LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κοτζιάς: Ο τελευταίος που θέλει εκλογές είναι ο Καμμένος

''Γιατί δεν ξέρει αν θα επανεκλεγεί''

Δημοσίευση 5/12/2018 | 22:17

Κοτζιάς: Ο τελευταίος που θέλει εκλογές είναι ο Καμμένος

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής της κίνησης «Πράττω», Νίκος Κοτζιάς βρέθηκε καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 μιλώντας μεταξύ άλλων για τις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ περί «μακεδονικής γλώσσας» που προξένησαν ποικίλες αντιδράσεις.

«Ο τελευταίος που θα ήθελε εκλογές, διότι δεν ξέρει αν θα επανεκλεγεί είναι ο Πάνος Καμμένος», ανέφερε ο Νίκος Κοτζιάς, κάνοντας την εκτίμηση ότι δεν μπορεί ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ να ρίξει την Κυβέρνηση. Ο τέως Υπ. Εξωτερικών κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να μην παρασύρεται από όσα ακούγονται και λέγονται στο εσωτερικό των Σκοπίων.

Στην ερώτηση τι θα έκανε ο ίδιος εάν ήταν Υπουργός Εξωτερικών και μάθαινε όσα είπε ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων για «διδασκαλία της “μακεδονικής γλώσσας” στην βόρεια Ελλάδα» σχολίασε ότι: «Θα του τράβαγα τα αυτιά με όλους τους τρόπους και από το ΝΑΤΟ και από την ΕΕ και μέσω του Μ. Νίμιτς, ο οποίος παρενέβη και του είπε ότι παραβιάζει δύο όρους τόσο της Συνθήκης των Πρεσπών όσο και εκείνης που ισχύει απο δεκαετίες».

Όπως είπε ο κ. Κοτζιάς «εγώ στις δηλώσεις του κ. Ζάεφ δεν διαπίστωσα κάπου να υπάρχει αναφορά για “μακεδονική μειονότητα” στο Αιγαίο ή αλλού». O κ. Κοτζιάς υποστήριξε ότι η γλώσσα που μιλούν οι κάτοικοι της FYROM υπάρχει από αιώνων και εφευρέθηκε για να ξεχωρίζουν οι κάτοικοι της περιοχής από τους γειτονικούς λαούς.

«Όλοι αυτοί που δεν έκαναν σωστή διαπραγμάτευση τα προηγούμενα χρόνια, θέλουν να καταδικάσουν εμάς», είπε ο τέως Υπ. Εξωτερικών, αναφερόμενος στο ζήτημα της αναγνώρισης της γλώσσας των Σκοπιανών.

Ο κ. Κοτζιάς είπε ότι αυτό που έχει σημασία για την χώρα να αντιμετωπίζουμε με ηρεμία και νηφαλιότητα όσα λέγονται από την γειτονική χώρα. Αναφερόμενος στο άρθρο 49 του Συντάγματος των Σκοπίων, είπε ότι θα πρέπει να αλλάξουν οι αναφορές για τους απόδημους πολίτες της, λέγοντας ότι πιστεύει πώς όλοι έχουν κατανοήσει ότι θα πρέπει να υπάρξει αναφορά όπως στο ελληνικό Σύνταγμα, όπου δεν νοείται ως ύπαρξη μειονότητας η κάθε αναφορά για πολίτες που ζουν σε άλλες χώρες, πχ. στην Γερμανία.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κάτοικος στη Σύμη βρήκε στην παραλία τσάντα με 2,5 εκατομμύρια δολάρια

Ελλάδα Χτες
Παραδόθηκαν αμέσως στο Λιμεναρχείο

Κακοκαιρία: Οι κάτοικοι της Θεσσαλίας θωρακίζουν τα σπίτια τους

Ελλάδα Χτες
Κοντά στα μεσάνυχτα τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σε Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα

Τέμπη: Εντοπίστηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο των ερευνών

Ελλάδα Χτες
Έρευνα μετά από αίτημα των συγγενών των θuμάτων

Αύριο στην Αθήνα η Ολυμπιακή Φλόγα ‑ Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν προσωρινά

Ελλάδα Χτες
Η Ολυμπιακή Φλόγα φτάνει αύριο Σάββατο 20 Απριλίου στην Αθήνα - Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο διεξαγωγής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Μπάιντεν: «Κανίβαλοι έφαγαν τον θείο μου στον Β` Παγκόσμιο!»

Κόσμος Χτες
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει να προβληματίζει με την συμπεριφορά του

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

Κόσμος Χτες
Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τον άντρα που απειλούσε να ανατιναχθεί σήμερα έξω από το προξενείο του Ιράν στο Παρίσι

Τέμπη: «Βρέθηκαν οστά στα χώματα από το μπάζωμα», καταγγέλλει ο Νίκος Πλακιάς

Ελλάδα Χτες
Ο πατέρας των διδύμων Χρύσας και Θώμης Πλακιά που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύxημα, εξηγεί πως αναμένεται η ταυτοποίηση του DNA

Γαλλία: Ανδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι

Κόσμος Χτες
Η γαλλική αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή - Ο άνδρας φέρεται να κρατάει χειροβομβίδες