα διάταγμα να σταματήσουν οι εξαγωγές σε τρίτες χώρες μασκών προσώπου N-95 και άλλου προσωπικού προστατευτικού εξοπλισμού που κρίνεται αναγκαίο για την μάχη καταπολέμησης της πανδημίας του κορονοϊού.

Με ανακοίνωσή του, ο Τραμπ δήλωσε πως το διάταγμα, υπό τον Νόμο περί Παραγωγής Άμυνας, «είναι ένα ακόμη βήμα της συνεχιζόμενης μάχης για την αποτροπή συσσώρευσης, εκτόξευσης τιμών και αισχροκέρδειας, αποτρέποντας την επιβλαβή εξαγωγή προσωπικού προστατευτικού εξοπλισμού».

«Μάχη ενάντια στον χρόνο» δίνει η Νέα Υόρκη

Δύο από τις περιοχές των ΗΠΑ που θεωρούνται επίκεντρα της επιδημίας του κορονοϊού στη χώρα κατέγραψαν χθες Παρασκευή τη μεγαλύτερη αύξηση στον αριθμό των νεκρών, την ώρα που ο Λευκός Οίκος έστελνε αντικρουόμενα μηνύματα σχετικά με το αν είναι απαραίτητο οι Αμερικάνοι να φορούν μάσκα όταν βγαίνουν από το σπίτι τους.

Η μεγάλη αύξηση των νεκρών στη Νέα Υόρκη και τη Νέα Ορλεάνη αποδεικνύει ότι ακόμη και τα νοσοκομεία των πιο πλούσιων, αστικών περιοχών των ΗΠΑ έχουν αρχίσει να καταρρέουν μπροστά στο κύμα των μολύνσεων από την covid-19.

Κυβερνήτες, δήμαρχοι και γιατροί εκφράζουν εδώ και εβδομάδες τις ανησυχίες τους για τις ελλείψεις προστατευτικού εξοπλισμού για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όπως και αναπνευστήρων αλλά και άλλων ιατρικών εφοδίων.

Με το στρατηγικό απόθεμα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να έχει σχεδόν εξαντληθεί, οι πολιτείες των ΗΠΑ αναγκάζονται ουσιαστικά να ανταγωνίζονται η μία την άλλη στην ελεύθερη αγορά για ζωτικής σημασίας ιατρικό εξοπλισμό.

Οι πόλεις προσπαθούν επίσης να αυξήσουν τη χωρητικότητα των νοσοκομείων τους και να στρατολογήσουν νέο ιατρικό προσωπικό, κυρίως μεταξύ των συνταξιούχων, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις επικείμενες ελλείψεις κλινών και προσωπικού.

Η Νέα Υόρκη, επίκεντρο της επιδημίας covid-19 στις ΗΠΑ, έχει λίγες ημέρες στη διάθεσή της για να προετοιμαστεί για το χειρότερο ξέσπασμα της ασθένειας, προειδοποίησε ο δήμαρχός της Μπιλ ντε Μπλάζιο. Στην πόλη έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 56.289 κρούσματα του κορονοϊού και 1.876 θάνατοι.

Η Νέα Υόρκη βρίσκεται σε μια «μάχη ενάντια στον χρόνο», τόνισε ο ντε Μπλάζιο στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων χθες Παρασκευή, επαναλαμβάνοντας το αίτημά του προς την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να κινητοποιήσει τον αμερικανικό στρατό.

«Αντιμετωπίζουμε έναν εχθρό που σκοτώνει χιλιάδες Αμερικανούς και πεθαίνουν πολλοί άνθρωποι που δεν χρειάζεται», επεσήμανε. «Δεν μπορεί κανείς να λέει ότι κάθε πολιτεία, κάθε πόλη πρέπει να τα βγάλει πέρα μόνη της. Δεν είναι αυτό η Αμερική», κατήγγειλε.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θρήνος στην Πολεμική Αεροπορία: Βρέθηκε νεκρός υπαξιωματικός μέσα στη μονάδα

Ελλάδα 24.04.2024
Ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αναφέρει πως διερευνώνται τα αίτια του θανάτου του

Μείωση εισοδημάτων και αύξηση των ανισοτήτων έφερε η οικονομική κρίση

Οικονομία 24.04.2024
Ποιοι πληρώνουν το 80% των άμεσων φόρων

Ηράκλειο: Νεαροί ξυλοκόπησαν άγρια 19χρονο και η ανήλικη αδερφή τους τραβούσε βίντεο

Ελλάδα 24.04.2024
Eίχαν δώσει ραντεβού όλοι για να λύσουν τις διαφορές τους

Για ποιες συναλλαγές με POS αλλάζουν οι προμήθειες τραπεζών

Οικονομία 24.04.2024
Οι νέες χρεώσεις και οι κλάδοι

Λούκα Βιλντόζα: Διέρρηξαν το σπίτι του στην Κηφισιά

Ελλάδα 24.04.2024
Οι δράστες άρπαξαν λεφτά και ένα πανάκριβο Rolex

Κάμερα σε κουδούνι σπιτιού κατέγραψε καρέ‑καρέ την αρπαγή γυναίκας

Κόσμος 24.04.2024
Ανατριχιαστικό βίντεο - «Παρακαλώ βοηθήστε με» ούρλιαζε η γυναίκα λίγο πριν απαχθεί

Πως έφτασαν Pfizer και Moderna στα δικαστήρια

Κόσμος 24.04.2024
Μάχη δισεκατομμυρίων

Ο πολιτικός φορέας Κόσμος ζητά την κήρυξη της Ελλάδας σε κατάσταση κλιματικής έκτακτης ανάγκης

Πολιτική Χτες
Με αφορμή τη δημοσίευση της ετήσιας Έκθεσης για το κλίμα της Ευρώπης το 2023

Η Αφρικάνική σκόνη έστειλε πολύ κόσμο στα Επείγοντα: Οι οδηγίες των πνευμονολόγων

Ελλάδα Χτες
Ποιοι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο, ποια τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης