LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορωνοϊός: Το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού είναι κλεισμένο στα σπίτια του

Η πλήρης καραντίνα στην Ινδία αυξάνει σε περισσότερα από 2,6 δισεκατομμύρια τους ανθρώπους που καλούνται να μείνουν στα σπίτια τους

Δημοσίευση 24/3/2020 | 21:24

Κορωνοϊός: Το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού είναι κλεισμένο στα σπίτια του

Ο κορωνοϊός σαρώνει και οι αλλαγές στην καθημερινότητα είναι κοσμογονικές. Η πλήρης καραντίνα στην Ινδία, που θα τεθεί σε ισχύ τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα, 20.30 ώρα Ελλάδος) αυξάνει σε περισσότερα από 2,6 δισεκατομμύρια τους ανθρώπους που καλούνται από τις δημόσιες αρχές να μείνουν στα σπίτια τους για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του Covid-19, σύμφωνα με καταμέτρηση που έγινε σήμερα από βάση δεδομένων του Γαλλικού Πρακτορείου.

Κορωνοϊός και… το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού στα σπίτια!

Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού, που εκτιμάται από τον ΟΗΕ σε 7,8 δισεκατομμύρια ανθρώπους το 2020.

Οι περισσότερες από τις εν λόγω χώρες επέβαλαν υποχρεωτικό περιορισμό στον πληθυσμό τους: τουλάχιστον 2,24 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε τουλάχιστον 42 χώρες ή εδάφη επέλεξαν αυτή τη μέθοδο. Αυτό ισχύει συγκεκριμένα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες (Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία …), αλλά και στην Κολομβία, την Αργεντινή, την Καλιφόρνια (Ηνωμένες Πολιτείες), στο Νεπάλ, το Ιράκ, στη Μαδαγασκάρη.

Η Ινδία και η Νέα Ζηλανδία είναι οι τελευταίες χώρες που εντάχθηκαν στον κατάλογο. Την Πέμπτη θα συμπεριληφθεί και η Νότια Αφρική.

Στα περισσότερα από αυτά τα εδάφη, είναι δυνατό ωστόσο οι πολίτες να βγουν από το σπίτι σας για να πάνε στη δουλειά, για να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης ή να πάνε στον γιατρό.

Παγκόσμιος συναγερμός

Τουλάχιστον πέντε χώρες ή εδάφη (περισσότερα από 226 εκατομμύρια άνθρωποι), συμπεριλαμβανομένου του Ιράν, της Γερμανίας και του Καναδά, κάλεσαν τους κατοίκους τους να μείνουν στο σπίτι, να περιορίσουν στον μέγιστο βαθμό τις μετακινήσεις και τις επαφές, χωρίς ωστόσο να συνδυάζουν τις συστάσεις αυτές με εξαναγκαστικά μέτρα.

Τουλάχιστον 15 χώρες ή εδάφη (περισσότερα από 189 εκατομμύρια άνθρωποι) έχουν επιβάλει απαγόρευση της κυκλοφορίας, απαγορεύοντας τις μετακινήσεις το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό ισχύει συγκεκριμένα στη Σαουδική Αραβία, την Ακτή του Ελεφαντοστού, τη Χιλή, τη Μανίλα (Φιλιππίνες) και τη Σερβία. Στην Αίγυπτο, η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα τεθεί σε ισχύ αύριο, Τετάρτη.

Τέλος, ορισμένες χώρες έχουν επιβάλει καραντίνα στις μεγαλύτερες πόλεις τους, με απαγόρευση εισόδου και εξόδου από αυτές. Αυτή είναι η περίπτωση των 27 μεγαλύτερων πόλεων της Βουλγαρίας, του Αλμάτι και του Nουρ-Σουλτάν στο Καζακστάν και του Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν. Οι πόλεις αυτές έχουν περίπου 10 εκατομμύρια κατοίκους.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αναβιώνουν οι χαμένες ρυθμίσεις για χρέη προς ΕΦΚΑ

Οικονομία 18.04.2024
Ολική επαναφορά των ευνοϊκών ρυθμίσεων και για τα χρέη προς τον ΕΦΚΑ

Καιρός: Πότε θα «χτυπήσει» τη χώρα ο πολικός αεροχείμαρρος

Καιρός 18.04.2024
Η πρόγνωση για τις επόμενες μέρες

Λάθος συναγερμός: Η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ πως δεν υπάρχει θετικό δείγμα ντόπινγκ Έλληνα ποδοσφαιριστή

Αθλητισμός Χτες
Η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία βάζει τέλος στα δημοσιεύματα

Κρήτη: Εντοπίστηκε σορός άνδρα που επέπλεε στη θάλασσα για αρκετούς μήνες

Ελλάδα Χτες
Τι έδειξαν οι έρευνες της αστυνομίας

Καιρός: Η σκόνη φεύγει, ο αεροχείμαρρος έρχεται

Καιρός Χτες
Η πρόγνωση του meteo και η ανάρτηση Τσατραφύλλια για τις επόμενες ημέρες

Παγκόσμια ανησυχία: Το Ισραήλ σχεδιάζει να επιτεθεί σε ιρανικούς πυρηνικούς αντιδραστήρες

Κόσμος Χτες
Απίστευτη αποκάλυψη από πρώην πράκτορα της Μοσάντ

Politico: Το Κίεβο οδεύει προς την ήττα ‑ Ο Πούτιν πιο κοντά από ποτέ στον στόχο του

Κόσμος Χτες
Ζοφερό κοκτέιλ στην κουρασμένη από τον πόλεμο χώρα - Η βοήθεια από τη Δύση καθυστερεί, οι νέοι είτε είναι στα κλαμπ είτε έχουν εγκαταλείψει, ενώ ο Πούτιν δείχνει να μην έχει να χάσει τίποτα

Πασχαλινό ωράριο: Πότε ξεκινάει ‑ Τι ώρες θα λειτουργήσουν τα καταστήματα

Ελλάδα Χτες
Στις 25 Απριλίου θα κάνει πρεμιέρα το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για την περίοδο του Πάσχα

Χάος σε Ντουμπάι, Ομάν, Μπαχρέιν και Κατάρ από τις βροχοπτώσεις‑ρεκόρ ‑ Αδιανόητες εικόνες στα εμπορικά κέντρα

Κόσμος Χτες
Κάτω από το νερό το αεροδρόμιο του Ντουμπάι - Σ΄ένα 24ωρο η ποσότητα νερού που έπεσε αντιστοιχεί σε δύο χρόνια βροχής - Στο Ομάν 19 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους

Θεσσαλονίκη: Αναμορφωτικά μέτρα σε ανήλικους που λήστεψαν καθηγητή λυκείου έξω από σχολείο

Ελλάδα Χτες
Για την ίδια υπόθεση κατηγορείτο ένας ακόμη ανήλικος που απηλλάγη της κατηγορίας