LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αλλαγή του καιρού: Καταιγίδες και χιονοπτώσεις από το βράδυ της Κυριακής

Σταματάει το μικρό καλοκαιράκι - Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/3/2020 | 18:08

Αλλαγή του καιρού: Καταιγίδες και χιονοπτώσεις από το βράδυ της Κυριακής

Υψηλές μέγιστες θερμοκρασίες επικράτησαν σε όλη τη χώρα σήμερα Σάββατο (14/3). Οι υψηλότερες καταγράφηκαν στην Αττική φθάνοντας έως τους 26,1 βαθμούς Κελσίου στα Πατήσια, στο Λουτράκι τους 25,8 και στο Ψυχικό τους 25,3 βαθμούς, σύμφωνα με το δίκτυο των αυτομάτων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (meteo.gr).

Την Κυριακή (15/3) ο καιρός θα αλλάξει, με βροχές, σποραδικές καταιγίδες, καθώς επίσης χιονοπτώσεις στα ορεινά και στα βόρεια ημιορεινά. Σταδιακή σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα υπάρξει από τα βόρεια και επικράτηση πολύ ενισχυμένων βοριάδων στο Αιγαίο, με εντάσεις έως εννέα μποφόρ το βράδυ στα βόρεια πελάγη.

Πιο αναλυτικά, αύριο Κυριακή στη Βόρεια Ελλάδα αναμένονται βροχές, λίγες σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Κατά τη διάρκεια της ημέρας τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα, με έμφαση στα κεντρικά, ανατολικά και νότια, καθώς επίσης στα νησιωτικά τμήματα του Βόρειου, Κεντρικού και Ανατολικού Αιγαίου. Χιόνια θα πέσουν σταδιακά στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Βόρειας Θεσσαλίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 9 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -1 έως 11, στη Θεσσαλία από 5 έως 14 βαθμούς, στην Ήπειρο από 7 έως 21, στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα και στη Νότια Πελοπόννησο από 9 έως 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 20 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 21, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 7 έως 16 βαθμούς, ενώ στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και την Κρήτη από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, ενισχυόμενοι σταδιακά σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ και το βράδυ τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίοι οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5 έως 6 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι, στρεφόμενοι σταδιακά σε ανατολικούς με εντάσεις έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν, δίνοντας από αργά το απόγευμα και κυρίως τις βραδινές ώρες τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι 5 μποφόρ και σταδιακά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς, με σημαντική πτώση από το βράδυ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές κατά περιόδους και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς, με σημαντική πτώση μετά το μεσημέρι.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βραζιλία: Τη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου... επειδή του δάγκωσε το δάχτυλο ενώ έκαναν σeξ

Κόσμος 16.04.2024
Ο δράστης ομολόγησε πως εκνευρίστηκε από το δάγκωμα στο δάχτυλο του χεριού του

Η ομιλία Μητσοτάκη στη διάσκεψη «Our Ocean Conference»

Πολιτική 16.04.2024
Ο πρωθυπουργός υποδέχτηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου εκπροσώπους ιδρυμάτων που ειδικεύονται στην προστασία των ωκεανών

Τρόμος στην Κοπεγχάγη: Εργάτες σώζονται τελευταία στιγμή από τη φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Κόσμος 16.04.2024
Πολιτιστική καταστροφή στη Δανία από την πυρκαγιά στο εμβληματικό κτίριο

Βρετανία: Πήραν «κατά λάθος» διαζύγιο ‑ Το τραγικό λάθος των δικηγόρων

Κόσμος 16.04.2024
Το διαζύγιο για το ζευγάρι στη Βρετανία που μετρούσε 21 χρόνια κοινής ζωής, οριστικοποιήθηκε 21 λεπτά αφού πραγματοποίησαν την αίτηση

Φρίκη στη Βραζιλία: Ψαράδες εντόπισαν βάρκα με τουλάχιστον 20 σορούς σε προχωρημένη αποσύνθεση

Κόσμος 16.04.2024
Οι νεκροί πιθανότατα προέρχονται από την Καραϊβική

Η EasyJet αναστέλλει τις πτήσεις προς Τελ Αβίβ έως τα τέλη Οκτωβρίου

Κόσμος 16.04.2024
Νεότερη ενημέρωση της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας, για τις πτήσεις προς το Τελ Αβίβ, στον απόηχο της ανάφλεξης μεταξύ Ιράν και Ισραήλ

Αποκαΐδια έγιναν 400 χρόνια ιστορίας στην Κοπεγχάγη – Συγκλονιστικές εικόνες

Κόσμος 16.04.2024
Τα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί

Βραζιλία: Εντοπίστηκαν τουλάχιστον 20 πτώματa σε προχωρημένη σήψη σε πλοίο

Κόσμος 16.04.2024
Οι vεκροί εκτιμάται ότι δεν είναι υπήκοοι Βραζιλίας αλλά πιθανά από την Καραΐβική

Πασαλιμάνι: Θρήvος για τον 31χρονο αστυνομικό που σκoτώθηκε όταν κατέρρευσε κτήριο ‑ Έκανε μεροκάματα εκτός υπηρεσίας

Ελλάδα 16.04.2024
Υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙΑΣ Νοτιοανατολικής Αττικής - Το φορτηγό στο οποίο βρισκόταν καταπλακώθηκε από μπάζα