LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κόμπι Μπράιαντ: Έφυγε από το σπίτι της η δημοσιογράφος λόγω απειλών

To tweet της δημοσιογράφου για τον αδικοχαμένο Κόμπι έφερε την απόλυση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/1/2020 | 14:34

Κόμπι Μπράιαντ: Έφυγε από το σπίτι της η δημοσιογράφος λόγω απειλών

Η δημοσιογράφος της Washington Post, Felicia Sonmez, προκάλεσε σάλο στα social media με ανάρτησή της στο twitter για τον Κόμπι Μπράιαντ, λεπτά μετά την είδηση για το δυστύχημα του αδικοχαμένου σταρ του NBA.

Κι αυτό γιατί “ανέβασε” μια παλιά είδηση με την κατηγορία βιασμού του “Black Mamba”, με τον κόσμο να την κατηγορεί για το τάιμινγκ και τη γνωστή αμερικανική εφημερίδα να τη θέτει σε διαθεσιμότητα μέχρι νεωτέρας.

Η ίδια σχολίασε μάλιστα λίγο αργότερα ότι πάνω από 10.000 άνθρωποι της έστειλαν μηνύματα, με την πλειοψηφία αυτών να περιλαμβάνει απειλές και κατάρες για τη ζωή της.

Τα tweets της στη συνέχεια διαγράφηκαν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, ο εκτελεστικός διευθυντής της Washington Post Μάρτιν Μπάρον έστειλε μέιλ στη Σόνμες στο οποίο της έλεγε: «Πραγματική έλλειψη κριτικής σκέψης να αναρτήσεις αυτά στο Twitter. Σε παρακαλώ σταμάτα. Με αυτό τον τρόπο βλάπτεις την εφημερίδα».

Σε ανακοίνωσή της χθες Δευτέρα άλλο διευθυντικό στέλεχος της Post, η Τρέισι Γκραντ, ανέφερε ότι οι αναρτήσεις της Σόνμες «επέδειξαν απουσία κριτικής σκέψης η οποία υπονόμευσε το έργο των συναδέλφων της», ενώ πρόσθεσε ότι με αυτά η δημοσιογράφος παραβίασε την πολιτική της Washington Post για τη χρήση των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

Εναντίον του Μπράιαντ απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βιασμό το 2003, όμως τελικά αποσύρθηκαν αφού η γυναίκα που τον κατηγόρησε αρνήθηκε να καταθέσει. Αργότερα ο μπασκετμπολίστας κατέληξε σε συμβιβασμό μαζί της.

Αφού έγινε γνωστό ότι η Σόνμες τέθηκε σε διαθεσιμότητα πολλά μέσα ενημέρωσης επέκριναν την απόφαση της Post, ανάμεσά τους και συνάδελφοι της δημοσιογράφοι στην εφημερίδα.

Η ανταποκρίτρια του περιοδικού New York στην Ουάσινγκτον Ολίβια Νούτσι έγραψε στο Twitter: «Οι δημοσιογραφικοί όμιλοι θα πρέπει να προστατεύουν τους δημοσιογράφους τους, όχι να συμφωνούν με τον όχλο όταν τους επιτίθεται. Η Washington Post, όχι μόνο δεν προστάτευσε τη Φελίσια Σόνμες, αλλά δημιούργησε ένα επικίνδυνο προηγούμενο».

Το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στην Washington Post υπερασπίστηκε τη Σόνμες σε μακροσκελή του ανακοίνωση: «Η Φελίσια δέχθηκε πληθώρα βίαιων μηνυμάτων, περιλαμβανομένων απειλών στις οποίες αναφερόταν η διεύθυνση του σπιτιού της, μετά από ένα tweet που ανήρτησε την Κυριακή για τον Κόμπι Μπράιαντ. Αντί να προστατεύσει και να στηρίξει έναν δημοσιογράφο (…) η Washington Post την έθεσε σε διαθεσιμότητα (…)

Η Φελίσια χρειάστηκε να φύγει από το σπίτι της φοβούμενη για την ασφάλειά της και δεν έχει λάβει επαρκή καθοδήγηση από την Post για το πώς να προστατεύσει τον εαυτό της».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κάτοικος στη Σύμη βρήκε στην παραλία τσάντα με 2,5 εκατομμύρια δολάρια

Ελλάδα 19.04.2024
Παραδόθηκαν αμέσως στο Λιμεναρχείο

Κακοκαιρία: Οι κάτοικοι της Θεσσαλίας θωρακίζουν τα σπίτια τους

Ελλάδα 19.04.2024
Κοντά στα μεσάνυχτα τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σε Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα

Τέμπη: Εντοπίστηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο των ερευνών

Ελλάδα 19.04.2024
Έρευνα μετά από αίτημα των συγγενών των θuμάτων

Αύριο στην Αθήνα η Ολυμπιακή Φλόγα ‑ Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν προσωρινά

Ελλάδα 19.04.2024
Η Ολυμπιακή Φλόγα φτάνει αύριο Σάββατο 20 Απριλίου στην Αθήνα - Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο διεξαγωγής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Μπάιντεν: «Κανίβαλοι έφαγαν τον θείο μου στον Β` Παγκόσμιο!»

Κόσμος 19.04.2024
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει να προβληματίζει με την συμπεριφορά του

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

Κόσμος 19.04.2024
Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τον άντρα που απειλούσε να ανατιναχθεί σήμερα έξω από το προξενείο του Ιράν στο Παρίσι

Τέμπη: «Βρέθηκαν οστά στα χώματα από το μπάζωμα», καταγγέλλει ο Νίκος Πλακιάς

Ελλάδα 19.04.2024
Ο πατέρας των διδύμων Χρύσας και Θώμης Πλακιά που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύxημα, εξηγεί πως αναμένεται η ταυτοποίηση του DNA

Γαλλία: Ανδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι

Κόσμος 19.04.2024
Η γαλλική αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή - Ο άνδρας φέρεται να κρατάει χειροβομβίδες