LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ερντογάν προς Μακρόν: Όποιος πλαγιάζει με τρομοκράτες θα το μετανιώσει

Κλιμακώνεται η κόντρα Γαλλίας-Τουρκίας για τη βόρεια Συρία.

Δημοσίευση 30/3/2018 | 18:42

Ερντογάν προς Μακρόν: Όποιος πλαγιάζει με τρομοκράτες θα το μετανιώσει

Βολές κατά του Εμανουέλ Μακρόν εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή την συνάντηση που είχε την Πέμπτη ο Γάλλος πρόεδρος με αντιπροσωπεία Κούρδων και Αράβων ανταρτών που μάχονται στη Συρία.

Κατά τη συνάντηση στο Μέγαρο των Ηλυσίων ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι θα ήθελε να μεσολαβήσει στις επαφές μεταξύ ανταρτών και Άγκυρας και να συνδράμει στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους για τη σταθεροποίηση της βόρειας Συρίας.

Κούρδοι αξιωματούχοι διέρρευσαν πάντως πως έλαβαν εγγυήσεις για την αποστολή γαλλικών ειδικών δυνάμεων στον θύλακα της Μανμπίτζ, όπου η Τουρκία έχει διαμηνύσει πως θα επέμβει στρατιωτικά εάν δεν αποσυρθούν οι κουρδικές δυνάμεις.

«Αυτοί που πλαγιάζουν με τρομοκράτες και τους δέχονται μάλιστα στα μέγαρά τους θα καταλάβουν τα λάθη τους αργά ή γρήγορα», δήλωσε ο κ. Ερντογάν, σημειώνοντας ότι πλέον η Γαλλία δεν έχει το δικαίωμα να παραπονιέται για τρομοκρατικά χτυπήματα στο έδαφός της.

Προσέθεσε ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί διαμεσολαβητή που δεν αναγνωρίζει ότι οι κύριες οργανώσεις των Κούρδων της Συρίας είναι το ίδιο πράγμα με το τρομοκρατικό PKK. «Γνωρίζουμε πως όλες αυτές [οι κουρδικές δυνάμεις] είναι παιδιά του ίδιου φιδιού», είπε.

Κατά τη συνάντηση με τον κουρδοαραβικό συνασπισμό ο κ. Μακρόν επανέλαβε πως το Παρίσι θεωρεί το PKK τρομοκρατική οργάνωση, όμως διευκρίνισε πως οι οργανώσεις PYD και YPG των Κούρδων της Συρίας είναι ξεχωριστές οντότητες.

Η υπόσχεση της Γαλλίας να παρέχει στήριξη στον κουρδοαραβικό συνασπισμό ισοδυναμεί με στήριξη και νομιμοποίηση τρομοκρατικών οργανώσεων, δήλωσε νωρίτερα ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπεκίρ Μποζντάγ.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε ο στενός συνεργάτης και εκπρόσωπος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν. Έγραψε στο Twitter ότι η Τουρκία αναμένει από τους συμμάχους της να λάβουν σαφή θέση εναντίον της τρομοκρατίας, αντί να λαμβάνουν μέτρα που θα οδηγήσουν στη νομιμοποίηση των «τρομοκρατικών δομών».

«Εμείς απορρίπτουμε τις παράλογες προσεγγίσεις όπως ο διάλογος, οι επαφές, η διαμεσολάβηση με τέτοιες τρομοκρατικές οργανώσεις», έγραψε ο Καλίν.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον γάλλο ομόλογό του είχε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Ο κ. Μακρόν έχει υπάρχει ένας από τους δριμύτερους επικριτές των ενεργειών της Άγκυρας στον θύλακα της Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, όπου οι Τούρκοι συνέχισαν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις παρά το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας που αξίωνε ανθρωπιστική εκεχειρία 30 ημερών σε ολόκληρη τη συριακή επικράτεια.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θρήνος στα Γρεβενά: Το τελευταίο αντίο στον αστυνομικό που καταπλακώθηκε από κτίριο στο Πασαλιμάνι

Ελλάδα 20.04.2024
Κάλυψαν το φέρετρο με την ελληνική σημαία και ο κόσμος φώναζε «αθάνατος»

Στον τελικό της Ευρώπης οι πολίστριες του Ολυμπιακού, 16‑12 την Ματαρό ‑ 7 γκολ η Ελευθεριάδου

Αθλητισμός 20.04.2024
Ο Ολυμπιακός θα παίξει την Κυριακή (15:00) στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στη Βαρκελώνη με την Σαμπαντέλ

Παπανώτας για Κασσελάκη: «Καλό παιδί για καμιά μπίρα σε μπαρ, για ηγέτης δεν κάνει»

Πολιτική 20.04.2024
Ο δημοσιογράφος εξαπέλυσε πυρά εναντίον του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ

Θλίψη στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο γνωστός «ροκάς» Αλέξανδρος Πέρρος

Ελλάδα 20.04.2024
Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα

Βίντεο: Του πήραν πίσω το χρυσό ‑ Ακυρώθηκε ο Κινέζος που άφησαν οι Αφρικανοί να κερδίσει στον ημιμαραθώνιο του Πεκίνου

Αθλητισμός 20.04.2024
Μετά τον σάλο που προκλήθηκε οι Κινέζοι αποφάσισαν να μην μετρήσουν τη νίκη του Χε Τζίε

Κανσέλο: «Εύχονται θάνατο ακόμα και στην αγέννητη κόρη μου»

Αθλητισμός 20.04.2024
Ο Ζοάο Κανσέλο παραδέχτηκε ότι περνάει άσχημες στιγμές εξαιτίας των ανώνυμων απειλών που δέχεται η οικογένειά του μέσω social media

Δείτε βίντεο: Αποδοκίμασαν τον Κυμπουρόπουλο στον Βόλο ‑ «Δεν έχουν καμιά σχέση με δημοκρατία»

Ελλάδα 20.04.2024
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ δεν κατάφερε να προσεγγίσει την αίθουσα στον Βόλο όπου θα γινόταν εκδήλωση για τη βία και τον εκφοβισμό

Κακοκαιρία: Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Ποιες περιοχές θα πληγούν

Καιρός 20.04.2024
Η κακοκαιρία αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Τροχαίο στον περιφερειακό με έναν νεκρό

Ελλάδα 20.04.2024
Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο άνδρας εξετράπη της πορείας του και ανετράπη