E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ζάκυνθος: Απαγορεύτηκε «μέχρι νεωτέρας» κάθε είδους πρόσβαση στο Ναυάγιο

Τι αναφέρει η απόφαση του λιμεναρχείου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/3/2019 | 19:24

Ζάκυνθος: Απαγορεύτηκε «μέχρι νεωτέρας» κάθε είδους πρόσβαση στο Ναυάγιο

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν, και το ερώτημα που εξακολουθεί να παραμένει αναπάντητο είναι εάν και κατά πόσο η παραλία του “Ναυαγίου” θα είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους καλοκαιρινούς επισκέπτες της, αλλά και εάν η περιοχή στο επάνω πλάτωμα θα έχει μια ευπρεπισμένη εικόνα.

Την ίδια στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο των διαβεβαιώσεων και υποσχέσεων αφού αυτό εισέπραξε ο Δήμαρχος Ζακύνθου παραδίδοντας στο υπουργείο Περιβάλλοντος τον φάκελο με τις άδειες παρέμβασης σε αναδασωτέα δασική έκταση και εν συνεχεία στο υπουργείο Τουρισμού για την περιοχή του “Ναυαγίου”.

Παράλληλα δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η απόφαση του Λιμεναρχείου για την απαγόρευση προσέγγισης-αγκυροβολίας πλωτών μέσων και λήψης θαλασσίου λουτρού στον Όρμο “Ναυάγιο Ζακύνθου”, ορίζοντας τα όσα πρέπει να ισχύουν ενώ για να αλλάξει απαιτούνται εγγυήσεις και σαφείς οδηγίες για το ποια τμήματα της παραλίας είναι ασφαλή και ποια όχι.

Ειδικότερα η απόφαση του Λιμεναρχείου που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Τεύχος Β’ 907/15.03.2019 αναφέρει:“έχοντας υπόψη την εξακολουθούσα ανάγκη λήψης έκτακτων μέτρων με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και τη διαφύλαξη της τάξης – ασφάλειας και κατ’ επέκταση του εν γένει δημοσίου συμφέροντος, συνεπεία των φυσικών φαινομένων της 13ης Σεπτεμβρίου 2018 και εκ της 26ης Οκτωβρίου 2018, το γεγονός ότι από τις διατάξεις της απόφασης αυτής δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού και την ισχύουσα νομοθεσία, αποφασίζουμε: 1. Την απαγόρευση προσέγγισης-αγκυροβολίας κάθε μηχανοκίνητου ή μη μηχανοκίνητου πλωτού μέσου, καθώς και την απαγόρευση λήψης θαλάσσιου λουτρού στον Όρμο «Ναυάγιο» Ζακύνθου, για το χρονικό διάστημα από τη δημοσίευση της παρούσας και εωσότου καθορισθούν-υλοποιηθούν θεσμικά αρμοδίως τα διαλαμβανόμενα στα (ιδ) και (ιζ) σχετικά και βεβαιωθεί θεσμικά αρμοδίως η εξάλειψη του κινδύνου συνεπεία των φυσικών φαινομένων (ιθ) σχετικού. 2. Οι παραβάτες της εν λόγω απόφασης ανεξαρτήτως συντρεχουσών ποινικών ή αστικών ευθυνών υπόκεινται σε διοικητικές κυρώσεις σύμφωνα με το άρθρο 157 του ν.δ. 187/73 (ΦΕΚ 261/Α’/1973) όπως ισχύει. 3. Από την έναρξη ισχύος της παρούσας καταργείται κάθε άλλη απόφαση που έρχεται σε αντίθεση αυτής ή/και που αναφέρεται σε θέματα που ρυθμίζονται από αυτήν”.

Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει πόσο θα διαρκέσει το “μέχρι νεωτέρας”, ωστόσο, εκείνο που με βεβαιότητα μπορεί κάποιος να πει είναι ότι θα πρέπει να πρώτη φορά οι άμεσα εμπλεκόμενοι να καθίσουν γύρω από ένα τραπέζι, να πάρουν και υλοποιήσουν ουσιαστικές και αποτελεσματικές λύσεις, που δεν θα μας εκθέτουν πλέον ως τουριστικό προορισμό παγκόσμια.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για την επίθεση στον Γραμμένο

Ελλάδα Χτες
Βρίσκεται στον ανακριτή και αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί

Ο Μπάιντεν επικύρωσε τους νόμους για παροχή βοήθειας σε Ουκρανία, Ισραήλ καθώς και την απαγόρευση του TikTok

Κόσμος Χτες
To TikTok απαντά «δεν πάει πουθενά» καθώς πιστεύει ότι θα δικαιωθεί στα δικαστήρια και θα μπλοκάρει την εφαρμογή του νόμου

Βίκυ Φλέσσα για Τέμπη: «Τα παιδιά αυτά τα σκοτώσαμε όλες και όλοι μαζί»

Ελλάδα Χτες
Αντιδράσεις για τη κυνική δήλωση της υποψήφιας ευρωβουλευτή της ΝΔ

Αφρικανική σκόνη: Ποιες χημικές ουσίες εντοπίστηκαν στην Αττική

Καιρός Χτες
Η ΕΑΓΜΕ συνέλεξε και ανέλυσε δείγμα της αφρικανικής σκόνης που έχει καλύψει την Αττική τις τελευταίες ημέρες

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Ακυρώθηκε η συναυλία του στο Columbia μετά τις συλλήψεις φοιτητών

Πολιτισμός Χτες
Η ανάρτηση του τραγουδοποιού για την κατάσταση στο πανεπιστήμιο Columbia μετά τις κινητοποιήσεις φοιτητών που αντιδρούν με τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα

Νέο ξέσπασμα Καλλιάνου: Ο Γιαννάκης το καλό παιδί τελείωσε – Δεν σκαμπάζω από γλυκανάλατες ανακοινώσεις του «Αττικόν»

Ελλάδα Χτες
Οργισμένος και δακρυσμένος ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας απαντά στην ανακοίνωση του νοσοκομείου

Ευρωεκλογές: Αυτά είναι τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν

Πολιτική Χτες
Κόπηκαν 15 κόμματα, μεταξύ των οποίων οι «Σπαρτιάτες»

Φλώρος: «Μου έβρισε τη μητέρα, έκανε χειρονομίες. Δεν μετανιώνω»

Πολιτική Χτες
Ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρώην των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνος Φλώρος, έδωσε την δική του εκδοχή

Σπαρτιάτες: «Κόπηκαν» από τον Αρειο Πάγο

Πολιτική Χτες
Δεν θα συμμετέχουν στις ευρωεκλογές